Eksplosion i tyveri af iPhones op mod lanceringer

Antallet af iPhones der bliver stjålet eller forsvinder, stiger mærkbart, op mod lanceringen af en ny iPhone.

forsikring-iphone

Antallet af anmeldte forsikringsskader på iPhone stiger op mod produktlanceringer (Grafik: Gjensidige)

Ordet ”svindel” er ikke at finde i en opgørelse fra forsikringsselskabet Gjensidige, der har opdaget en mærkbar stigning i antallet af anmeldelser af mistede, stjålne eller defekte telefoner op til lanceringen af en ny iPhone.

”Svindel” er dog et ord, der hurtigt rammer bevidstheden, når man ser på tallene.

Udviklingen i antallet af skadesanmeldelser på iPhone er tydeligt stigende omkring rygterne om nye iPhones. Tallene dækker perioden fra iPhone 4S og frem til 5S – altså godt tre år.

– ”De sidste par år har vi set et sammenfald mellem lanceringen af en ny iPhone og en stigning i antallet af kunder, der mister eller får beskadiget deres telefoner og melder det til os. Det giver selvfølgelig anledning til undren over, hvorfor antallet af skadeanmeldelser stiger lige præcis på det tidspunkt,” siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Nogle fristes til at prøve om en ny iPhone kan skaffes uden at selv at skulle betale for den. Men blot fordi ens iPhone 5S forsvinder betyder det ikke, at forsikringsselskabet automatisk leverer en ny iPhone 6.

Forsikring: Hvis barnets iPad går i stykker på skolen, hvad så?

– ”Først og fremmest kræver forsikringsselskaber en politianmeldelse for at udbetale erstatning for en stjålen telefon. Dernæst kommer, at man ikke nødvendigvis får udbetalt en erstatning, der matcher prisen på en nyere model end den, man havde i forvejen. Faktisk vil kunden i nogle tilfælde få udleveret en telefon mage til den, de søger erstatning for,” fortæller Kim Rud-Petersen.

Forsikringssvindel kan straffes med fængsel, bøde og erstatning til forsikringsselskabet.

Mere til historien

Det kan være en god idé at tjekke op på om ens forsikring dækker IT-udstyr der går i stykker. Det er oftest billigere at tegne en forsikring hos ens eget selskab, end at medkøbe en all-risk forsikring når et nyt produkt købes.

Læs også:
Forsikring: Hvis skolens iPad går i stykker

iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
Apple har bøvl med en foldbar iPhone

JEG MENER: Har vi brug for en foldbar iPhone eller klapskærme i almindelighed?  End ikke Apple kan udvikle en foldbar iPhone, som fungerer.

(mere…)
Den næste iPhone SE får Dynamic Island

Skal man tro de seneste rygter, så får den næste iPhone SE ikke notch, men derimod Dynamic Island.

(mere…)
Mere end 2,2 milliarder aktive Apple-enheder

Ifølge Apples seneste regnskab er det iPhones og serviceydelserne, som går frem. Antallet af aktive Apple-enheder er enormt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram