Sådan bruger du 3D Touch på iPhone

Web-TV: Se her hvordan 3D Touch fungerer og hvordan det bruges på iPhone 6S og 6S Plus.

Dette kan du med 3D Touch

En af de helt nye funktioner i iPhone 6S og iPhone 6S Plus er 3D Touch, der også omtales som ”Force Touch”.

Teknologien 3D Touch registrerer via sensorer ikke kun, at der trykkes på skærmen, men også hvor hårdt der trykkes. Det giver en række nye funktioner, som er forbeholdt produkter med 3D Touch indbygget.

Eksempelvis kan et ikon på hjemmeskærmen åbne for genveje direkte ned i applikationen.

- Er det værd at opgradere til iPhone 6S?

På Beskeder kan der oprettes en ny besked, uden først at åbne besked-applikationen helt op, for derefter at trykke ”ny besked”. Der kan søges i App Store direkte fra genvejen, ligesom også Alarm, Noter, Kamera og mange andre systemfunktioner, udnytter 3D Touch.

I mails og fotos er ”Peek” og ”Pop” nye muligheder. Tryk let ned på skærmen for at se et preview af en mail eller et foto. Tryk lidt hårdere ned, for at åbne mailen eller fotoet helt op.

3D Touch kan også udnyttes af tredjepartsapplikationer og allerede nu understøttes det af blandt andet Twitter, Instagram, WeChat, Shazam og Dropbox.

Se web-TV indslaget herover for at se hvordan 3D Touch på iPhone 6S fungerer i praksis.

3D Touch vil virke med iPhone 6S og iPhones 6S Plus men ikke Apples ældre telefoner. iPad Pro har ikke 3D Touch indbygget.

Mere til historien

Android har i lang tid haft en nogenlunde tilsvarende funktion kendt som ”long press”. Holdes der et øjeblik på hjemmeskærmen, et foto eller en mail aktiveres flere muligheder. Før Apple offentliggjorde 3D Touch lancerede Huawei på det kinesiske marked Huawei Mate S som i udgaven på dette marked, har den tilsvarende funktion Force Touch.

Apple opdaterer allerede

Få dage efter iOS 17 blev frigivet, er Apple klar til at rette sikkerhedsfejl.

(mere…)
Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre

TIP: Apples nye brugerflade kan vinde indpas hos ældre eller brugere med funktionsnedsættelser. Læs hvordan du aktiverer den simple brugerflade.

(mere…)
Har du hørt, at din iPhone lyder anderledes?

Lyt godt efter… Din iPhone lyder ikke længere, som den plejer.

(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Apple har ikke droppet Lightning på alle produkter

Apple er klar med USB-C i iPhone 15-serien, men der er fortsat mange produkter, der har Lightning-stik.

(mere…)
iOS 17 er klar – download den nu

Apple har netop frigivet den ny store softwareopdateringer iOS 17, iPadOS 17 og watchOS 10. Se alle iOS 17-nyhederne her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram