TDC tester Carrier Aggregation – op til 260 Mbit/s

Der bliver er fart over feltet, når TDC i 2015 lancerer carrier aggregation på 4G LTE Advanced. Testmålinger viser 260 Mbit/s.

Julefred bliver der ikke meget af hos TDC i år. Mens resten af landet i denne uge går på juleferie, så har de travlt i kælderen på Borups Allé, hvor TDC tester funktioner, før de bliver ruller ud på mobilmaster over hele landet.

TDC Carrier Aggregation test

TDC Carrier Aggregation test

TDC og Huawei er næsten færdig med opgradering af TDCs nye mobilnetværk, der blandt andet betyder, at TDC får et landsdækkende 4G LTE netværk samt stærkt forbedret 3G-dækning. TDCs nye netværk har lynhurtig 4G, som vi tidligere har skrevet om på MereMobil.dk

– TDCs 4G net er hurtigt

Men udviklingen står som bekendt ikke stille, og TDC er allerede i gang med næste skridt. TDC tester i øjeblikket 4G teknologien carrier aggregation i et lukket testnetværk i kælderen under TDCs hovedkvarter, og TDC ser allerede rigtigt høje datahastigheder i de interne tests.

Teleselskabet har været så flinke, at sende os et screenshot af en hastighedstest foretaget med Speedtest.net applikationen på en Huawei Honor 6 telefon – se billede til højre i artiklen. Som det ses, så er download-hastigheden på omkring 250-260 Mbit/s.

– ”Over 250 MBit/s på en mobil forbindelse er selvfølgelig en væsentlig milepæl, der lover godt for TDC’s tiltag på mobilmarkedet i 2015. Selvom det er en ekstrem høj hastighed til en mobiltelefon, så ved vi jo også, at datatrafikken på mobilt bredbånd eksploderer lige nu, og at behovet for kapacitet stiger i takt med at stadig flere danskere får 4G-telefoner.” fortæller TDCs presserådgiver, Rasmus Avnskjold, til MereMobil.dk

De høje hastigheder er opnået ved at kombinere TDC’s 800 og 2600 MHz frekvensbånd. TDC oplyser, at teleselskabet lige nu er klar til at opgradere med Carrier Aggregation på cirka 500 mobilmaster fordelt over hele landet – og flere kommer selvfølgelig til løbende.

Mere til historien

Både 3 og TT-netværket (Telia/Telenor) har store planer om carrier aggregation og 3 har allerede lanceret funktionen på deres netværk.

Læs også:
Web-TV: Sådan fungerer carrier aggregation

 

 

 

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram