Galleri: Se hvordan data-forbruget vil stige mod 2020

0

Dataforbruget stiger eksplosivt og vil fortsætte den intense vækst – se her hvordan udviklingen vil se ud frem mod 2020.

Udbredelsen af smartphones og tablets har det seneste årti været blandt de varmeste emner hos tech-medierne. Hvor emnerne tidligere indeholdte overskrifter om stationære PC’er og bærbare computere, kredser overskrifterne i dag omkring de mobile enheder, der i højere grad præger vores hverdag.

Data fiber sikkerhed
Telebranchen mener, at der passes godt på kundernes data.

Men det er ikke længere kun Vesten, der nyder godt af udviklingen hos Google, Apple og Microsoft, samt alle deres samarbejdspartnere. Udviklingslandende bidrager i højere og højere grad til den eksplosive vækst i tablet- og smartphonekategorien.

Samtidig med det øgede salg i udviklingslandende stiger forbruget blandt vi vestlige forbrugere. Udviklingen er gået fra tidligere at surfe i vores browsere, til i højere grad at streame, serier, live-TV, film og andet godt video-materiale. Tilsammen bidrager disse parametre i højere grad til en intens stigning af dataforbruget, og nye tal viser, at udviklingen sker hurtigere, end vi for blot få år siden kunne forstille os.

En ny rapport fra Ericsson Mobility beskriver hvordan 70 procent af verdens befolkning i 2020, vil være ejere af en smartphone, en befolkning der til den tid spås at være nået 7,7 milliarder individer. Antallet af mobilabonnementer vil være fordoblet, i forhold til i dag, og alene fra første kvartal i 2014, til i dag er den mobile datatrafik steget med 55 procent, skriver Computerworld.dk.

Frem mod 2020 forudser rapporten, at dataforbruget fra smartphones vil være mere end 10 gange højere end i dag. 60 procent af al datatrafik vil i 2020 være drevet af videomateriale mod blot 45 procent i dag. Dataforbrug fra almindelige besøg på hjemmesider vil blive halveret frem mod 2020.

– “Mængden af trafik der genereres ved webbrowsing, vil falde fra 10 procent i 2014, til fem procent i 2020, primært som et resultat af væksten i video-kategorien. Forbrugerpræferencerne skifter mod mere video og app-baseret brug i forhold til webbrowsing,” skriver Ericsson i rapporten.

Ifølge Ericsson vil stigningen i datatrafikken være delvist afspejlet af den voksende skærmstørrelse vores enheder får – ”eksempelvis er tablets forbundet med en meget højere andel af online video-trafik end smartphones”, skriver Ericsson.

Galleri med forudsigelser fra Ericsson

Kilde: Computerworld.dk

Mere til historien

I 2020 ventes det, at 80 procent af den mobile datatrafik, vil komme fra smartphones. Google forventer, at der alene i 2016 vil komme mere end 1,2 milliarder nye smartphone-brugere. Alene i 2014 blev der solgt mere end én milliard Android enheder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer