Stort ja fra EU til lavere mobilpriser

1

EU-parlamentet har i dag stemt ja til at afskaffe den mérpris, som man betaler for at bruge mobiltelefonen i udlandet.

Fly Ferie Lufthavn Odense Airport roaming
Måske du slipper for roamingtaksterne fremadrettet når du rejser til udlandet på ferie (Foto: MereMobil.dk)

Det bliver billigere at bruge mobiltelefonen i udlandet, dog ventes tiltaget først at træde i kraft den 15. december 2015, hvis det godkendes hos medlemslandene. Det skriver Dr.dk.

EU-parlamentet har tidligere i dag stemt om afskaffelse af roamingtaksterne og hele 534 stemte for, mens kun 25 stemte imod.

Mange mennesker har mærket roamingtaksterne på egen krop, når de er kommet fra ferie og fået sig en ubehagelig overraskelse i form af en skyhøj regning.

Priserne er tidligere blevet reguleret nedad efter indgreb fra EU, men nu kan det altså blive helt slut med de dyre takster.

Det var ikke uventet, at parlamentet stemte ja, da forslaget tidligere var gledet gennem parlamentets industriudvalg. For nogle uger siden tog Venstres Jens Rohde også forskud på glæderne, da han nærmest erklærede roamingen for så godt som afskaffet.

Roaming-taksterne i Europa forsvinder måske

Hele roaming-indgrabet er en del af en større telepakke, som skal forsøge at få telemarkederne harmoniseret på tværs af EU.

Mere til historien

Teleselskabet 3 har taget forsmag på tiden uden roamingafgifter. Er du 3-kunde, så kan du nemlig benytte din smartphone i udvalgte lande – præcis som du er vant til i Danmark. 3-kunder kan netop nu modtage opkald og ringe, sende SMS’er og bruge datatrafik, uden det koster ekstra, i Sverige, Irland, Storbritannien, Italien, Østrig og Hong Kong.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer