TDC tester Carrier Aggregation – op til 260 Mbit/s

5

Der bliver er fart over feltet, når TDC i 2015 lancerer carrier aggregation på 4G LTE Advanced. Testmålinger viser 260 Mbit/s.

Julefred bliver der ikke meget af hos TDC i år. Mens resten af landet i denne uge går på juleferie, så har de travlt i kælderen på Borups Allé, hvor TDC tester funktioner, før de bliver ruller ud på mobilmaster over hele landet.

TDC Carrier Aggregation test
TDC Carrier Aggregation test

TDC og Huawei er næsten færdig med opgradering af TDCs nye mobilnetværk, der blandt andet betyder, at TDC får et landsdækkende 4G LTE netværk samt stærkt forbedret 3G-dækning. TDCs nye netværk har lynhurtig 4G, som vi tidligere har skrevet om på MereMobil.dk

– TDCs 4G net er hurtigt

Men udviklingen står som bekendt ikke stille, og TDC er allerede i gang med næste skridt. TDC tester i øjeblikket 4G teknologien carrier aggregation i et lukket testnetværk i kælderen under TDCs hovedkvarter, og TDC ser allerede rigtigt høje datahastigheder i de interne tests.

Teleselskabet har været så flinke, at sende os et screenshot af en hastighedstest foretaget med Speedtest.net applikationen på en Huawei Honor 6 telefon – se billede til højre i artiklen. Som det ses, så er download-hastigheden på omkring 250-260 Mbit/s.

– ”Over 250 MBit/s på en mobil forbindelse er selvfølgelig en væsentlig milepæl, der lover godt for TDC’s tiltag på mobilmarkedet i 2015. Selvom det er en ekstrem høj hastighed til en mobiltelefon, så ved vi jo også, at datatrafikken på mobilt bredbånd eksploderer lige nu, og at behovet for kapacitet stiger i takt med at stadig flere danskere får 4G-telefoner.” fortæller TDCs presserådgiver, Rasmus Avnskjold, til MereMobil.dk

De høje hastigheder er opnået ved at kombinere TDC’s 800 og 2600 MHz frekvensbånd. TDC oplyser, at teleselskabet lige nu er klar til at opgradere med Carrier Aggregation på cirka 500 mobilmaster fordelt over hele landet – og flere kommer selvfølgelig til løbende.

Mere til historien

Både 3 og TT-netværket (Telia/Telenor) har store planer om carrier aggregation og 3 har allerede lanceret funktionen på deres netværk.

Læs også:
Web-TV: Sådan fungerer carrier aggregation

 

 

 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer