Telenor opjusterer mobilanlæg i Boxen, igen

1

Telenor har opjusteret yderligere på deres indendørs mobilnetværk i Jyske Bank Boxen, hvilket gør der nu blandt andet kan uploade flere billeder under store begivenheder.

Jysk Bank Boxen (Foto: Tony Brøchner)
Jysk Bank Boxen (Foto: Tony Brøchner)

Mobildækningen inde i Danmarks største arena til musik- og sportsevents, Jyske Bank Boxen i Herning, blev opgraderet af Telenor i juli måned. Og i fredags, den 30. oktober, blev der opjusteret yderligere.

 – Telenor opgraderer Jyske Bank Boxen

Der er 34 indendørsantenner på mobilanlægget, som skulle stå sin første ”rigtige” store prøve, da det tidligere boyband Take That havde trukket mere end 10.000 tilskuere til Boxen. Selvom Take That ikke længere trækker ligeså stort et publikum til deres koncerter, som i deres storhedstid – ja så var det spændende at se om det nye mobilanlæg kunne følge med når der skulle uploades billeder m.m. til de sociale medier før, under og efter koncerten.

Det store dataupload svarede til 30.000 billeder og de blev alle leveret med en succesrate på 99 procent.

– ”Før vi fik etableret en fast løsning i Boxen, var kundernes oplevelse af den indendørs mobildækning meget varieret – og ikke til den gode side, når hallen var fyldt. Derfor er det også meget tilfredsstillende at konstatere, hvor god en oplevelse vi leverer nu,” siger Telenors netværksdirektør Peter Nødbak.

Et mobilnet er normalt designet til at yde størst båndbredde til download og mindre til upload, da mobilnettet mest bruges til download-tjenester, eksempelvis til læsning af mails og nyhedshjemmesider, google-søgninger, visning af Youtube-videoer osv. Men til store events ser forbrugsmønstret anderledes ud, særligt når koncerten er i gang.

– ”Til Take That i Boxen var det tydeligt, at der før koncerten primært blev downloadet, mens mobilnetværket under koncerten mest blev brugt til upload. Det skyldes formentlig, at tilskuerne før koncerten gerne vil underholdes, mens de derimod gerne selv vil underholde og dele på sociale medier under koncerten,” siger Peter Nødbak.

 – Dataforbruget vil være firdoblet i 2019

Netværket skal også stå distancen når Boxen i morgen, lørdag den 7. november, danner rammen om Danmarks største basketball-event ”BIB 10K”, samt når Madonna giver koncert i Boxen mandag den 16. november 2015.

Efterhånden er det mobildata, som kunderne efterspørger mest til store events. Dog er de almindelige ”telefonopkald” ikke gået helt af mode. Før, under og efter Take That-koncerten talte Telenors kunder i telefon i cirka 2.400 minutter. Og, ifølge Telenors målinger gik, alle opkald igennem som ønsket.

Mere til historien

Da Take That for nylig gav koncert i Jyske Bank Boxen sendte tilskuerene mobildata for hvad der svarer til 30.000 billeder gennem Telenors mobilanlæg.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer