Her er iPhone 6S og iPhone 6S Plus

Apple er klar med to nye telefoner. iPhone 6S og iPhone 6S Plus er faceliftede versioner af topmodellerne fra sidste efterår.

iPhone 6S og iPhone 6S Plus

iPhone 6S og iPhone 6S Plus

Journalister, analytikere, investorer og techinteresserede forbrugere havde onsdag aften (9. september 2015) blikket rettet mod Bill Graham Civic Auditorium i San Francisco. Det var fra scenen, i en sal med plads til 7.000 mennesker, at iPhone 6S og iPhone 6S Plus blev afsløret.

Det blev ikke den store overraskelse, da telefonerne et langt stykke hen ad vejen levede op til de rygter, der i månedsvis har været tiltagende.

Helt grundlæggende er der tale om sidste års modeller, der har fået et facelift. Du vil ikke umiddelbart, ved første øjekast, kunne se forskel på modellerne fra sidste efterår og de nye modeller.

Glasset på skærmen er, ifølge Apple, det stærkeste glas i hele smartphone-verdenen.

iPad Pro – ny 12,9 tommer iPad

Mere power og ny skærmteknologi

3D Touch på de nye iPhones.

3D Touch på de nye iPhones.

Skærmen på de to produkter er fortsat på 4,7 tommer (iPhone 6S) og 5,5 tommer (iPhone 6S Plus). Der er fortsat tale om højtopløselige skærme, hvilket Apple benævner som Retina Displays.

Opløsningen på iPhone 6S er 750 x 1334 pixles (326 PPI), mens iPhone 6S Plus har Full HD-opløsning på 1080 x 1920 pixels (401 PPI). Dermed ligger Apple sig ikke i førertrøjen, når det kommer til skærmopløsninger, og der er fortsat et stykke op til 2K-skærmene Samsung har på Galaxy S6-serien.

3D Touch – ny generation af Multi Touch

Derimod introducerer Apple det såkaldte ”Force Touch” i skærmen. Apple kalder det for “3D Touch”. Med denne teknologi kan det registreres hvor hårdt brugeren trykker på skærmen – lidt som på en fysisk knap. Du kan f.eks. bringe menuer frem, ved at trykke ned på skærmen, fremfor at holde fingeren og vente på sub-menuen.

En funktion i 3D Touch er “Pop and peek”. Hvis du er i mailoversigten kan du fået peek (preview) af mailen, ved at trykke lidt ned på skærmen. Et ‘dybere’ tryk åbner mailen. På den måde slipper man for, at skulle åbne en mail, for at se indholdet. Samme funktionsmønster går igen i galleriet.

I videoen herunder kan du se en demonstration af hvordan Force Touch (3D Touch) bruges på Apple Watch, så du har en bedre idé om hvad funktionen dækker over. Apple kalder det for den næste generation af Multi Touch.

Betydeligt hurtigere processor

iPhone 6S og iPhone 6S Plus

iPhone 6S og iPhone 6S Plus

De nye iPhones kører på Appels seneste processor-chip Apple A9 (A8 i foregående modeller). Det betyder en fremgang fra 1,4 GHz til 2.0 GHz. Processoren er fortsat 64-bit baseret, og der er stadig tale om en dual-core processor.

Som en del af A9-processoren finder vi også M9-coprocessoren der assisterer med indsamling af f.eks. bevægelsesdata.

Den nye A9 64 bit-processor er på CPU-delen 70 procent hurtigere end A8-chippen og er hele 90 procent hurtigere på grafikdelen (GPU) sammenlignet med A8 fra sidste års iPhones.

Telefonerne har også en ny Touch ID sensor til fingeraftrykslæsning der er op til to gange hurtigere end den gamle. Også Wi-Fi delen er opdateret, så den nu skulle være to gange hurtigere.

Nyt Apple TV med spil, musik og shopping

Demo af Force Touch på Apple Watch

Opdateret kamera og video i 4K

Farver på iPhone 6S

Farver på iPhone 6S

Kameraet i iPhone 6S og 6S Plus har nu en opløsning på 12 megapixels, hvilket er en fremgang fra 8 megapixels. Den store model har stadig optisk billedestabilisering. Frontkameraet er også forbedret. Nu er opløsningen 5 megapixels mod tidligere 1.2 megapixels.

Der er fortsat en true-tone LED-fotolampe bagpå, og når du tager selfies kan skærmen lyse op – faktisk i 3 x lysstyrke, for at fungere som fotolys.

De nye telefoner er desuden i stand til at skyde video i 4K-kvalitet.

En anden ny kamerafunktion er “Live Photos”. Du kan trykke med fingeren på skærmen via 3D Touch, hvorefter billedet bevæger sig en smule, og gør det levende.

En ny iPad Mini er præsenteret – iPad Mini 4

Telefonerne har fortsat adgang til at benytte 4G LTE-netværk globalt. Der er understøttelse af 22 LTE bånd, og 6S’erne kan dermed fungere med mere end 200 operatører over hele version. Carrier Aggregation og VoLTE er også supporteret i Apples seneste iPhones.

Naturligvis lanceres de to nye iPhones med styresystemet iOS 9, som er Apples seneste systemversion, der efter sommer har været ude i public-betatest så techinteresserede slutbrugere har kunne lege med systemet.

Du kan se nærmere på nogle af nyhederne i iOS 9 på de screenshots vi tidligere har lavet fra denne version. Den nye iOS 9 frigives som en opdatering til forskellige Apple-enheder den 16. september 2015.

Første kig på iPhone 6S og iPhone 6S Plus

Stadig dyre telefoner

iPhone 6S og iPhone 6S Plus

iPhone 6S og iPhone 6S Plus

Du skal ikke regne med, at Apple forærer de nye telefoner væk. Der er fortsat tale om smartphones i den høje ende af prisskalaen.

iPhone 6S og iPhone 6S Plus kommer i størrelser på 16, 64 og 128 GB.

Salget af iPhone 6S og iPhone 6S Plus starter fredag den 25. september i Australien, Canada, Kina, Frankrig, Tyskland, Hong Kong, Japan, New Zealand, Puerto Rico. Singapore, Storbritanien og USA. Den 12. september tages imod forudbestillinger i disse lande.

(Danske priser og dato mangler fortsat på de nye modeller)

Da iPhone 6 og iPhone 6 Plus blev frigivet i Danmark kostede de henholdsvis 5.199 og 5.999 kroner for 16 GB modellen. 128 GB kunne ved lanceringen erhverves for 6.799 eller 7.599 kroner.

Farverne bliver Rose Gold, Silver, Gold og Space Gray.

Her er iPad Pro med 12,9 tommer skærm
Nyt Apple TV med adgang til apps

Mere til historien

Når Apple ventes at være klar med nye telefoner, stiger antallet af iPhones, der enten forsvinder eller bliver stjålet, markant. Det har en undersøgelse af forsikringsselskabet  Gjensidige tidligere påvist.

MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
Spotify vinder… Milliardbøde på vej

Intet mindre end 1,8 milliarder euro i bøde er på vej fra EU-Kommissionen til techgigant.

(mere…)
Rygterne svirrer om nyt Apple-produkt

Skal man tro de seneste rygter, så forlyder det, at Apple måske vil annoncere et nyt produkt i denne uge.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
30 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram