Naturlig nedgang i iPhone-salget

Regnskab: Et lille dyk i iPhone-salget er naturligt for Apple i dette kvartal, men salget af iPads bør bekymre.

apple-logo_bSelvom Apple ikke ligefrem har sat salgsrekord i iPhone-salget i deres regnskabskvartal Q3 2015, er der alligevel tale om en fremgang når, der sammenlignes med samme kvartal for et år siden.

I kvartalet Q3 2015 blev der solgt 46,5 millioner iPhones på verdensplan. Det er en stigning på 12,3 millioner telefoner, set i forhold til 2014-kvartalet.

Tager man et kig på salgskurven, som du kan se herunder, er det en naturlig konjunkturudvikling, og hvis iPhone-salget skal følge kurven, vil der i næste kvartal blive solgt lidt mere, end de godt 47 millioner enheder.

Apple bør være bekymrede over salget af iPads. Ikke siden tredje kvartal 2011 har der været et dårligere salg i et enkelt kvartal. Dengang blev der solgt 9,2 millioner iPads i kvartalet. I Q3 2015 blev der solgt 10,9 millioner iPads. Salgskurven over iPad ser ud til, at følge en nedadgående tendens.

Ved fremlæggelsen af regnskabet sagde CEO Tim Cook, at Apple Watch har fået en god start, uden dog at komme nærmere ind på de faktiske salgstal.

Grafisk overblik: Apples salg

Overblik: Q3 2015 mod Q3 2014 i styks

Q3 2014Q3 2015
iPhone35.203.00047.534.000
iPad13.276.00010.931.000
Mac4.413.0004.796.000

Så meget tjente Apple

I tredje kvartal 2015, i Apples regnskabsår, blev der solgt produkter med et Apple-logo på for 49,6 milliarder dollars. Det er en fremgang fra 37,4 milliarder dollars i Q3 2014.

Apple kan notere et overskud på 10,7 milliarder dollars. I danske kroner svarer det til et overskud hos Apple på 73,5 milliarder med den aktuelle dollarkurs på 6,87. Altså omkring 816 millioner kroner i overskud om dagen, målt på 90 dage.

Apple omsatte for 5 milliarder dollars inden for “services” i kvartalet. Det inkluderer omsætningen fra iTunes, App Store, Apple Pay, AppleCare m.fl. Der blev omsat for 2,6 milliarder dollars i det Apple kalder for ”Other products”. Det inkluderer Apple Watch, Apple TV, iPod, Beats Electronics og tredjeparts tilbehør med Apples varemærke på.

Analyse: iPhone 6 er nummer ét for tiende måned

Mere til historien

Nogle analytikere havde sat som forventning, at Apple i dette kvartal skulle runde 49 millioner solgte iPhones, hvilket ikke blev indfriet.

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram