Søndagen er ‘streaming søndag’ viser nye tal

Danskerne streamer på livet løs og mere om søndagen end andre dage. 2017 har allerede budt på en rekord.

HBO Nordic

HBO Nordic

Der var engang, hvor TV 2 havde dedikeret søndagen til diverse serier. TV 2 kaldte dagen for ”Serie søndag”, hvilket ikke var misvisende, det er dog for længst passé. Men det betyder ikke, at danskerne ikke fortsat bruger mest tid på serier og lignende om søndagen.

En måling fra teleselskabet 3’s netværk viser, at søndag er den dag, hvor danskerne streamer mest.

 – Podcast: Sådan får du bedre lyd fra streamingtjenesterne

Den 1. januar 2017 faldt på en søndag, hvilket også generelt er en dag, hvor mange ikke laver ret meget andet end at ligge på sofaen. Søndag den 1. januar 2017 endte også med, at blive den dag, hvor dataforbruget blandt 3s kunder blev det højeste nogensinde. 378,6 TB så meget brugte 3s kunder denne dag. Forbruget peakede mellem 21 og 22 om aftenen.

Rekorden for 2016 var 373,9 TB og denne blev sat søndag den 6. november 2016.

Danskerne vil ikke undvære streaming i påsken

Over en normal uge er danskernes forbrug af data via deres smartphone og mobilt bredbånd rimelig stabilt. Men om søndagen stiger dette forbrug altså med 10-15 procent, ifølge tal fra 3. Tallene viser også, at det er medie-streaming som står for mere end halvdelen af det samlede dataforbrug i netværket. Og denne andel vokser.

Spotify

Danskerne har taget streaming til sig

Det er særligt digitalt indhold som film, tv-serier og nyhedsudsendelser fra tjenester som HBO, Netflix og Viaplay og ikke mindst TV 2 Play og DRs app, der streames.

– ”Streaming er blevet en stor succes, fordi det griber ind i en tendens i tiden, hvor forbrugerne i stigende grad efterspørger skræddersyede løsninger og frihed til selv at vælge, hvor og hvornår det passer dem. Danskerne vil tydeligvis gerne koble af og hygge sig med god underholdning om søndagen, og det kan de nemt gøre ved selv at sammensætte deres eget tv-program via et godt udvalg udbud af streamingtjenester,” siger David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3.

 – Få overblik over indholdet på streamingtjenesterne

På en normal søndag står streaming for omkring 55 procent af det samlede dataforbrug, men søndag den 1. januar stod det for hele 60 procent af det samlede dataforbrug. 3 forventer også, at der i løbet af 2017 vil blive sat nye rekorder.

– ”Vi har ikke set toppen af streamingens popularitet endnu, og derfor forventer vi også, at dataforbruget vil stige igen i år. Vi har en god og stabil infrastruktur i Danmark, som giver gode streamingoplevelser, og dette er med til at bære tjenesterne frem, og det er også en del af forklaringen på det høje forbrug. Hvis folk ikke havde en god oplevelse, så streamede de ikke nær så meget,” siger David Elsass fra 3.

Historien melder ikke noget om, hvor mange af 3’s kunder, som eventuelt er YouSee-kunder. Der var nemlig mange YouSee-kunder, som kun kunne benytte streaming pga. det store nedbrud YouSee var ramt af nytåret over.

Mere til historien

Sangerinden Adele har tidligere udtalt, at hun godt ved streaming er fremtiden, men hun er ligeglad. Denne udtalelse kom i forbindelse med lanceringen af hendes nye album ”25”. Dette blev holdt væk fra alle de forskellige tjenester som Spotify og Apple Music.

Streamingtjenesterne hæver priserne – så dyrt bliver det

Priserne på streaming og internet stiger i øjeblikket. Få her et overblik over, hvor dyrt det bliver.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Nu er det slut

Næste år kan du ikke se C More, der startede som FilmNet og blev til Canal+.

(mere…)
Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
Så er Disney+ klar med reklame-abonnement i Danmark

I dag har Disney+ fået et ekstra abonnement på ”hylden”. Det er nemlig i dag, at du kan købe Disney+ med reklamer.

(mere…)
Apple sætter prisen op på Apple TV+

Brugere af Apple-tjenesterne Arcade og Apple TV+ skal af med flere penge.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram