Fitbit Flex tracker dine skridt og kalorieforbrænding

TEST: Fitbit Flex tæller skridt, overvåger kalorier, vægt og søvn. Vi har testet om Fitbit giver en bedre livsstil.

Wearable gadgets, elektronik man kan tage på, ventes at blive det store hit i 2014. I løbet af det seneste år har Samsung Galaxy Gear og Sony Smartwatch 2 set dagens lys. Det er højeffektive mikro-computere til at spænde på armen, men smartwatches er ikke de eneste arm-gadgets, som vi skal forholde os til.

Duel-test: Smartwatch 2 mod Samsung Galaxy Gear

Fitbit er et eksempel på en af flere fitness-tracker armbånd, der er i handlen.

Fitbit Flex er en elektronisk dims, der er indsat i et behageligt gummiarmbånd. Den holder øje med hvor mange kalorier du forbrænder, hvor langt du går eller løber samt hvordan du har sovet, men det er samtidigt også en skridttæller.

Teknikken er et accelerometer med tre akser der tracker bevægelserne.

De 10 hotteste forbrugertrends i 2014

Bruger meget lidt strøm

I forhold til smartphones eller smartwatches er et fitnessarmbånd meget mere strømeffektivt, da der ikke er en stor skærm, og alt muligt andet strømkrævende teknik. Fitbit Flex har som det eneste visuelle en række lysdioder, der holder brugeren orienteret.

Der er strøm nok til omkring fem dages brug, hvorefter der dumper en mail ind om, at opladning er påkrævet. Der sidder en lille hukommelse i armbåndet, som gemmer de seneste syv dages minut-for-minut-aktivitet. Den gemmer også 30 dages opsamling af kalorier, afstand og skridt.

Fitbit er intet uden dens webinterface og smartphone-applikation. Det er nemlig her, at alt det interessante findes.

Konkurrence mod en selv

Ens mindset ændres en lille smule, når der hele tiden er en visuel ting på armen, der minder en om, at et rimeligt aktivitetsniveau er sundt for mange ting, og samtidigt nedsætter risikoen for livsstilssygdomme. Når der så tilføjes et lille konkurrenceelement, øges motivationen yderligere.

I webinterfacet på computeren og applikationen til smartphonen, kan detaljerne om den personlige aktivitet aflæses. Der kan opsættes mål for hvor mange kalorier, der skal forbrændes om dagen, afstanden man ønsker at gå, eller hvor langt ned vægten skal.

Alt kan følges på grafiske oversigter der hurtigt afslører, om der er behov for en ekstra gåtur, eller hvis vejen skal forbi fitnesscentret på turen hjem fra jobbet.

Hvis ens personligt opsatte mål opnås vibrerer og blinker armbåndet som bekræftelse på ens succes, og i webinterfacet har man så optjent en badge. Hvis konkurrencegenet er til stede hos brugeren, vil Fitbit klart være en motivationsfaktor.

Usikkerhed omkring præcision

De første mange dage gik jeg med lethed over 10.000 skridt om dagen, hvilket er temmelig optimistisk i forhold til mit stillesiddende job, og den aktuelle mangel på løbeture.

Mit Fitbit Flex bæres på venstre hånd, men ved at ændre indstillingen fra ”non dominant” til ”dominant” hånd, blev resultatet af mine skridt, mere realistiske.

Jeg ved ikke ret meget om hvorvidt der kan regnes præcist med Fitbits nøjagtighed, jeg kan blot sige, at det nu virker noget mere rigtigt.

Mere sport end moderne

Hvis et produkt som Fitbit Flex skal give mening, og være noget man har lyst til at bruge, så skal det være på armen hele tiden. Jeg undres derfor over designet.

Gummiarmbåndet sidder behageligt, og er bestemt ikke generende, men det fremstår som en sport- eller fitness gadget, og ikke et smykke.

Der findes så mange flotte og lækre armbånd til mænd og kvinder. Hvorfor man ikke har forsøgt at udvide målgruppen ved at gøre det pænere, og mere moderigtigt, er mig en gåde.

Fitbit

Min Fitbit profil

Konklusion: En brugbar gadget

Jeg er blevet rigtig glad for Fitbit Flex og det har stort set kun været af armen, når jeg har taget bad og når tracker-enheden har trængt til strøm. Fitbit er godt nok ”water-resistant”, men jeg har ikke udfordret den ret meget på dette punkt.

I salgspakken ligger en USB-dongle der gør Fitbit i stand til at kommunikere med computeren, så man kan synkronisere data uden brug af telefonen. Data kan i øvrigt automatisk deles med ens konto i Endomondo.

Hvis du har mod på yderligere kan madindtaget og hvor meget vand der drikkes, også indtastes i applikationen og på webinterfacet.

Desværre er det ikke mange telefoner, der understøtter Fitbits applikation, da det som minimum kræver, at mobilen har Bluetooth 4.0. Jeg har med succes testet på Nexus 5 og iPad Air.

Fitbit Flex fås i sort, skifergrå og navy til omkring 750 kroner de billigste steder, hvilket jeg synes er en rimeligt pris, men nok stadig i den høje ende.

Samlet er er Fitbit Flex et godt køb, hvis du har brug for motivation i forbindelse med livsstil og motion. Karakteren ender på 5 ud af 6 stjerner.

Fordele

– Sidder godt på armen
– Vandafvisende og kan anvendes ved sport
– Tracking giver motivation

Ulemper

– Ikke moderigtigt design
– Virker ikke med ret mange smartphones
– Forholdsvis høj pris

 

Mere til historien

Der findes flere konkurrenter til Fitbit Flex. Jawbone Up og Nike Fuelband er nogle af dem. Et kommende produkt er LG Lifeband Touch, som netop er blevet præsenteret.

Fitbit Flex
Samsung har fremvist Galaxy Ring på Mobile World Congress

På dette års Mobile World Congress har Samsung givet et første kig på Galaxy Ring. Bliv klogere på deres smartring her.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Samsung klar med Galaxy Ring i juli

Det ventes, at Samsungs bud på en smartring vil være klar til offentligheden i løbet af juli.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
OnePlus 12R test | Fantastisk telefon

TEST: Ydelsen, prisen og skærmen er enestående. Kameraet er ikke i top, men fejler ikke. OnePlus 12R er bare en fantastisk telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram