Har de sociale medier gjort os ”anti-sociale”?

0

WEB-TV: Digteren Gary Turk har netop lavet en video, hvor han fremsiger et digt (spoken-words) om, at vi er blevet ”anti-sociale” af de sociale medier.

Digteren Gary Turk har netop lavet en video med et digt (spoken-word), da han mener, de sociale medier har gjort os ”anti-sociale” i stedet for sociale. Videoen hedder ”Look up” og beskæftiger sig med de problemstillinger, som Gary Turk ser ved blandt andet de sociale medier. Det skriver MetroXpress.dk.

Lad telefonen forblive offline

– ”Jeg har 422 venner, alligevel er jeg ensom. Jeg snakker til dem alle hver dag, men ingen af dem kender mig rigtigt,” sådan starter Gary Turks digt ”Look up”.

I ”Look up” kommer Turk også ind på problemstillingerne ved, at børn ikke længere leger, som børn gjorde førhen, men i dag sidder de klistret foran en skærm. Er det ikke computer- eller fjernsynsskærmen, så er det en smartphone eller tablet.

Mobilbrug i undervisningen er respektløst

Mennesker i dag kan sidde sammen med en gruppe venner, men uden de rigtigt er sammen alligevel, da folk blot sidder og kigger ned i deres telefoner. Dette kan wearable-gadgets gøre lidt op med, da man så bliver notificeret på ens ur, hvis der er noget man skal tage sig af. Dog kan det også gøre det værre, da folk er endnu mere på, da uret altid kan tilgås, mens telefonen nogle gange er så stor, at man ikke kan kigge diskret på den.

Derfor bliver du afhængig af din smartphone

Se videoen ”Look up” herover – det billede Gary Turk beskriver i videoen er det noget, som du kan genkende eller synes du han er helt galt på den?

Mere til historien

Flere og flere bliver afhængige af deres smartphones og tablets i en sådan grad, at de har svært ved at være tilstede og sammen med de mennesker, som de fysisk befinder sig sammen med. Derfor er der også flere og flere steder, at mobilfrie-zoner dukker op.

Læs også:
Tablet-børn har ingen motorik og fantasi
Smartphonen er den forlængede arm
Vi brugte mere tid på apps i 2013 end tidligere

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer