Danskerne lider af mobil-trang – også på ferien

1

Hver tiende dansker har behov for, at være online via mobilen mindst én gang i timen – også når de er i udlandet.

Danskere online på mobilen også på rejsen (Foto: 3 Danmark)
Danskere online på mobilen også på rejsen (Foto: 3 Danmark)

Uanset om vi er hjemme, hos familie eller venner, på ferie eller andet – ja så griber vi konstant ud efter mobilen.

Hver tiende dansker har behov for, at være online via mobilen mindst én gang i timen – også i udlandet. Det viser en ny undersøgelse, som teleselskabet 3 står bag.

 – EU-Kommissionen: Roaming er snart fortid

At så mange danskere har SÅ stor trang og behov for at være online kan forklares med fænomenet FOMO. FOMO står for Fear Of Missing Out. Hver femte adspurgte dansker er i nogen eller høj grad decideret bange for at gå glip af nyheder og opdateringer hjemmefra, hvis de er offline i udlandet.

– ”Når vi tager på ferie vil vi gerne slappe af og have det godt, og i dag er ‘det at have det godt’ ofte forbundet med at koble af ved hjælp af de sociale medier. I den sammenhæng kan vores telefoner og online færden give os en tryg og velkendt hule, som giver velbehag og ikke mindst et 100 procent personaliseret indhold,” siger ekspert i forbrugeradfærd, Manou Messmann.

 – Mobilvanerne på ferien afhænger af ens alder

Prisen på mobildata er den primære årsag til, at mange danskere ikke er online på mobilen i udlandet. Det svarer mere end halvdelen af de adspurgte.

3LikeHome bekræfter stigning

3 kan oplyse, at de har oplevet en ekstrem stigning i dataforbruget hos deres kunder, siden de introducerede 3LikeHome. Eksempelvis var forbruget af data 700 gange højere i juli 2016 end i samme måned 2015.

– ”Da vi udvidede vores tilbud om at bruge mobilen på samme vilkår som i Danmark til også at omfatte USA, havde vi på fornemmelsen, at det ville falde i god jord hos vores kunder. Alligevel blev vi noget overvældede, da vi så, hvor meget mobildata der bruges i eksempelvis New York, Los Angeles og Miami. Det vidner om, at vores kunder har taget 3LikeHome til sig og nu godt ’tør’ roame og dermed bruger telefonen på samme måde, som hvis de var hjemme,” siger 3’s privatkundedirektør David Elsass.

 – Danskerne roamer løs på sommerferien

3 kan også konstatere der til gengæld har været et fald i afsendelse af SMS’er. Det har ellers været den hurtigste og mest økonomiske måde at kommunikere på fra udlandet. Dette er nu erstattet af Facebook, Messenger, Instagram og SnapChats.

Mere til historien

Undersøgelsen er udført af Analyse Danmark på vegne af teleselskabet 3.

Læs også
TIP: Sådan bruger du Wi-Fi sikkert på ferien

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer