Tal og surf i udlandet som du er i Danmark

0

Roaming: Brug internet, ring og send SMS til danske priser. Teleselskabet 3 tyvstarter på afskaffelsen af roaming-afgifter.

Fly Ferie Lufthavn Odense Airport roaming
Uanset hvor man lander efter en ferie, er det surt at møde en overdreven stor mobilregning. H.C. Andersen Airport i Odense (Foto: MereMobil.dk)

Alle har hørt skrækhistorier om vilde økonomiske lussinger, efter lidt utilsigtet dataforbrug eller samtaler på ferierejsen. Men ”rocker-priserne” for brug af mobilen i udlandet er nu på vej retur.

Fra europæisk side har EU gang i tiltag, der skal lægge loft på de tårnhøje roaming-afgifter, men også hos teleselskaberne sker der noget.

Senest har 3 søsat et initiativ hvor de fjerner roaming i en række udvalgte lande.

 – Mobilbrug i udlandet skal ikke koste ekstra

Surf, SMS og tal som du vil

Konceptet går ud på, at man skal kunne benytte smartphonen i udlandet, på samme måde som i Danmark. Det betyder mulighed for at modtage opkald og ringe, sende SMS’er og bruge datatrafik, uden det koster ekstra.

I første omgang er følgende lande inkluderet: Sverige, Storbritannien, Irland, Italien, Østrig og Hong Kong.

Kunderne behøver ikke at være på 3’s netværk i de pågældende lande, dog er der en begrænsning i datahastigheden, når man er på et ’ikke 3-net’. Det betyder, at der maksimalt opnås 0,5 mbit/s på disse netværk.

3 tager skridtet for at komme lovgivning i forkøbet.

Teleselskaberne jagter konkurrencefordele

Det er ikke kun i Danmark teleselskaberne ser på roamingpriserne. Det amerikanske teleselskab T-Mobile gik i oktober ud med roamingfri priser i 115 lande.

 – ”Der er en kontinuerlig jagt i branchen på, at finde ud af, hvad der kan blive det næste konkurrenceparameter,” har aktieanalytiker Morten Imsgaard fra Sydbank sagt til Computerworld.dk.

Teleselskaberne er ifølge Morten Imsgaard godt klar over, at tiden med høje indtægter på roaming, er et stakket frist.

Indslag om roaming-priser

Mere til historien

Roaming-trækket fra 3 er inkluderet i en række af selskabets abonnementer. Det træder i kraft den 17. marts 2014.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer