Har de sociale medier gjort os ”anti-sociale”?

WEB-TV: Digteren Gary Turk har netop lavet en video, hvor han fremsiger et digt (spoken-words) om, at vi er blevet ”anti-sociale” af de sociale medier.

Digteren Gary Turk har netop lavet en video med et digt (spoken-word), da han mener, de sociale medier har gjort os ”anti-sociale” i stedet for sociale. Videoen hedder ”Look up” og beskæftiger sig med de problemstillinger, som Gary Turk ser ved blandt andet de sociale medier. Det skriver MetroXpress.dk.

Lad telefonen forblive offline

– ”Jeg har 422 venner, alligevel er jeg ensom. Jeg snakker til dem alle hver dag, men ingen af dem kender mig rigtigt,” sådan starter Gary Turks digt ”Look up”.

I ”Look up” kommer Turk også ind på problemstillingerne ved, at børn ikke længere leger, som børn gjorde førhen, men i dag sidder de klistret foran en skærm. Er det ikke computer- eller fjernsynsskærmen, så er det en smartphone eller tablet.

Mobilbrug i undervisningen er respektløst

Mennesker i dag kan sidde sammen med en gruppe venner, men uden de rigtigt er sammen alligevel, da folk blot sidder og kigger ned i deres telefoner. Dette kan wearable-gadgets gøre lidt op med, da man så bliver notificeret på ens ur, hvis der er noget man skal tage sig af. Dog kan det også gøre det værre, da folk er endnu mere på, da uret altid kan tilgås, mens telefonen nogle gange er så stor, at man ikke kan kigge diskret på den.

Derfor bliver du afhængig af din smartphone

Se videoen ”Look up” herover – det billede Gary Turk beskriver i videoen er det noget, som du kan genkende eller synes du han er helt galt på den?

Mere til historien

Flere og flere bliver afhængige af deres smartphones og tablets i en sådan grad, at de har svært ved at være tilstede og sammen med de mennesker, som de fysisk befinder sig sammen med. Derfor er der også flere og flere steder, at mobilfrie-zoner dukker op.

Læs også:
Tablet-børn har ingen motorik og fantasi
Smartphonen er den forlængede arm
Vi brugte mere tid på apps i 2013 end tidligere

Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram