Eksplosion i tyveri af iPhones op mod lanceringer

0

Antallet af iPhones der bliver stjålet eller forsvinder, stiger mærkbart, op mod lanceringen af en ny iPhone.

forsikring-iphone
Antallet af anmeldte forsikringsskader på iPhone stiger op mod produktlanceringer (Grafik: Gjensidige)

Ordet ”svindel” er ikke at finde i en opgørelse fra forsikringsselskabet Gjensidige, der har opdaget en mærkbar stigning i antallet af anmeldelser af mistede, stjålne eller defekte telefoner op til lanceringen af en ny iPhone.

”Svindel” er dog et ord, der hurtigt rammer bevidstheden, når man ser på tallene.

Udviklingen i antallet af skadesanmeldelser på iPhone er tydeligt stigende omkring rygterne om nye iPhones. Tallene dækker perioden fra iPhone 4S og frem til 5S – altså godt tre år.

– ”De sidste par år har vi set et sammenfald mellem lanceringen af en ny iPhone og en stigning i antallet af kunder, der mister eller får beskadiget deres telefoner og melder det til os. Det giver selvfølgelig anledning til undren over, hvorfor antallet af skadeanmeldelser stiger lige præcis på det tidspunkt,” siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Nogle fristes til at prøve om en ny iPhone kan skaffes uden at selv at skulle betale for den. Men blot fordi ens iPhone 5S forsvinder betyder det ikke, at forsikringsselskabet automatisk leverer en ny iPhone 6.

Forsikring: Hvis barnets iPad går i stykker på skolen, hvad så?

– ”Først og fremmest kræver forsikringsselskaber en politianmeldelse for at udbetale erstatning for en stjålen telefon. Dernæst kommer, at man ikke nødvendigvis får udbetalt en erstatning, der matcher prisen på en nyere model end den, man havde i forvejen. Faktisk vil kunden i nogle tilfælde få udleveret en telefon mage til den, de søger erstatning for,” fortæller Kim Rud-Petersen.

Forsikringssvindel kan straffes med fængsel, bøde og erstatning til forsikringsselskabet.

Mere til historien

Det kan være en god idé at tjekke op på om ens forsikring dækker IT-udstyr der går i stykker. Det er oftest billigere at tegne en forsikring hos ens eget selskab, end at medkøbe en all-risk forsikring når et nyt produkt købes.

Læs også:
Forsikring: Hvis skolens iPad går i stykker

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer