Dataforbruget er femdoblet de seneste tre år

Vi er vilde med, at være online. Dataforbruget er nærmest eksploderet de seneste år.

Smartphone (Foto: Telia)

Smartphone (Foto: Telia)

En analyse Telia har foretaget viser, at vores dataforbrug på mobile enheder er femdoblet de seneste tre år og tendensen er stigende.

Det skyldes blandt andet, at mange brugere nu anvender datadrevne tjenester såsom Facebook og YouTube på deres mobile enheder, hvor der deles billeder og video i store mængder. Hastigheden på 4G-nettet har samtidig nået et niveau der gør, at mange anvender deres mobile enheder til de samme opgaver, som man før brugte den stationære computer til for bare få år siden.

Prisen for dataforbruget er også faldet. Mange abonnementer har flat-fee for både tale og data i Danmark, og det har forbrugerne taget til sig.

Analysen viser også, at hvor der før var en tendens til, at dataforbruget var mindre i sommerferien, er det nu omvendt. Vi forbruger mere data i ferieperioderne end til hverdag og det skyldes ikke mindst de mange streamingtjenester der er lanceret.

Der ses film og lyttes til musik som aldrig før på de mobile enheder, og det har vi mere tid til i ferien.

Ifølge analysen når forbruget det højeste niveau den anden søndag i advent både i 2013 og 2014, uden at der er nogen velbegrundet forklaring. Et bud kan være, at omgangskredsen er blevet udvidet under julefrokost-sæsonen, og brugerne derfor har flere at dele deres billeder og videoer med.

Til gengæld viser alle tre år et meget lavt forbrug den første januar. Forbrugerne prioriterer åbenbart at rekreere på sofaen uden at anvende deres mobile enheder.

Forbruget slår dog ikke dag på året hvor der er registreret mindst datatrafik. Det er den tredje onsdag i januar og det betragter analysen som et mysterium.

Mere til historien

Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har et forslag til, hvorfor den tredje onsdag i januar er en datafattig dag.

Mindre skærmtid øger den fysiske aktivitet

Skoleklasses fokus på skærmtid bekræfter ph.d.-afhandling om emnet.

(mere…)
Apple Watch-brugere får for lidt søvn

God nat! Apple Watch-ejerne sover for lidt.

(mere…)
Brugte telefoner? Nej tak!

Størstedelen af danskerne vil gerne være miljøbevidste, men brugt mobiltelefon eller anden brugt teknik gider kun få.

(mere…)
IDC: Smartphone-salget vil falde i hele 2023

Nye tal viser, at den økonomiske krise har ramt mobilbranchen. Salgstallene vil falde og køberne vil betale mindre end tidligere for telefonerne.

(mere…)
Batteriet får danskerne til at købe ny mobil

Når danskerne køber en ny smartphone, er det oftest fordi, at man er træt af batterilevetiden på den gamle.

(mere…)
Apple sidder solidt på unge forbrugere

Generation Z er Apples sikre vej til, at afvise konkurrenterne, men Apples produkter skaber sociale problemer for netop Generation Z.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram