Stort ja fra EU til lavere mobilpriser

EU-parlamentet har i dag stemt ja til at afskaffe den mérpris, som man betaler for at bruge mobiltelefonen i udlandet.

Fly Ferie Lufthavn Odense Airport roaming

Måske du slipper for roamingtaksterne fremadrettet når du rejser til udlandet på ferie (Foto: MereMobil.dk)

Det bliver billigere at bruge mobiltelefonen i udlandet, dog ventes tiltaget først at træde i kraft den 15. december 2015, hvis det godkendes hos medlemslandene. Det skriver Dr.dk.

EU-parlamentet har tidligere i dag stemt om afskaffelse af roamingtaksterne og hele 534 stemte for, mens kun 25 stemte imod.

Mange mennesker har mærket roamingtaksterne på egen krop, når de er kommet fra ferie og fået sig en ubehagelig overraskelse i form af en skyhøj regning.

Priserne er tidligere blevet reguleret nedad efter indgreb fra EU, men nu kan det altså blive helt slut med de dyre takster.

Det var ikke uventet, at parlamentet stemte ja, da forslaget tidligere var gledet gennem parlamentets industriudvalg. For nogle uger siden tog Venstres Jens Rohde også forskud på glæderne, da han nærmest erklærede roamingen for så godt som afskaffet.

- Roaming-taksterne i Europa forsvinder måske

Hele roaming-indgrabet er en del af en større telepakke, som skal forsøge at få telemarkederne harmoniseret på tværs af EU.

Mere til historien

Teleselskabet 3 har taget forsmag på tiden uden roamingafgifter. Er du 3-kunde, så kan du nemlig benytte din smartphone i udvalgte lande – præcis som du er vant til i Danmark. 3-kunder kan netop nu modtage opkald og ringe, sende SMS’er og bruge datatrafik, uden det koster ekstra, i Sverige, Irland, Storbritannien, Italien, Østrig og Hong Kong.

Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Operatørerne kan frit sætte vanvittige priser for mobilbrug på færger - og det gør de. Se priserne på maritim roaming her.

(mere…)
Danskerne flokkes atter til Europa efter ”corona”

Nye tal fra mobilnettene viser, at danskerne for alvor er taget afsted på sommerferie og det sydlige Europa igen en favorit.

(mere…)
Gratis tale og data i EU er forlænget til 2032

Du kan fortsat bruge data, ringe og sende SMS, når du rejser i EU-landene. Roamingaftalen er forlænget.

(mere…)
Brexit-gyser om roamninggebyrer - danskerne slipper - indtil videre

Du skal fortsat ikke betale roamingafgift, når du besøger Storbritannien.

(mere…)
Mere data på ferierejser fra i dag

Abonnenter hos et teleselskab kan fra i dag benytte lige så meget data i EU som herhjemme.

(mere…)
Brug af mobildata i udlandet stiger

Danskerne har benyttet sig af de genåbnede grænser viser nye tal over forbruget af mobildata uden for de danske grænser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram