Her er det nye Apple TV

Apple har lanceret et nyt Apple TV. Spil med vennerne, shop fra sofaen og lyt til Apple Music.

Apple TV

Apple TV

Ved en stor event har Apple lanceret en ny udgave af Apple TV.

– “Vi tror på fremtiden for TV ligger i apps,” sagde Tim Cook, Apples topchef.

Det nye Apple TV kommer med et opdateret operativsystem, samt en App Store, hvilket der ikke er på det nuværende Apple TV. Det nye Apple TV kører på systemet “tvOS” som er en særlig udgave af iOS-styresystemet.men denne er bygget til TV-platformen.

Apple oplyser, at 11 millioner udviklere netop nu har registreret sig til udvikling på tvOS. Udviklerne kan lave såkaldte universal-apps der kører på tværs af platformene.

Betjening med Siri

Siri på Apple TV

Siri på Apple TV

Der bliver også mulighed for, at styre Apple TV med Siri-kommandoer og boksen kommer med en helt ny fjernbetjening.

På toppen af den nye fjernbetjening er et berøringsfølsomt område, som tilføjer en ny dimension til betjeningen. Med touch-området er det hurtigt, at scrolle gennem den film, eller det program man aktuelt ser, men det har også andre funktioner i f.eks. spil.

Siri har fået en knap for sig selv, og der kan udføres søgninger som f.eks. “Show me action-movies”, men brugeren kan også, via Siri, spole f.eks. 10 minutter frem eller tilbage. Fjernbetjeningen kommunikerer med boksen via Bluetooth, så man behøver således pege den mod Apple TV’et.

Apple Music får sin egen app på det nye Apple TV, og du kan tilgå din fotosamling i Cloud via Foto-applikationen. Apple Music applikationen minder ret meget om udgaven der aktuelt ses i iTunes.

Spil på Apple TV

Spil på Apple TV

Spil på Apple TV

Som en ekstra ting kan Apple TV også bruges til spil, og du kan således spille Guitar Hero på boksen – blot som eksempel. Et andet spil er Crossy Roads, der har multiplayer-mode, så spillere med en iPad eller iPhone kan spille med.

Der er bevægelsessensorer i fjernbetjeningen, som gør det muligt at spille på samme måde som det kendes fra Nintendo Wii.

Som om det ikke er nok, så bliver det også muligt at shoppe fra den nye TV-boks. Det vil sige, at webshops kan benyttes via den store skærm i stuen,

Apple TV 2015

Apple TV 2015

hvilket giver en ny mulighed for at se f.eks. tøj på en stor skærm, før der købes.

Apple TV kommer i butikkerne, i de første lande i slutningen af oktober 2015. Der kommer to udgaver med henholdsvis 32 og 64 GB hukommelse.

Ved præsentationen kom Apple ikke med danske priser på produktet.

– iOS 9 klar til iPhone og iPad

Betjening af Apple TV

Mere til historien

Selvom Apple fortalte om mange nye features på det nye Apple TV, er det ikke nødvendigvis sikkert, at alle funktioner kommer i alle markedsområder.

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram