Podcast #20: Roamingafgifterne forsvinder - men hvad bliver prisen?

EU fjerner roamingafgifterne, men det er yderst uklart hvad data, samtaler og SMS’er vil koste for forbrugerne.

EU

Fra december 2015 forsvinder roamingafgifterne indenfor EU, men det er uklart hvad prisen så bliver

Mange mobilbrugere var glade da EU-parlamentet stemte ja til afskaffelsen af roaming-afgifterne inden for EU-landene fra den 15. december 2015.

Teleselskaberne kan således ikke bare sende ustyrlige kæmperegninger til forbrugerne, efter en rejse til udlandet.

- ”EU lægger op til, at det skal koste det samme, når du ringer hjem til Danmark fra din mobil, som hvis du ringede fra det pågældende land via fastnet. Der er ikke lagt op til, at kunderne bruger af deres sædvanlige mobilpakke med inkluderede minutter og trafik,” siger teleekspert Torben Rune fra Netplan.

Med andre ord. Vi skal ikke regne med, at vores almindelige abonnement dækker ubegrænsede samtaler og musiklytning på Spotify, når vi forlader den danske grænse.

- ”Det du skal betale er, hvad eksempelvis en tysk telefon med tysk abonnement skal betale for at ringe til dig i Danmark,” forklarer Torben Rune i Teknologimagasinet MereMobil, der i episode 20 behandler roaming-spørgsmålet.

- Der er for mange teleselskaber i Danmark

Ingen ved hvad det koster

Spørgsmålet om hvad det præcist vil koste at bruge smartphonen inden for EUs grænser efter den 15. december 2015 hænger og svæver i luften. Udregningen af prisen afhænger af de mange forskellige abonnementer der er i de enkelte medlemslande.

Torben Rune er optimistisk og ikke i tvivl om, at det bliver billigere at bruge telefonen. Efter hans bedste overbevisning kommer vi også dertil, at data kan benyttes på tværs af grænserne, uden man behøver at frygte en overpris fra teleselskabet.

- ”Det bliver megabyteafgiften der reelt kommer til at være den store afgørende faktor i det spil her,” lyder det fra teleeksperten.

 Lyt: Podcasten ”EU-roamingafgifter – hvad koster det i fremtiden”?

I Teknologimagasinet MereMobil, episode 20, er gæsten Torben Rune, der i 20 år via hans firma Netplan, har rådgivet store virksomheder om deres kommunikation.

Torben Rune har stor indsigt i de ændringer omkring roaming, EU indfører i telesektoren.

Sådan lytter du til podcasts fra MereMobil.dk

Afspiller og link til download finder du i toppen af denne artikel. Du kan også hente MereMobil i iTunes Podcast, via TuneIn Radio eller finde os på YouTube.

Programmet kan også lyttes på FM via Radio Update.

Lyt også til flere udsendelser fra MereMobil.dk.

Tilrettelæggelse:
John G. Pedersen

Producer:
Mike Forde

Mere til historien

Teleselskaberne er opmærksomme på, at roaming fremadrettet kan blive et konkurrenceparameter. 3 har f.eks. søsat et initiativ hvor de i seks udvalgte lande, lader kunderne bruge telefonen til samme pris som i Danmark.

Oister tilføjer lydunivers

Lyd-platformen Podimo bliver en del af Oistertainment-universet.

(mere…)
Derfor holder Pixel 7 Pro og Pixel 7

EP123: Jeg går tæt på Google Pixel 7 Pro og Pixel 7 i denne podcastepisode.

(mere…)
Hvorfor til- eller fravælger du podcasts?

Hører du podcasts? Hvorfor vælger eller fravælger du? Det har DR Medieforskning undersøgt.

(mere…)
Bang & Olufsen: Ting du ikke vidste

EP122: B&O er mere end højttalere til 10-tusindevis af kroner. Det danske luksusbrand er bare rigtigt spændende. Lyt med og hør hvorfor.

(mere…)
Hvilken klaptelefon er bedst?

EP121: Klaptelefonerne Samsung Galaxy Z Flip4 og Motorola Razr 2022 er fede! Hvilken er bedst? Er de klapmobiler noget værd?

(mere…)
Tæt på Apple Watch Ultra – og sirenetest

EP120: Hør min anmeldelse af Apple Watch Ultra hvor jeg også afprøver nødsirenen på 86db.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram