Samsung dominerer markedet for smartwatches

Markedet for smartwatches er nyt og der er stadigvæk ikke mange producenter, som har sendt et smartwatch på markedet, der indtil videre domineres af Samsung.

Samsung Galaxy S5 og Gear 2 (Foto: Samsung) miljø billede

Samsung Galaxy S5 og Gear 2 (Foto: Samsung) miljø billede

Markedet for smartwatches er i vækst, men der er stadigvæk et stykke vej før, at det når markedet for andre forbrugerelektronik produktioner. Konkurrencen er minimal endnu, da kun få producenter har meldt sig på banen.

Samsung Gear 2 – bedre end forgængeren

Men derfor har Strategy Analytics alligevel lavet en rapport over, hvordan markedet er fordelt mellem de forskellige producenter. Og netop nu domineres det i stor stil af Samsung, der også er verdens største mobilproducent. Det skriver TechnologyTell.com.

Samsung sidder, ifølge Strategy Analytics, på 71 procent af markedet for smartwatches.

Men konkurrenter, som LG, HTC og Apple, er endnu ikke kommet med deres bud på et smartwatch, derfor kan markedet også hurtigt ændre sig, da salgstallene også stadig er i den lave ende.

 – Medie: Apple vil sælge 65 mio iWatches i 2014

Der blev i første kvartal 2014 kun solgt 700.000 smartwatches på verdens plan.

Mere til historien

Google har lavet et nyt styresystem, særligt til smartwatches og andre wearable gadget, som hedder Android Wear. Det ventes, at vi indenfor de næste måneder vil se enheder med det.


Avatar

Om Lene Birkeslund

Lene er IT-journalist. Siden 2006 har hun dækket mobilbranchen og utallige produktlanceringer. Hver dag er hun opdateret på den seneste udvikling og kommende trends.