Der er for mange teleselskaber

3

I Danmark såvel som EU er der for mange teleselskaber. EU-lovgivning står i vejen for fusioner.

Set på europæisk plan er der for mange teleselskaber. Det gælder også i Danmark, skriver Business.dk.

Angela Merkel, den tyske kansler, slog for nyligt på et møde i sit parti CDU til lyd for, at EUs konkurrenceregler bør ændres. Hun lagde vægt på, at et land som Kina har tre store teleselskaber, mens der i hele EU er 28. Når nogle af dem vil fusionere blokerer EU-lovgivningen for dette.

I Frankrig ønsker økonomiministen at nedbringe antallet af teleselskaber til tre, og i Tyskland reduceres antallet fra fire til tre hvis EU-Kommissionen godkender fusionen, hvilket besluttes den 26. juni.

Danmark skal også have færre

Hvis det lykkedes tyskerne at reducere antallet af selskaber, kan man forestille sig en tilsvarende konsolidering i Danmark, har aktieanalytiker Morten Imsgard tidligere udtalt til Berlingske.

Sidste år udtalte koncernchefen i TDC, Carsten Dilling, at han gerne så en konsolidering i den nordiske telesektor, og at et ville være spændende med nogle færre og større spillere.

Udgifterne til at drive teleselskab i et land som Danmark er store, hvilket tidligere har fået Telenor og Telia til at samarbejde om driften af ét fælles mobilnet, fremfor to separate, netop for at spare penge.

En af årsagerne til, der endnu ikke er sket opkøb, blandt de fire store er blandt andet, at konkurrencemyndighederne ikke har sendt signal om, at en fusion ville få det blå stempel.

Mere til historien

EU-kommissionen har vedtaget at nedlægge roaming-afgifterne mellem EU-landene fra december 2015.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer