Telenor opgraderer Jyske Bank Boxen

0

34 nye antenner skal sikre mobildækningen under koncerter og store sportsbegivenheder.

Danmarks største arena, Jysk Bank Boxen i Herning, er landets foretrukne arena, når der skal afholdes store events – f.eks. når internationale kunstnere, som Madonna eller Take That, kommer til Danmark. Jysk Bank Boxen er også vært for store sportsbegivenheder som f.eks. det kommende VM i kvindehåndbold. Store events giver dog også pres på mobilselskabernes kapacitet, og Telenor har derfor bygget et helt nyt anlæg i Jyske Bank Boxen.

Jysk Bank Boxen (Foto: Tony Brøchner)
Jysk Bank Boxen (Foto: Tony Brøchner)

Det nye anlæg skal sikre kapacitet nok til de tusindvis af smartphones, som tilskuerne bringer med ind i Jysk Bank Boxen, og anlægget består af 34 indendørsantenner, hvoraf de 19 antenner sidder inde i selve hallen, hvor de store begivenheder foregår foran op til 15.000 tilskuere. Systemet er udstyret med både 2G, 3G og 4G LTE, hvilket sikrer tilstrækkelig tale- og datakapacitet.

– ”Mobiltelefonen er blevet en integreret del af det at gå til koncert og andre events, og det mobile dataforbrug stiger og stiger, hvilket vi blandt andet tydeligt kan måle på de mange festivaller, hvor vi rykker ud med transportable mobilmaster. Store indendørsbegivenheder er en særlig udfordring, fordi mobilsignalet er nødt til at komme indefra, når så mange mennesker er forsamlet. Vi er glade for, at vi nu har bygget en robust løsning i Jyske Bank Boxen i Herning, og vi tror og håber, at vores kunder kan mærke forskellen, næste gang de er i Boxen,” udtaler Telenors netværksdirektør, Kim Krogh Andersen, i en pressemeddelelse.

Til store events er det ganske normalt, at tilskuerne uploader mange billeder og videoer til sociale medier, hvilket giver et meget stort pres på specielt det mobile datanetværk. Det store pres giver tekniske udfordringer, når der skal sikres kapacitet nok, så alle tilskuer i den tætpakkede arena får en god mobiloplevelse, og derfor er systemet bygge op med mange små sendere, som hvert dækker et lille område. Til sammenligning har en normal mobilmast kun 3 antenner, hvor løsningen i Jyske Bank Boxen altså indeholder hele 34 antenner, så kapaciteten bliver jævnt fordelt.

Forventningerne til det nye system er, at alle Telenors kunder skal kunne både ringe og bruge mobilt internet, når de befinder sig i Jysk Bank Boxen – også selvom der er fuldt hus.

Mere til historien

Telenor og Telia deler radionetværk, og forbedringerne i Jyske Bank Boxen vil således også komme Telias kunder til gode.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer