Det forventer jeg Apple lancerer onsdag

Apple er klar med to iPhones, nyt Apple TV, iPad Pro samt iOS 9-opdatering. Det er hvad jeg forventer.

Bill Graham Civic (Exposition) Auditorium, 99 Grove St, SF

Bill Graham Civic (Exposition) Auditorium, 99 Grove St, SF

Det er altid farligt, at kaste sig ud i forudsigelser. Specielt når det kommer til Apple. Jeg vover pelsen, og kommer her med mine gæt på, hvad vi skal forvente fra Apple onsdag aften (9/9 2015).

Siden efteråret 2011 har Apple lanceret nye iPhones i oktober eller september. iPhone 4S kom den 4. oktober 2011, og siden da har september været iPhone-måneden – og i år er det ikke anderledes.

Der er ingen tvivl om, at eventen i år bliver omfattende og stor, da den holdes i en af de største konferencehaller i San Francisco. Stedet er Bill Graham Civic Auditorium, som åbnede i 1915 og har plads til 7.000 deltagere.

Helt konkret forventer jeg følgende:

  • iPhone 6S og iPhone 6S Plus
  • iPad Pro
  • Apple TV
  • Dato for Apple Watch i bl.a. Danmark
  • iOS 9

iPhone 6S og iPhone 6S Plus

iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus (Foto: MereMobil.dk)

Apple har haft for vane at sætte et ”S” på produkterne, når de relanceres i anden runde. Det første år en hovedmodel, det efterfølgende år en S-model. Vi har set det helt tilbage fra iPhone 3GS i juni 2009.

Derfor taler sandsynligheden for en lille opgradering af iPhone 6 og 6 Plus – blot med et ”S” på.

Vi har her skrevet en større gennemgang af hvad du skal forvente af iPhone 6S. Grundlæggende skal du regne med det samme design og opdaterede specifikationer – fuldstændigt som det plejer at være.

Siden de nuværende iPhones kom på hylderne har vi løbende fulgt rygterne. Se her en kronologisk gennemgang af rygterne om de nye iPhones.

Større iPad – iPad Pro

De første spekulationer om iPad Pro kom i december 2013, med en rygtet lancering i 2014. Det holdt som bekendt ikke. I august 2015 var der også rygter om en større iPad.

En iPad Pro vil, ifølge rygterne, have 12,9 tommer skærm med en opløsning på 2048 x 2732 pixels. Den større skærm vil gøre den nye multitasking-funktion i iOS 9 mere anvendelig. Man kan også sige, at iPad-skærmen bliver lige så stor som skærmen på en lille computer.

Kommer der en iPad Pro, er det langt fra sikkert den hedder ”iPad Pro” – dette er blot et generelt gæt. Derimod er det nok så godt som sikkert, at iPad Pro vil indeholde Force Touch teknologien i skærmen som Apple Watch. Force Touch er også forventet i de nye iPhone-modeller.

iPad Pro skal måske ikke betjenes udelukkende med fingrene, da der også tales om en medfølgende stylus.

Apple TV – ikke et ”TV”

Apple TV (Foto: Apple)

Apple TV (Foto: Apple)

Apple kommer ikke med et fladskærms-TV, nogensinde. Det er langt mere effektivt for Apple, at satse på settop-bokse da de kan bruges på alle skærme.

Den gamle lille Apple TV boks har løst sin opgave, og nu er der en ny på vej. Faktisk skulle den nye boks have været lanceret allerede ved seneste Apple event, men blev i sidste øjeblik fjernet fra programmet. Nu skulle den være god nok, og boksen kommer tids nok til den vigtige julehandel.

Apple TV 2015 vil sandsynligvis være lidt slankere, og køre på en A8 processor, som er den type der sidder i den aktuelle iPhone 6. Der skulle være inkluderet 8 eller 16 GB hukommelse i boksen.

Den store nyhed i Apple TV bliver uden tvivl en rigtig App Store, så det bliver lettere for udviklere, at udgive apps til boksen. Du skal ikke forvente Apple TV vil understøtte 4K.

Prisen på det nye Apple TV forventes at blive højere end på den nuværende boks.

Apple klar med nyt Apple TV i september

Apple Watch i Danmark

Apple Watch i 18 karat guld

Apple Watch i 18 karat guld

Da Apple lancerede Apple Watch gik det nye smartwatch uden om Danmark, men nu skulle vi komme på Apples landkort – og igen times det så julehandlen når at komme med.

Når Apple TV kommer til Danmark bliver det samtidigt en god nyhed for dem som allerede har købt dette smartwatch i udlandet, da Apple så samtidigt åbner en serviceprogram for enheden.

Ingen service af Apple Watch i Danmark

Fra flere sider, lokalt i Danmark, er der interesse for Apple Watch. Danske Bank er allerede klar med integration af MobilePay i Apples smartwatch.

Opdatering til iOS 9

Den næste store iOS-version er ikke en nyhed. I juni frigav Apple de første detaljer om iOS 9, og siden er softwaren blevet sendt ud i public beta så andre end udviklere, har kunne teste den nye udgave. Du kan i dette galleri se hvordan iOS 9 ser ud på en iPhone.

Guide: 20 skjulte features i iOS 9

Ud over en masse nye funktioner og justeringer til almindelige iPhone- og iPad-brugere vil iOS 9 også have nyheder til de professionelle brugere.

En ny iOS-version frigives altid sammen med en ny iPhone.

Mere til historien

Apple har ikke bekræftet noget om de forventede produkter, men vi får svaret onsdag den 9. september 2015 klokken 19 (dansk tid). MereMobil.dk dækker naturligvis eventen.

Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Detaljer om Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro lækket

Xiaomi har høstet stor ros for Xiaomi 14-serien. Mens den fortsat er ny på markedet, er rygterne klar om Xiaomi 14T-modellerne.

(mere…)
Google Pixel 8a er lækket i flere farver

Den kommende Google Pixel 8a er blevet lækket, hvor den afsløres i fire forskellige farver. Se billedet her.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE måske på vej til sommer

Galaxy S24 FE kan være på vej allerede til sommer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram