Eksplosion i tyveri af iPhones op mod lanceringer

Antallet af iPhones der bliver stjålet eller forsvinder, stiger mærkbart, op mod lanceringen af en ny iPhone.

forsikring-iphone

Antallet af anmeldte forsikringsskader på iPhone stiger op mod produktlanceringer (Grafik: Gjensidige)

Ordet ”svindel” er ikke at finde i en opgørelse fra forsikringsselskabet Gjensidige, der har opdaget en mærkbar stigning i antallet af anmeldelser af mistede, stjålne eller defekte telefoner op til lanceringen af en ny iPhone.

”Svindel” er dog et ord, der hurtigt rammer bevidstheden, når man ser på tallene.

Udviklingen i antallet af skadesanmeldelser på iPhone er tydeligt stigende omkring rygterne om nye iPhones. Tallene dækker perioden fra iPhone 4S og frem til 5S – altså godt tre år.

- ”De sidste par år har vi set et sammenfald mellem lanceringen af en ny iPhone og en stigning i antallet af kunder, der mister eller får beskadiget deres telefoner og melder det til os. Det giver selvfølgelig anledning til undren over, hvorfor antallet af skadeanmeldelser stiger lige præcis på det tidspunkt,” siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Nogle fristes til at prøve om en ny iPhone kan skaffes uden at selv at skulle betale for den. Men blot fordi ens iPhone 5S forsvinder betyder det ikke, at forsikringsselskabet automatisk leverer en ny iPhone 6.

- Forsikring: Hvis barnets iPad går i stykker på skolen, hvad så?

- ”Først og fremmest kræver forsikringsselskaber en politianmeldelse for at udbetale erstatning for en stjålen telefon. Dernæst kommer, at man ikke nødvendigvis får udbetalt en erstatning, der matcher prisen på en nyere model end den, man havde i forvejen. Faktisk vil kunden i nogle tilfælde få udleveret en telefon mage til den, de søger erstatning for,” fortæller Kim Rud-Petersen.

Forsikringssvindel kan straffes med fængsel, bøde og erstatning til forsikringsselskabet.

Mere til historien

Det kan være en god idé at tjekke op på om ens forsikring dækker IT-udstyr der går i stykker. Det er oftest billigere at tegne en forsikring hos ens eget selskab, end at medkøbe en all-risk forsikring når et nyt produkt købes.

Læs også:
- Forsikring: Hvis skolens iPad går i stykker

Mindst én af iPhone 14-modellerne bliver forsinket

Mindst en af de kommende iPhone 14-modeller skulle netop nu være forsinket pga. coronanedlukninger. Det er uvist om det påvirker salgsstarten.

(mere…)
Disse iPhones forventes at få iOS 16

En ny stor iOS-opdatering er på vej til iPhone. Se her hvilke telefoner, der ventes at blive opdateret til iOS 16.

(mere…)
Lanceringsdatoen for iPhone 14-serien er måske afsløret

RYGTE: Der er længe til, men rygterne svirrer allerede om, hvornår Apple vil annoncere den kommende iPhone 14-serie.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
Apple genbruger materialer som aldrig før

I 2021 indeholdt Apple-produkter næsten 20 pct. genbrugsmaterialer, hvilket er den højeste procentdel til dato. Den grønne omstilling er i gang.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram