Sådan bruger du 3D Touch på iPhone

0

Web-TV: Se her hvordan 3D Touch fungerer og hvordan det bruges på iPhone 6S og 6S Plus.

Dette kan du med 3D Touch

En af de helt nye funktioner i iPhone 6S og iPhone 6S Plus er 3D Touch, der også omtales som ”Force Touch”.

Teknologien 3D Touch registrerer via sensorer ikke kun, at der trykkes på skærmen, men også hvor hårdt der trykkes. Det giver en række nye funktioner, som er forbeholdt produkter med 3D Touch indbygget.

Eksempelvis kan et ikon på hjemmeskærmen åbne for genveje direkte ned i applikationen.

Er det værd at opgradere til iPhone 6S?

På Beskeder kan der oprettes en ny besked, uden først at åbne besked-applikationen helt op, for derefter at trykke ”ny besked”. Der kan søges i App Store direkte fra genvejen, ligesom også Alarm, Noter, Kamera og mange andre systemfunktioner, udnytter 3D Touch.

I mails og fotos er ”Peek” og ”Pop” nye muligheder. Tryk let ned på skærmen for at se et preview af en mail eller et foto. Tryk lidt hårdere ned, for at åbne mailen eller fotoet helt op.

3D Touch kan også udnyttes af tredjepartsapplikationer og allerede nu understøttes det af blandt andet Twitter, Instagram, WeChat, Shazam og Dropbox.

Se web-TV indslaget herover for at se hvordan 3D Touch på iPhone 6S fungerer i praksis.

3D Touch vil virke med iPhone 6S og iPhones 6S Plus men ikke Apples ældre telefoner. iPad Pro har ikke 3D Touch indbygget.

Mere til historien

Android har i lang tid haft en nogenlunde tilsvarende funktion kendt som ”long press”. Holdes der et øjeblik på hjemmeskærmen, et foto eller en mail aktiveres flere muligheder. Før Apple offentliggjorde 3D Touch lancerede Huawei på det kinesiske marked Huawei Mate S som i udgaven på dette marked, har den tilsvarende funktion Force Touch.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer