Der er for mange teleselskaber

I Danmark såvel som EU er der for mange teleselskaber. EU-lovgivning står i vejen for fusioner.

Set på europæisk plan er der for mange teleselskaber. Det gælder også i Danmark, skriver Business.dk.

Angela Merkel, den tyske kansler, slog for nyligt på et møde i sit parti CDU til lyd for, at EUs konkurrenceregler bør ændres. Hun lagde vægt på, at et land som Kina har tre store teleselskaber, mens der i hele EU er 28. Når nogle af dem vil fusionere blokerer EU-lovgivningen for dette.

I Frankrig ønsker økonomiministen at nedbringe antallet af teleselskaber til tre, og i Tyskland reduceres antallet fra fire til tre hvis EU-Kommissionen godkender fusionen, hvilket besluttes den 26. juni.

Danmark skal også have færre

Hvis det lykkedes tyskerne at reducere antallet af selskaber, kan man forestille sig en tilsvarende konsolidering i Danmark, har aktieanalytiker Morten Imsgard tidligere udtalt til Berlingske.

Sidste år udtalte koncernchefen i TDC, Carsten Dilling, at han gerne så en konsolidering i den nordiske telesektor, og at et ville være spændende med nogle færre og større spillere.

Udgifterne til at drive teleselskab i et land som Danmark er store, hvilket tidligere har fået Telenor og Telia til at samarbejde om driften af ét fælles mobilnet, fremfor to separate, netop for at spare penge.

En af årsagerne til, der endnu ikke er sket opkøb, blandt de fire store er blandt andet, at konkurrencemyndighederne ikke har sendt signal om, at en fusion ville få det blå stempel.

Mere til historien

EU-kommissionen har vedtaget at nedlægge roaming-afgifterne mellem EU-landene fra december 2015.

Rygtebørsen: Apple vil drille regler om USB-C

EU truer Apple, men holder en kattelem åben.

(mere…)
Køb og smid væk-elektronik er under pres

Nye regler skal tvinge producenterne til at lade dig komme til med skruetrækker og loddekolbe.

(mere…)
Bekymring for AI chatbots: Et halvt års pause!

Chatbotten ChatGPT og storesøsteren GPT-4 skaber bekymring på flere fronter. Elon Musk advarer sammen med eksperter mod AI.

(mere…)
Digitalt EU-kørekort måske på vej

Europa-Kommissionen ønsker et digitalt EU-kørekort, som en del af et nyt udspil, der skal styrke trafiksikkerheden i EU.

(mere…)
Betaling med MobilePay er i fare

EU er nøglen til at bryde Apples dominans på markedet for mobilbetaling i fysiske butikker. Sker det ikke er MobilePay i fare.

(mere…)
Klage fører til strammere håndhævelse af GDPR

EU-landenes myndigheder skal fremadrettet indsende oplysninger om, hvordan GDPR håndhæves.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram