Sådan bruger du Wi-Fi sikkert på ferien

TIP: De fleste danskere er online når de er på ferie, men ikke alle gratis netværk er lige gode. Vi guider til sikkert brug af Wi-Fi på ferien.

GUIDE
Brug Wi-Fi sikkert på ferien

I 2016 påviste en undersøgelse, at tusindvis af danskere, som skulle på ferie, nødigt ville undvære Wi-Fi adgang på hotellet.

På enhver ferie medbringes smartphones, tablets og computere – og i dag er det for mange VIGTIGT, at de kan komme på nettet.

Selvom flere og flere teleselskaber efterhånden tilbyder forskellige roaming-løsninger, så vil mange stadig forsøge at finde en gratis Wi-Fi forbindelse, så der kan spares på datapakken. Det er nemlig ikke nødvendigvis hele datapakken, der kan bruges i udlandet.

På de fleste feriedestinationer er det muligt at tilkoble enhederne til gratis Wi-Fi-forbindelser. Eksempelvis på hoteller, caféer og restauranter, men alle disse gratis netværk er ikke altid ”sikre”.

Sidder du f.eks på en Starbucks eller lignende, så kan et netværk med navnet ”Starbucks” være usikkert for dig og dine personlige oplysninger.

Det er blandt andet set, at hackere har oprettet åbne netværk med navne, der ligner andre i nærheden. Et eksempel kunne være “Starbucks1”. På den måde lokker hackere internethungrende gæster over på et falsk netværk, hvorfra de kriminelle kan opsnappe personlige oplysninger og kontoinformationer. Denne manøvre kaldes også “evil twin”-netværk.

ANMELDELSE: Her er routeren, der dækker hele hjemmet med Wi-Fi

Gratis WiFi i London
Gratis Wi-Fi i London i en gammeltelefonboks ved Trafalgar Square

5 gode råd til sikkert Wi-Fi på ferien

1. Det er altid en god idé, at undersøge om den pågældende café har et gratis Wi-Fi netværk. Log kun på det præcise netværksnavn og ikke et som bare minder om.

2. Har du koder på dine forskellige enheder, så bliver det sværere for eventuelle hackere, at trænge ind til de personlige informationer.

3. Tjek også om siderne du besøger er ”sikre”. Tjek om starten af adressen er ”https://”. Chrome browseren skriver “usikker” ud for adressen, hvis ikke den er krypteret – altså sikker at besøge.

4. Nogle gratis Wi-Fi netværk kræver, at man skriver en emailadresse før der kan oprettes forbindelse. I sådan et tilfælde er det godt, at bruge en anden mailadresse end ens primære, da det tit kan medføre utallige ”reklame-mails” efterfølgende. Undlad at indtaste personlige oplysninger som eksempelvis kort- og kontonummer.

5. Vores bedste råd er, at du altid bruger din sunde fornuft når du er koblet til offentlige gratis netværk. Vent eventuelt med besøge netbanken, Skats hjemmeside osv. før du er på en sikker forbindelse.

Den mest almindelig angrebsmetode kaldes “man-in-the-middle“. Her ligger hackere mellem dig og netværket

VIDEO: Sådan får du internet i haven

Denne guide er oprindeligt publiceret den 14. juni 2016, men er revideret den 2. juli 2019.

Mere til historien

Beder et netværk dig om, at downloade et program fysisk på din enhed, så skal du holde dig langt fra det.

LÆS OGSÅ:
Sådan fixer du dårligt Wi-Fi i hjemmet

Festivalklar? Sådan vælger du den rigtige powerbank

GUIDE: Den bedste powerbank er ikke den billigste. Her er mindst 5 gode råd til, hvordan du vælger den rigtige powerbank.

(mere…)
Sådan undgår du at slettede billeder dukker op igen

TIP: Læs hvordan du sikrer dig mod, at dine slettede billeder fra iPhone og iPad pludselig dukker op igen.

(mere…)
Hvad er det bedste og billigste mobilabonnement til børn?

TIP: Børne-abonnement til telefonen! Hvad er det? Læs om priserne og mobilabonnementer til børn.

(mere…)
Sådan gør du noget ved din afhængighed af sociale medier

TIP: Flere og flere danskere bliver afhængige af sociale medier, det viser en ny undersøgelse. Her er 5 tips til at gøre noget ved det.

(mere…)
Sirenen – dette skal du vide om beredskabsmeddelelser på mobilen

BAGGRUND: S!renen er systemet til beredskabsmeddelelser i Danmark. Her er, hvad du skal vide.

(mere…)
Tech-gaver til konfirmanden? Få idéer her

KØBSGUIDE: Står du og skal til konfirmation? Og hvad skal konfirmanden så have? Vi kommer her med tips til tech-gaver.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram