Første kig på alle Sony Xperia Z5-modellerne

8

Web-TV: Xperia Z5, Compact og Premium sendes i butikkerne frem mod november. Vi har haft telefonerne i hænderne. Her tager vi det første kig.

4K, nyt design og fingeraftrykslæser

Sony Xperia Z5 Compact
Sony Xperia Z5 Compact (Foto: MereMobil.dk)

Sony har netop lanceret en ny produktrække i Xperia-serien. Navnene er Sony Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 og Xperia Z5 Premium. Præsentationen foregik ved et pressemøde på IFA-messen i Berlin.

I forhold til de tidligere Xperia-produkter har de nye fået et opdateret design. En af de fremtrædende ændringer er hjemknappen, som nu har fingeraftrykslæser indbygget, lige ud for tommelfingeren.

Den nye aflæser findes i både Z5, Z5 Compact og Z5 Premium.

 – Sony Xperia Z5 Compact – den kompakte topmodel

Helt eksklusivt for Xperia Z5 Premium er skærmopløsningen på 4K. Sony tager dermed æren for, at være den mobilproducent som først lancerede en smartphone med 4K-skærm. Opløsningen er 3840 x 2160 pixels. Til sammenligning er opløsningen på Samsung Galaxy S6 Edge+ på “kun” 1440 x 2560 pixels.

Samme specifikationer uanset størrelse

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5 (Foto: MereMobil.dk)

Alle tre modeller har, ud over skærm og batteri, de samme specifikationer. Så selvom du vælger den lille Compact-model, så går du ikke på kompromis med ydelsen. Det betyder også, at det nye 23 megapixels kamera med autofokus på 0,03 sekunder, også er at finde i alle Xperia Z5-udgaver.

Kameraet er udviklet på basis af Sonys professionelle systemkameraer, og telefonernes blændeåbning er på 2,0. Der er tale om en nyudviklet Exmor RS-sensor på 1/2.3 tommer, og det er således første gang siden Xperia Z1 Sony foretager fysiske ændringer i kameraet.

Sony siger selv, at de nu har ”verdens bedste mobilkamera”, og i øvrigt er autofokus nu verdens hurtigste i en smartphone.

Tre skærmstørrelser

De nye Sony telefoner har tre forskellige størrelser og dermed også tre forskellige skærmopløsninger.

Xperia Z5 Compact: 4,6 tommer (HD: 720 x 1280 pixels)
Xperia Z5: 5,2 tommer (Full HD: 1080 x 1920 pixels)
Xperia Z5: Premium: (4K: 2160 x 3840 pixels)

Sony Xperia Z5 Premium
Sony Xperia Z5 Premium – fingeraftrykslæser (Foto: MereMobil.dk)

Telefonerne har 32 GB indbygget hukommelse der kan udvides med MicroSD-kort på op til 200 GB. Z5 Compact har 2 GB RAM mens de to øvrigt har 3 GB.

September, oktober og november er månederne for salgsstarten på henholdsvis Z5 Compact, Z5  og Z5 Premium. Priserne starter på 4.999 kroner uden abonnement.

Pris og tilgængelighed på Sony Xperia Z5’erne

Mere til historien

Z5-modellerne har tre forskellige batteristørrelser men alligevel mener Sony, at batteritiden ved normalt brug er 2 døgn.

Læs også:
Test: Sony Xperia Z3+

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer