Apple har erobret smartwatch-markedet

15

Siden lanceringen af Apple Watch er salget af smartwatches eksploderet, og Apple sidder nu på hele 75 procent af smartwatch-markedet.

Pebble, Samsung Gear Neo, Sony SmartBand og Fitbit
Pebble, Samsung Gear Neo, Sony SmartBand og Fitbit Flex (Foto: MereMobil.dk)

Apple lancerede deres Apple Watch tilbage i marts og siden da har der været en masse ris og ros til Appels bud på et smartwatch.

Anmeldernes dom over Apple Watch

Sikkert er det dog nu, at Apple trods nedgang i salget sælger flere smartwatches end alle de øvrige producenter tilsammen. Tim Cook udtalte ved fremlæggelsen af det seneste kvartalsregnskab, at Apple Watch har fået en god start – dog kom han ikke nærmere ind på de faktiske salgstal.

Apple Watch har kun været tilgængeligt i udvalget lande i tre måneder, men derfor har Apple alligevel sat sig på 75 procent af markedet for smartwatches. Ifølge Strategy Analytics så betyder det, at Apple har solgt mindst fire millioner eksemplarer af deres smartwatch i årets andet kvartal. Det skriver Engadget.com.

Et salg på 4 millioner lyder som udgangspunkt ikke overvældende, men tallet er imponerende når man kigger på salget af smartwatches fra de øvrige producenter. Det er eksempelvis lykkedes forskellige producenter af Android Wear-smartwatches som LG, Motorola, Samsung og Sony at sælge 720.000 eksemplarer.

Salgstallene fra Apple Watch betyder, at det samlede salg af smartwatches er steget på 457 procent fra andet kvartal 2014 til andet kvartal 2015. I 2014 blev der solgt 1 million smartwatches i andet kvartal og i år er tallet altså på 5,4 millioner i samme kvartal.

MereMobil.dk skrev i maj 2015, at Samsung dominerede markedet for smartwatches, Dengang var det for et salg på 700.000 eksemplarer på verdensplan. Siden er Samsungs salg af smartwatches også faldet, da de er Apples nærmeste konkurrent med 400.000 solgte eksemplarer.

Du kan se salgstallene for smartwatches, samt fordelingen af markedsandele i grafikken herunder.

Det er endnu uvist om Apple Watch kommer til salg på det danske marked, men det ventes det at gøre da der er dansk sprog i software.

Salgstal og markedsandele for smartwatches 2. kvartal 2015 (Kilde: Strategy Analytics)
Salgstal og markedsandele for smartwatches 2. kvartal 2015 (Kilde: Strategy Analytics)

Mere til historien

Så den nye kategori for mobile-enheder vækster, dog ikke så hurtigt som mange måske havde forventet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer