Dataforbruget vil være firdoblet i 2019

0

Cisco er klar med en ny rapport, der viser dataforbruget de kommende år vil eksplodere og være mere end fire gange så højt i 2019, som i dag.

Facebook datacenter
Facebook datacenter i Prineville, Oregon

Verdens cloudbaserede internettrafik vil i 2019 være mere end fire gange så høj som i dag, det viser en ny rapport fra Cisco.

Cisco designer og sælger netværks- og kommunikationsteknologi og service – og dette gør de under følgende fem navne: Cisco, Linksys, WebEx, IronPort og Scientific Atlanta.

Ifølge den nye undersøgelse, så vil der på verdensplan blive brugt 8,6 ZB (zettabyte) data i 2019. Og de fleste vil bruge denne data fra deres smartphone, tablet eller TV, mens særligt PC’en vil gå markant tilbage.

 – Galleri: Se hvordan data-forbruget vil stige mod 2020

Rapporten forudsiger også, at verdens forbrugere i fremtiden vil benytte sig af opbevaring i skyen hos tjenester som Dropbox, OneDrive og lignende, da mere og mere skal gemmes på vores smartphone og disse løber tør for hukommelse. Ifølge Cisco vil den gennemsnitlige datamængde, som vi gemmer i skyen, stige fra 992 MB til 1,6 GB per person i 2019.

Andelen af internettrafik fra de traditionelle PC’er vil falde fra 78 procent i 2014 til i 2019 kun at være 36 procent. Men til trods for dette, så vil den sammenlagte internettrafik stige fra de mobile enheder, som f.eks. smartphones og tablets, og TV. Denne var i 2014 på 22 procent og vil i 2019 være steget til 64 procent.

 – Dataforbruget er femdoblet de seneste tre år

En af grundene til den store stigning af dataforbruget er blandt andet, at der streames mere og mere – både TV, film og musik.

PODCAST: Mobilnetværk for dummies

Mere til historien

Byer, hvor der er 1 millioner indbyggere, vil ifølge Cisco’s rapport dagligt generere 180 millioner GB i 2019.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer