Adele indrømmer: Streaming er fremtiden – men håber på CD-comeback

Den populære sangerinde Adele indrømmer streaming er fremtiden, men hun er ligeglad og håber stadig CD’er får et comeback.

Adele albumcover til 25

Adele albumcover til 25

Sangerinden Adele er ikke fan af streamingtjenester, hvilket er kendt og også en af grundene til hun har holdt hendes nye album ”25” væk fra alle de forskellige tjenester som Spotify og Apple Music.

Spotify og Apple Music går glip af Adeles nye album

Men Adele håber den tidligere populære CD (Compact Disc) får et comeback.

– ”Det er formentlig fremtiden, men… Der er børn, som ikke engang ved hvad en CD er. Jeg har mine CD’er udstillet i mit hus, blot for at påvise en pointe. Måske CD’er får et massivt comeback – præcis som vinyl har fået,” udtaler Adele i et interview med bladet Rolling Stone.

Beslutningen om albummet ”25” ikke er tilgængeligt på streamingtjenester skulle angiveligt være taget i sidste øjeblik.

Helt væk fra streamingtjenester har Adele ikke holdt albummet ”25”, som angiveligt kan findes på Pandora. Det skriver The Verge.

Beslutningen har også været medvirkende til, at CD-salget og download salget af ”25” har været på omkring tre millioner eksemplarer i den første uge alene i USA, hvilket er ny rekord siden man i 1990’erne indførte et nyt optællingssystem. Også i Adeles hjemland (Storbritannien) er salget på flere hundrede tusinde eksemplarer den første uge.

I Danmark har salget lige knapt været så imponerende, som i USA og Storbritannien, men dog tilfredsstillende. Men i Danmark er 70 procent af musikmarkedet streaming, hvilket i al sin enkelthed så kan ses på salget. Det skriver Jyllands-Posten.dk.

Adele er langt fra den eneste af de store musikkunstnere, der boycutter musikstreaming.

Mere til historien

Adele giver to koncerter i Danmark til næste år. Den 3. maj 2016 optræder hun i Forum (København) for et stående publikum med plads til 10.000 mennesker og dagen efter (4. maj 2016) giver hun koncert i Jyske Bank Boxen i Herning. Det er en sidde-koncert med plads til 12.000 mennesker.

Læs også:
Telenor opjusterer mobilanlæg i Jyske Bank Boxen, igen

Dette er det mest streamede på Spotify i 2023

Spotify er klar med årets lister over de mest streamede sange, albums og podcasts i 2023. Se listerne her.

(mere…)
Nu skal der tjenes penge på AI-musik

Google er med ved forhandlingsbordet i kapløbet om, at få kontrol over deepfake-baseret musik på basis af etablerede kunstnere.

(mere…)
Spotify hæver prisen – her er den danske pris

Spotify har varslet prisstigninger på abonnementerne både i ind- og udland. Her er de nye danske priser på Spotify.

(mere…)
Spotify Hi-Fi – er det endelig på vej?

RYGTE: Der har været snak om højere lydkvalitet på Spotify i mange år, men nu er der nyt.

(mere…)
AI leger med The Beatles: Er det helligbrøde eller bare sådan, det er?

Bliver kunstig intelligens sat til at vogte over kunstig intelligens? Musikbranchen vil have penge for den musik, der er hugget med AI.

(mere…)
Spotify til kamp mod AI-genererede sange – hør eksempler

Spotify har fjernet i titusindvis af sange, som er genereret med AI. Hør eksempler på AI-sange her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram