Netflix og Spotify kan bruges på ferien fra 2018

Fra 2018 vil du kunne tage dine favoritserier, -film og –musik med på farten via streamingtjenester, som i dag er geo-blokeret.

EU-flag (Foto: Pixabay.com)

EU-flag (Foto: Pixabay.com)

Noget af de mest uforståelige for slutkunderne hos f.eks. Netflix, Viaplay, Spotify m.fl. er den såkaldte geoblokering. Denne forhindrer brug af tjenesterne, man i forvejen har betalt for, på rejser i udlandet. Blokeringen findes også på tjenester som DR TV, TV 2 Play og YouSees streaming af tv-kanaler.

Nu kommer EU brugerne af digitale tjenester til undsætning.

 – Sådan bliver du superbruger på Spotify

Næste år bliver filmudlejningstjenester, onlinespil, musiktjenester og TV-stationer dog nødt til at fjerne disse begrænsninger, der i dag forhindrer danskerne i at benytte deres abonnementer på ferien i resten af EU. Det skriver Business.dk.

Streamingtjenesterne tilbyder forskelligt indhold fra region til region – hvilket gør, at du kan opleve, at din favoritserie ikke kan streames uden for landets grænser.

 – Netflix: Trods global lancering – ingen ensartethed

Det maltesiske formandskab for EU indgik tirsdag en foreløbig aftale med Europaparlamentet om nye regler, der ophæver de geografiske spærringer – den såkaldte geoblokering. Det er geoblokeringen der gør, at du eksempelvis ikke kan benytte ViaPlay i Tyskland.

Der streames Netflix på 3's netværk (Foto: 3)

Der streames Netflix på 3’s netværk (Foto: 3)

Fra 2018 vil man kunne se film på tjenester som Netflix, HBO og Viaplay, samt høre musik på f.eks. Spotify, læse e-bøger på f.eks. Mofibo/Storytel. Disse geografiske spærringer skal forsvinde fra begyndelsen af 2018. Dermed har de berørte parter altså 9-10 måneder til at forberede sig.

De nye regler, der først skal godkendes af hele parlamentet og de 28 EU-landes fagministre, gælder kun for betalingstjenester.

Gratistjenester som DR TV er ikke inkluderet, men EU opfordrer til, at man gør sådanne tjenester tilgængelige alle EU-lande.

De nye regler har været under forhandling siden 2015 og rummer også aftalen om at afskaffe roaminggrænserne indenfor EU.

Reglerne vil gælde med tilbagevirkende kraft og altså også for ting, som man allerede har købt eller har abonnement på.

 – Netflix har åbnet for offline-brug

Film- og TV-selskaber har tidligere været meget imod afskaffelsen af geoblokeringen, da de frygter kunderne vil kunne købe sig adgang fra et andet EU-land, hvor priserne er lavere end i deres eget land.

Ifølge Digitalt.tv kan man som dansk kunde, når reglerne læmpes, stadig ikke købe en tjeneste som Sky Sports UK.

Mere til historien

Når de nye regler træder i kraft, skal brugerne af de forskellige tjenester formentlig bekræfte deres nationalitet. Hvilket formentlig vil ske via blandt andet bekræftelse af postadressen, IP-adressen og/eller betalingskort. Oplysningerne er alle omfattet af EU’s bestemmelser om beskyttelse af data.

Læs også:
Søndagen er “steaming søndag” viser nye tal

Her er de 10 mest sete serier på Netflix

Netflix er klar med opgørelsen over de mest sete serier i anden halvdel af 2023. Se listerne her.

(mere…)
Max er klar til danskerne

HBO Max og Discovery+ er nu smeltet sammen til Max, som i dag er åbnet i Danmark. Har stor OL-dækning.

(mere…)
YouSee-kunder får igen Kanal 5 og Eurosport

Kanal 4, 5 og Eurosport er blot nogle af de Discovery-kanaler, som kommer tilbage til YouSee-kunderne.

(mere…)
Netflix har succes med reklame-abonnement

Hader du reklamer på tv? Så er du én af få. Netflix har i hvert fald stor succes med deres reklameabonnement.

(mere…)
DRTV kræver snart login

Det bliver obligatorisk at oprette login på DRTV, hvis du vil se indhold fra arkivet.

(mere…)
Adgangen til dine købte film og spil slettes måske

TENDENS: Et onlinekøb af film og spil er måske slet ikke et ”køb”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram