Mobilvanerne på ferien afhænger af ens alder

Mobilen er den faste rejseledsager, men hvordan den bruges på ferien afhænger af hvilken generation du er fra, viser ny undersøgelse.

Efterårsferien bruges med mobilen (Foto: Telia)

Efterårsferien bruges med mobilen (Foto: Telia)

Efterårsferien nærmer sig med hastige skridt når Danmark mere eller mindre sættes på ”pause” i uge 42, der er skolernes efterårsferie og dermed holder mange danskere ferie.

Op mod hver tredje dansker over 15 år skal til udlandet i efterårsferien. Og én sikker deltager på ferien er smartphonen, men hvordan man bruger den på ferien er forskelligt fra generation til generation. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Telia.

Danskerne roamer løs på sommerferien

– ”Hvordan gør du mobilen klar til efterårsferien?” Det spørgsmål har Telia bedt YouGov om at stille til et bredt udsnit af danskere. Blandt de danskere der rejser udenlands i eftersårsferien, tegner sig et klar mønster i forhold til alder.

De unge downloader på forhånd

Ifølge undersøgelsen, så tjekker den ældste gruppe (50-74 år) op på priserne i det land de skal til. Frygten fra mobilens barndom, hvor man kunne komme hjem til kæmpe store regninger for roaming i udlandet lurer fortsat.

Den midterste gruppe (35-49 år) er forældrene i de danske børnefamilier. Og her er man knap så prisbevidst, dog søger man for at spare på dataforbruget. Ligesom der også downloades kort hjemmefra, så man kan spare på mobildataen når der skal findes vej mellem hotellet, restauranter, seværdigheder og lignende.

De unge mellem 15 og 34 år sørger for, at have forberedt sig på den digitale underholdning til turen i form af musik og film, der er downloadet på forhånd. Det er både for at spare data, men også for at være uafhængig af det sløve WiFi, som er på de fleste hoteller.

TIP: Send postkort fra ferien via mobilen

 – ”Det er interessant at se, hvordan generationerne forbereder sig forskelligt på ferien med mobilen som rejsekammerat. Fælles er, at man gerne vil sikre sig mod at skulle bruge data i udlandet. Det bedste råd er dog at gøre som den ældste gruppe og tjekke sin mobilaftale. I dag tilbyder mange teleselskaber hjemlige priser i det meste af Europa, og så behøver vi ikke frygte en dyr efterregning. Hos Telia hedder det Roam Like Home, og det siger jo det hele”, siger privatkundedirektør hos Telia, Christoph Nørgaard.

Fælles for alle er dog, at det stadigvæk er prisen på brug af mobilen i udlandet, som er vigtigst. Hele 24 procent af alle danskere tjekker teleselskabets priser og muligheder inden afrejse.

Mere til historien

Det havde været sjovt, hvis undersøgelsen også viste om der var forskel på forbruget af mobilen i udlandet. Om nogle af aldersgrupperne er bedre til at ”lade mobilen ligge” og holde ferie end andre eller alle aldersgrupper har lige svært ved det.

Læs også:
TIP: Gratis offline navigation til bilferien

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram