Wearables – next big thing – så meget vil de sælge

0

BAGGRUND: Wearable gadgets står overfor en salgsmæssig eksplosion, siger rapport. Vi har set på forudsigelserne og udfordringerne.

Wearables
Wearable konceptdesign (Kilde: http://www.ciccaresedesign.com)

Elektronik, der kan bæres på kroppen, forventes at blive det næste store hit på gadget- og mobilmarkedet.

I medierne tales meget om især Google Glass, men også smartwatches har fået opmærksomhed. Årsagen er, at de såkaldte wearables er anderledes end noget vi tidligere har set før.

Ifølge analysefirmaet IDC vil salget eksplodere de kommende år, og inden for det seneste års tid er salget mere end tredoblet. De første tal er dog rimelige taknemmelige, da salget kommer fra et nærmest ikke eksisterende niveau, og rekorder er derfor lette at sætte.

Millioner af enheder

Det totale salg vil ifølge IDC runde 19 millioner enheder på verdensplan alene i 2014. I 2018 vil salget nå op på 111.9 millioner enheder. Det svarer til en årlig vækstrate på 78.4 procent.

I korte træk gætter IDC på en total vækst over fire år på lige under 500 procent, inden for katerogien “wearables”.

De tre kategorier

IDC deler wearables op i tre kategorier.

Complex Accessories: Armbånd som Fitbit og Jawbone. Dette er de mest simple enheder, og dem som aktuelt sælger bedst.

Smart Accessories: Smartwatches som Samsung Gear 2 eller Sony Smartwatch 2. Enhederne her kræver en telefon for at fungere. Fælles for produkterne er, at de kan køre tredjepartsapplikationer og har flere forskellige funktioner.

Smart Wearables: Google Glass hører til her. Inden for denne kategori, mener IDC, vi skal frem til 2016, før vi begynder at se millioner af solgte enheder. Samsung forventes senere at præsentere deres Google Glass-konkurrent.

 – Test: Fitbit Flex tracker skridt, søvn og kalorier

Smart Accessories er ikke klar til det store gennembrud endnu, men IDC mener modningsprocessen vil fortsætte, og kunderne vil på sigt få bedre forståelse for, hvilke værdier sådanne produkter kan skabe.

Et kig ind i fremtiden for wearables

Nye kommer til

Den vækst og omsætning, der ligger i de bærbare gadgets, vil tiltrække mange spillere, nye som gamle, der alle vil forsøge at få deres bid af kagen.

Samsung og Sony har været med et stykke tid. Google forsøger konstant at hype Google Glass, og senest er Android Wear, et nyt styresystem til smart-enheder, kommet på banen.

Android Wear – nyt system til wearables

LG har præsenteret G Watch, som er blevet til i samarbejde med Google. Men også Intel og Huawei samt ukendte navne som GOQii og XOEye pusler i kulissen.

På lidt længere sigt vil der utvivlsomt komme endnu flere. På rygtebasis tales der eksempelvis stadig om et iWatch fra Apple.

Apple iWatch ventes klar til efteråret

Vent med at købe

Du behøver ikke kaste dig over wearables endnu. Markedet er helt nyt, og der kommer massevis af chancer over de kommende år.

Et faktum er, at produkter som Samsung Gear Fit og Sony SmartBand er spændende, men for hver generation bliver de bedre og bedre.

I øjeblikket er mange wearables alt for dyre, og forbrugerne er beta-testere, der betaler dyrt for at være med. Her skal man tænke på, at området også er nyt for producenterne.

Test: Samsung Gear Fit – sådan godt virker det

Forvirring om platforme

Samsung har haft vanskeligt ved at finde det rigtige ben at stå på, hvilket blev synligt da de annoncerede, at Android bliver droppet på det kun syv måneder gamle produkt Galaxy Gear til fordel for Samsungs egen platform Tizen.

Til Reuters har Vice President for produktstrategi hos Samsung, Hankil Yoon sagt, at Samsung i 2014 vil introducere et Android Wear-baseret smartwatch samt en high-end Tizen smartphone.

Spørgsmålet er så, hvordan ender det så for de nyeste Samsung wearables Gear Fit og Gear 2, er der baseret på Tizen? Bliver de kørt ud på et sidespor eller vil Samsung satse side om side på både Android Wear og Tizen.

Web-TV: Første kig på Samsung Gear 2

Mere til historien

Elektronikken er i dag blevet så kraftfuld og kompakt, at det er muligt at indbygge det i næsten hvad som helst. Der findes f.eks. jakker med indsyet headset, der endda kan vaskes på 30 grader.

Læs også:
Wearable gadgets – flere artikler

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer