Her er de nye mobiler i oktober

2

OVERSIGT: Oktober er i år måneden, hvor flere topmodeller kommer til salg i de danske butikker. Se hvilke der lander på hylden nær dig.

Nye smartphone
Her er denne måneds nye smartphones (Foto: MereMobil.dk)

September måned kaldes i teknikkens verden, ikke uden grund, for ”tech-tember”. Og det var også en måned, hvor mange nye telefoner blev præsenteret. Flere af disse finder nu vej til forbrugerne og kommer i sortiment hos landets mobilforhandlere.

Og der lander flere af de netop præsenterede topmodeller blandt andet de meget omtalte iPhone 6S og iPhone 6S Plus modeller. Det er interessant om danskerne også tager de to nye modeller til sig, som tilfældet har været med de forrige. iPhone 6 har været den bedst solgte i Danmark nærmest siden den blev lanceret.

Vi har herunder samlet et overblik over de telefoner, der lander på hylderne hos teleselskaberne.

iPhone 6S og iPhone 6S Plus

iPhone 6S og iPhone 6S Plus
iPhone 6S og iPhone 6S Plus

Apple havde samlet verdenspressen onsdag den 9. september 2015, hvor Tim Cook og company gik på scenen for at præsentere de to nye iPhone-modeller, der skal afløse iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Helt som ventet blev navnene på de nye enheder iPhone 6S og iPhone 6S Plus.

 – Her er iPhone 6S og iPhone 6S Plus

Og helt grundlæggende så er der vanen tro, når der ”kun” tilføjes et ”S” bag sidste års modelnavn, tale om en faceliftet version. Det betyder også, at du umiddelbart ikke med det blotte øje vil kunne se forskel på de nye modeller og sidste års modeller – med mindre du vælger telefonen i varianten Rosegold, der er den nye farve.

Er iPhone 6S værd at opgradere til?

Ser du nærmere på produkternes specifikationer, så har de nye modeller fået et bedre kamera, som nu er på 12 megapixels, samt de kan optage video i 4K. Derudover har de nye modeller en hurtigere fingeraftrykslæser, hurtigere processor og funktionerne 3D Touch og Live Photos. Vi har her lavet en demo af 3D Touch, så du kan se hvordan det fungerer.

Det siger anmelderne om de nye iPhone 6S-modeller

Telefonerne har fortsat adgang til at benytte 4G LTE-netværk globalt. Der er understøttelse af 22 LTE bånd, og 6S’erne kan dermed fungere med mere end 200 operatører over hele version. Carrier Aggregation og VoLTE er også supporteret i Apples seneste iPhones.

Forsalget af iPhone 6S og iPhone 6S Plus starter fredag den 2. oktober hos en række af forhandlerne.

De to nye iPhone modeller lander i butikkerne fredag den 9. oktober i Danmark, og vil komme i handlen hos blandt andet TDC, Telenor, Telia og 3, samt en række andre forhandlere. De officielle danske priser er offentliggjort fra Apple af, men teleselskabernes priser kan variere lidt.

De danske priser på iPhone 6S og iPhone 6S Plus

Huawei Mate S

Huawei Mate S
Huawei Mate S

Huawei brugte IFA-messen til at præsentere deres nye topmodel Mate S, som kort fortalt er en konkurrencedygtig topmodel med 5,5 tommer AMOLED-skærm, 13 megapixels kamera samt ny fingeraftrykslæser.

Og faktisk er Mate S ude med funktionen ”Force Touch” før Apple, da skærmen på den Mate S udgave der er tilgængelig på det kinesiske marked har denne funktion. En funktion Apple i øvrigt kalder for 3D Touch.

Huawei fortæller de fremadrettet vil se på nye ting, at Force Touch kan anvendes til. Aktuelt vides det ikke om en Mate S udgave med Force Touch rammer Europa på et tidspunkt, men i første omgang må vi altså undvære denne nye funktion.

Test: Huawei Mate S – lækker men dyr

MereMobil.dk har testet Huawei Mate S og kan konkluderer det er en lækker sag, men også dyr. Er du interesseret i et eksemplar af Huawei Mate S, så er den vejledende pris sat til 5.199 kroner uden abonnement.

TDC er i skrivende stund den eneste af de store operatører, som får Huawei Mate S i deres produktsortiment.

Sony Xperia Z5

Sony Xperia Z5-serien (Foto: Sony)
Sony Xperia Z5-serien (Foto: Sony)

Sony offentliggjorde i september deres nye Xperia Z5-serie, der tæller tre nye modeller. Og den ”almindelige” Xperia Z5 model lander altså i handlen i oktober måned.

Første kig på alle Sony Xperia Z5-modellerne

Den almindelige Xperia Z5-model har de samme specifikationer, som den nye Premium model, der dog først kommer i handlen i november. Forskellen er blot, at Premium modellen har en 4K skærm.

Xperia Z5 Premium – Sony først med 4K-skærm

Xperia Z5 kommer i handlen hos alle de store teleselskaber TDC, Telenor, Telia og 3 samt en række andre forhandlere. Den vejledende pris er 5.999 kroner uden abonnement. Du kan se de vejledende priser på de tre nye Xperia Z5-modeller her.

Sony Xperia Z5 Compact

Sony Xperia Z5 Compact
Sony Xperia Z5 Compact (Foto: Sony)

Sony lancerede Xperia Z5 Compact, som efterfølger til den meget populære Xperia Z3 Compact, under IFA-messen i starten af september.

Skal din smartphone helst være spækket med de højeste specifikationer, men ikke være med en skærm på 5+ tommer, så er Xperia Z5 Compact måske et kig værd for dig.

 – Sony Xperia Z5 Compact – den kompakte topmodel

Specifikationerne på Xperia Z5 Compact er nærmest lig Xperia Z5 og Xperia Z5 Premium, som Sony også netop har præsenteret. Skærmstørrelsen på Z5 Compact er med sine 4,6 tommer mere håndterlig, end på de større modeller.

Xperia Z5 Compact kom i handlen hos flere teleselskaber den 25. september, men lander også hos nogle forhandlere i starten af oktober.

Salgsstarten på Xperia Z5 Compact er i slutningen af september, og prisen på Xperia Z5 Compact starter på 4.999 kroner uden abonnement – for yderligere priser se her.

Samsung Galaxy S5 Neo
Samsung Galaxy S5 Neo

Samsung Galaxy S5 Neo

I Telia kommer også telefonen Samsung Galaxy S5 Neo på hylderne. Galaxy S5 Neo er en forbedring af forgængeren S5. Forbedringerne ligger i en ny og bedre processor – i S5 Neo er der en Octa-core 1.6 GHz processor og derudover har den et forbedret frontkamera på hele 5 megapixels.

Galaxy S5 Neo er også en vandtæt telefon, der tåler vand i op til 30 minutter i 1 meters dybde.

Skærmen er en 5,1 tommer Super AMOLED capacitive touchscreen og den kommer med Android 5.1 Lollipop fra salgsæsken.

Telefonen koster omkring 3.399 kroner uden abonnement.

Mere til historien

Google har også i september præsenteret nye mobiler, men disse lander først i handlen i Danmark til november måned. Du kan læse om Nexus 6P og Nexus 5X – og forskellen på disse her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer