Her er det nye Apple TV

7

Apple har lanceret et nyt Apple TV. Spil med vennerne, shop fra sofaen og lyt til Apple Music.

Apple TV
Apple TV

Ved en stor event har Apple lanceret en ny udgave af Apple TV.

– “Vi tror på fremtiden for TV ligger i apps,” sagde Tim Cook, Apples topchef.

Det nye Apple TV kommer med et opdateret operativsystem, samt en App Store, hvilket der ikke er på det nuværende Apple TV. Det nye Apple TV kører på systemet “tvOS” som er en særlig udgave af iOS-styresystemet.men denne er bygget til TV-platformen.

Apple oplyser, at 11 millioner udviklere netop nu har registreret sig til udvikling på tvOS. Udviklerne kan lave såkaldte universal-apps der kører på tværs af platformene.

Betjening med Siri

Siri på Apple TV
Siri på Apple TV

Der bliver også mulighed for, at styre Apple TV med Siri-kommandoer og boksen kommer med en helt ny fjernbetjening.

På toppen af den nye fjernbetjening er et berøringsfølsomt område, som tilføjer en ny dimension til betjeningen. Med touch-området er det hurtigt, at scrolle gennem den film, eller det program man aktuelt ser, men det har også andre funktioner i f.eks. spil.

Siri har fået en knap for sig selv, og der kan udføres søgninger som f.eks. “Show me action-movies”, men brugeren kan også, via Siri, spole f.eks. 10 minutter frem eller tilbage. Fjernbetjeningen kommunikerer med boksen via Bluetooth, så man behøver således pege den mod Apple TV’et.

Apple Music får sin egen app på det nye Apple TV, og du kan tilgå din fotosamling i Cloud via Foto-applikationen. Apple Music applikationen minder ret meget om udgaven der aktuelt ses i iTunes.

Spil på Apple TV

Spil på Apple TV
Spil på Apple TV

Som en ekstra ting kan Apple TV også bruges til spil, og du kan således spille Guitar Hero på boksen – blot som eksempel. Et andet spil er Crossy Roads, der har multiplayer-mode, så spillere med en iPad eller iPhone kan spille med.

Der er bevægelsessensorer i fjernbetjeningen, som gør det muligt at spille på samme måde som det kendes fra Nintendo Wii.

Som om det ikke er nok, så bliver det også muligt at shoppe fra den nye TV-boks. Det vil sige, at webshops kan benyttes via den store skærm i stuen,

Apple TV 2015
Apple TV 2015

hvilket giver en ny mulighed for at se f.eks. tøj på en stor skærm, før der købes.

Apple TV kommer i butikkerne, i de første lande i slutningen af oktober 2015. Der kommer to udgaver med henholdsvis 32 og 64 GB hukommelse.

Ved præsentationen kom Apple ikke med danske priser på produktet.

– iOS 9 klar til iPhone og iPad

Betjening af Apple TV

Mere til historien

Selvom Apple fortalte om mange nye features på det nye Apple TV, er det ikke nødvendigvis sikkert, at alle funktioner kommer i alle markedsområder.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer