Hver syvende dansker slukker mobilen i udlandet

Det koster ikke længere det hvide ud af øjnene at bruge mobilen i udlandet, men hver syvende dansker slukker den alligevel eller lukker ned for roaming.

udland ferie roaming udlandstelefoni B

Mobilen med i sydens sol

Mange har netop nu påskeferie eller ser frem til en række fridage. For nogle går turen til forskellige storbyer rundt i verden eller ned til sydens sol. Ifølge en ny dansk undersøgelse, så viser det sig, at 71 procent af alle danskere slukker telefonen eller for roaming i udlandet.

Noget af det danskerne ellers svarer, at de savner mest på ferien, er deres seng og derefter at kunne bruge mobilen. Det viser samme undersøgelse også. Undersøgelsen er foretaget af Wilke for teleselskabet 3.

- TIP: Dataroaming – sådan slår du det fra på mobilen

I undersøgelsen svarer 28 procent af danskerne, at de savner at bruge deres mobiltelefon, når de tager på ferie, mens 12 procent svarer de mangler danske nyheder, som de ellers ville kunne få, hvis de lod mobilen være tændt.

- Danskerne lider af mobil-trang – også på ferien

- ”Det er en meget naturlig ting at savne telefonen på rejsen, da den både kan holde os opdaterede med nyheder hjemmefra, men også kan bruges til mere praktiske ting i udlandet såsom at finde vej, finde de lækre restauranter og forevige ferien på de sociale medier,” siger David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3.

RoamingMobilen er for dyr at bruge i udlandet

Den nye undersøgelse fra teleselskabet 3 viser også, at 55 procent af danskerne fortsat mener de synes det er for dyrt at bruge mobilen i udlandet. Dette gør derfor de føler sig begrænsede. 17 procent svarer, at det faktisk er savnet af mobiltelefonen, som er en af deres største udfordringer ved at rejse til udlandet.

- Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

- ”Det er super ærgerligt, at danskerne føler, at de er nødt til at slukke for roaming på ferien. Jeg tror, at mange danskere måske har haft dårlige erfaringer med at komme hjem til en dyr regning efter en udenlandsferie, eller måske er de ikke klar over udbuddet,” lyder det fra David Elsass.

Tilbage i 2014 lancerede 3 ellers tjenesten 3LikeHome, som mange kunder i stigende grad tager godt i mod. 3LikeHome giver mulighed for mobiltelefoni i udlandet, som var man hjemme. Dog ”kun” i udvalgte lande. Netop nu er 47 lande inkluderet i konceptet. Hvor der altså er fri roaming.

- TIP: Sådan bruger du Wi-Fi sikkert på ferien

I undersøgelsen er det 4,1 procent af respondenterne som svarer, at de slet ikke føler sig begrænset i brugen af mobilen i udlandet. Netop fordi de har 3LikeHome.

RoamingIkke kun teleselskabet 3 har gratis roaming

Det er ikke kun teleselskabet 3, som har en løsning hvor der er gratis roaming. Også Telia har et tilbud, med navnet RoamLikeHome Europe, mens Telenors tilbud hedder Roam Away. Oister og Telmore kom også med et tilbud til deres kunder i sommerferien 2016.

Det er dog 3’s 3LikeHome, som inkluderer flest lande og blandt andet Kina, Australien og USA.

Derudover er der også meldt ud, at sommeren 2017 bliver der hvor der kommer gratis roaming indenfor EU. Hvordan det vil blive i praksis er dog endnu uvist.

- Den frie EU-roaming er aflyst – her er det politikerne ikke har fortalt

Mere til historien

Wilke har foretaget undersøgelsen i april 2017. Der er gennemført mere end 1018 interviews med danskere over 18 år. David Elsass mener desuden ikke, at 3’s kunder er stærkt repræsenteret i undersøgelsen.

Læs også:
- Podcast #20: Roamingafgifterne forsvinder – men hvad bliver prisen?
- Netflix og Spotify kan bruges på ferien fra 2018
 - Smileys kan koste dig dyrt i udlandet

Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Operatørerne kan frit sætte vanvittige priser for mobilbrug på færger - og det gør de. Se priserne på maritim roaming her.

(mere…)
Danskerne flokkes atter til Europa efter ”corona”

Nye tal fra mobilnettene viser, at danskerne for alvor er taget afsted på sommerferie og det sydlige Europa igen en favorit.

(mere…)
Gratis tale og data i EU er forlænget til 2032

Du kan fortsat bruge data, ringe og sende SMS, når du rejser i EU-landene. Roamingaftalen er forlænget.

(mere…)
Brexit-gyser om roamninggebyrer - danskerne slipper - indtil videre

Du skal fortsat ikke betale roamingafgift, når du besøger Storbritannien.

(mere…)
Mere data på ferierejser fra i dag

Abonnenter hos et teleselskab kan fra i dag benytte lige så meget data i EU som herhjemme.

(mere…)
Brug af mobildata i udlandet stiger

Danskerne har benyttet sig af de genåbnede grænser viser nye tal over forbruget af mobildata uden for de danske grænser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram