Sådan bruger du Wi-Fi sikkert på ferien

TIP: De fleste danskere er online når de er på ferie, men ikke alle gratis netværk er lige gode. Vi guider til sikkert brug af Wi-Fi på ferien.

Roaming, rejse, WiFi, netværk

(Foto: Johnny Olesen)

Tidligere i år, da vinterferien stod for døren, var resultatet af en undersøgelse, at tusindvis af danskere, som skulle på vinterferie, nødigt ville undvære Wi-Fi adgang på hotellet.

Danskerne vil ikke undvære Wi-Fi på ferien

Nu hvor sommerferien står for døren, ja så kalder udlandet for rigtigt mange danskere. Det betyder også, at de medbringer deres smartphones, tablets og computere på samme måde, som i vinterferien.

Selvom flere og flere teleselskaber efterhånden tilbyder diverse ”roaming-pakker” og –services, som Roam Like Home og 3LikeHome, så kan mobildata i udlandet stadigvæk koste dig dyrt.

På de fleste feriedestinationer er det muligt, at tilslutte dig gratis Wi-Fi på hoteller og restauranter, men alle disse gratis netværk er ikke altid ”sikre”.

Sidder du eksempelvis på en Starbucks café eller lignende, så kan et netværk med navnet ”Starbucks” være usikkert for dig og dine personlige oplysninger. Det er blandt andet set, at hackere har oprettet åbne netværk med navne der ligner andre i nærheden, som eksempelvis “Starbucks1”. På den måde har hackere lokket gæster over på et falsk netværk, hvorfra de de kriminelle kan opsnappe gæsternes personlige oplysninger og konti.

VPN-forbindelsen beskytter din iPhone – sådan gør du

Gratis WiFi i London i en gammeltelefonboks ved Trafalgar Square

Gratis WiFi i London i en gammeltelefonboks ved Trafalgar Square

5 gode råd til brug af Wi-Fi

1.

Det er altid en god idé, at undersøge om den pågældende café har et gratis Wi-Fi netværk, samt om der er en kode eller noget på dette – så man ikke bare kobler sig på det første og bedste gratis Wi-Fi netværk.

2.

Har du koder på dine forskellige enheder, så bliver det også sværere for eventuelle hackere, at trænge ind til de personlige informationer.

3.

Du kan også tjekke, at siderne du besøger er ”sikre”. Det gøres ved at se om starten af adressen er ”https://”.

4.

Nogle gratis Wi-Fi netværk kræver, at man skriver en emailadresse før man kan oprette forbindelse. I sådan et tilfælde er det godt, at bruge en anden mailadresse end ens primære, da det tit kan medføre utallige ”reklame-mails” efterfølgende.

5.

Og sidst men ikke mindst, så er vores bedste råd, at man altid bruger sin sunde fornuft når man er koblet til offentlige gratis netværk – og vent eventuelt med besøg i netbanken, Skats hjemmeside osv. før du er på en sikker forbindelse.

Mere til historien

Beder et netværk dig om, at downloade et program fysisk på din enhed, så skal du holde dig langt fra det.

Tags: ,

Avatar

Om MereMobil.dk

MereMobil.dk er et specialmagasin om smartphones, tablets og udviklingen i mobilbranchen, grundlagt af mobilekspert John G. Pedersen.