Samsung vil udfordre iOS og Android med Tizen

Smartphones fra Samsung kommer oftest med Android-styresystemet, selvom de også har forsøgt med både deres eget Bada samt Windows Phone. Et nyt forsøg lurer med Tizen.

Tizen logo

Tizen logo

Smartphone-markedet domineres af Android- og iOS-telefoner, som samlet set har mere end 90 procent af markedet. Og Samsung har også haft stor succes med deres Android-telefoner, men derfor vil de alligevel forsøge sig med et nyt styresystem. Nemlig Tizen, som er blevet til i et samarbejde mellem Samsung og Intel. Det skriver Mobilen.no.

Med i samarbejdet er også kommet flere selskaber i Asien, både teleoperatøren NTT DoCoMo og mobilproducenten Huawei.

Hensigten med Tizen er, at lancere et styresystem, hvor Samsung og de andre selskaber selv kan kontrollere udviklingen. Ved Android er det Google, som bestemmer udviklingen. Det er derfor muligt både for mobilproducenten og operatøren, at lave deres egne tilpasninger.

Rygterne er også allerede begyndt at florere om, at der på den kommende messe Mobile World Congress vil blive præsenteret de første telefoner med det nye Tizen-styresystem. Ligeledes en tilhørende App Store.

 – Hvad er Mobile World Congress (MWC)?

Skal man tro den japanske avis Mainichi, så vil også Samsung præsentere deres første Tizen telefon til årets mobilmesse. Kilder til avisen oplyser endda, at denne allerede vil komme i handlen i marts måned. Dette er samtidig med der, hvor mange også forventer Samsung vil offentliggøre den næste topmodel i Galaxy-serien – Galaxy S5.

 – Samsung Galaxy S5 kommer i handlen i april

Hvis man tjekker Tizens hjemmeside, så kan man også se Mobile World Congress står til at være en kommende event.

NTT DoCoMo har tidligere udtalt, at de ville være klar med en Tizen-telefon i 2013, hvilket dog blev udsat grundet forsinkelser i produktionen-

Det er endnu uvist om Tizens telefonerne er tiltænkt på udvalgte markeder i Asien, eller de også vil blive tilgængelige i Europa.

Mere til historien

Ifølge analysefirmaet IDC, så havde Android ved udgangen af tredje kvartal 2013 en markedsandel på hele 81 procent, mens iOS var nummer to med 12,9 procent.

Samsung bekræfter betaling for AI-funktioner

BEKRÆFTET: AI i Galaxy-produkter vil koste penge, siger Samsung. Vil det reelt ske?

(mere…)
Samsung klar med Galaxy Ring i juli

Det ventes, at Samsungs bud på en smartring vil være klar til offentligheden i løbet af juli.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Sej AI-funktion fra Galaxy S24 kommer til andre Samsung-telefoner

Hvis du har en Samsung Galaxy S22-telefon eller tidligere, bliver du ikke AI-opdateret.

(mere…)
Samsung får tilladelse for snuden af Apple

Er Samsung foran Apple i kapløbet om nye funktioner i deres smartwatches?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram