Android Wear – nyt system til wearables

0

Google har introduceret Android Wear, et styresystem, der er målrettet bærbar elektronik.

Android er ikke længere bare Android på smartphones og tablets. Nu kommer styresystemet også ud på eksempelvis smartwatches, og andre former for bærbare gadgets. Det oplyser Google på den officielle Android blog.

Idéen med Android Wear er at gøre information tilgængelig i et format, der passer til der, hvor det skal vises og bruges. Det kunne være på smartwatches, men også andre typer af enheder, forventes i fremtiden at kunne benytte styresystemet.

I nogle konceptvideoer fremviser Google, hvordan Android Wear fungerer med stemmestyring på opslag, samt hvordan systemet automatisk præsenterer informationer fra Google Now om transporttid til arbejde, direkte på et ur på armen.

De er også muligt at få opsamlinger på ens fitness-status, såvel som at udføre opslag i Google, blot ved at benytte kommandoen ”Ok Google”.

Se Googles egne videoer om Android Wear

http://www.youtube.com/watch?v=QrqZl2QIz0c

http://www.youtube.com/watch?v=0xQ3y902DEQ

Google gør samtidigt med annonceringen af Wear også en SDK tilgængelig for udviklere.

En række hardwareproducenter har indvilget i, at introducere et udvalg af forskellige wearables i forskellige styles, former og størrelser, oplyser Google.

Web-TV: Wearable gadgets – sådan bliver fremtiden

Mere til historien

Det første produkt der gør brug af Android Wear er LG G Watch, som er LGs første smartwatch. LG bekræftede den 24. februar 2014, at de arbejdede på et smartwatch, og det er det produkt, der nu er blevet officiel. Også Motorola har annonceret et smartwatch, der benytter Android Wear.

Læs også:
Web-TV: Samsung Gear Fit – det første kig

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer