Mobilbrug i udlandet skal ikke koste ekstra i fremtiden

Fra slutningen af 2015 skal det ikke længere koste ekstra, hvis mobiltelefonen bruges i udlandet, lyder nyt forslag.

Roaming, rejse, WiFi, netværk

Roaming forsvinder måske (Foto: Johnny Olesen)

Forhandlinger mellem Kommissionen og Europa-Parlamentet er kommet til enighed om, at forbyde roaming fra den 15. december 2015. Det skriver TV2.dk.

-”Vi sluttede forhandlingerne og det betyder, at vi fra den 15. december slutter det, der hedder roaming i Europa. Det betyder, at det fra den dato er slut med at betale overpriser, når man ringer eller går på nettet i udlandet,“ siger Europaparlamentsmedlem Jens Rohde til TV 2 News.

Den nye aftale vil betyde, at prisen vil være den samme uanset hvor i EU, du bruger din mobiltelefon.

Jens Rohde fortæller, at selv den britiske premierminister David Cameron har udtalt, at dette endelig er noget, som giver merværdi for borgerne i Europa.

Før aftalen kan træde i kraft, så kræver det en godkendelse i EU’s medlemlande, men her er Jens Rohde fortrøstningsfuld.

-“Jeg tror, der vil være et bredt mandat til danske regering om at støtte det her forslag, når vi når så langt, så jeg tror også, det vil gå igennem rådet, og jeg har meget svært ved at forestille mig, at vi den 1. januar stadig har overbetaling for telefoni og databrug i udlandet,” lyder det fra Jens Rohde.

Der skal stemmes om forslaget den 2. april 2014.

Mere til historien

Du kan høre Jens Rohde fortælle mere om den nye aftale i et web-tv indslag på TV2.dk.

Tags:

Avatar

Om Lene Birkeslund

Lene er IT-journalist. Siden 2006 har hun dækket mobilbranchen og utallige produktlanceringer. Hver dag er hun opdateret på den seneste udvikling og kommende trends.