MobilePay klar til Apple Watch – Android Wear afventer

1

MobilePay kan nu bruges med Apple Watch, men lancering til Android Wear er ikke lige rundt om hjørnet.

Apple Watch MobilePay
MobilePay på Apple Watch (Foto: Danske Bank)

Danske Bank har lanceret MobilePay-integration i Apple Watch. I den første funktionalitet ligger muligheden for at godkende indgående betalingsanmodninger fra uret. I kommende versioner vil betaling ved kassen i butikker med MobilePay blive understøttet.

I efteråret forventer Danske Bank, at mobilbank-applikationen også kan tale sammen med Apple Watch, så man eksempelvis kan se ens saldo.

– ”I første omgang kan du godkende og afvise MobilePay-betalinger gennem Apple Watch samt modtage push-beskeder fra MobilePay. Skærmens lille størrelse gør det mere besværligt at indtaste tal, numre og navne,” siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay i Danske Bank.

Apple Watch er ikke i Danmark

Aktuelt er Apple Watch ikke officielt lanceret i Danmark, og generelt er smartwatches ikke specielt udbredte. I andet kvartal 2015 solgte Samsung, ifølge Strategy Analytics, kun 400.000 smartwatches. Apple solgte i samme periode 4 millioner enheder.

Ingen service på Apple Watch i Danmark

Trods Apple Watch ikke er i Danmark officielt ser Danske Bank ikke et problem i, at udvikle til en platform som er meget lidt udbredt.

– ”Vi forventer at uret meget snart kommer til Danmark. Og så var det vigtigt for os at komme i gang på platformen og begynde at udforske mulighederne i god tid, så vi også her kan lave spændende ting til gavn for vores brugere,” siger Mark Wraa-Hansen til MereMobil.dk.

Ifølge MobilPay-chefen har udviklingsholdet ikke brugt særligt mange resurser på udviklingen af applikationen til Apple Watch.

Ikke Android Wear med det samme

Ejere af et smartwatch baseret på Android Wear skal umiddelbart ikke forvente en applikation fra Danske Bank. Banken afviser ikke muligheden, men det er omvendt heller ikke lige rundt om hjørnet.

– ”Vi kigger også på andre platforme – og det kan godt være, at MobilePay og mobilbanken også kommer til dem. I første omgang har vi dog koncentreret os om Apple Watch for at indhente brugererfaringer,” siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay i Danske Bank til MereMobil.dk.

Alt i mens Android Wear udvikler sig løbende som en gennemgående platform for ure i Android-universet, sender Samsung fortsat produkter på markedet med deres eget system Tizen. Eksempelvis Samsung Gear S2.

Mere til historien

Apple Watch er en af den slags platforme, som store firmaer ofte står på nakken af hinanden, for at komme først med applikationer til.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer