Samsung vil udfordre iOS og Android med Tizen

Smartphones fra Samsung kommer oftest med Android-styresystemet, selvom de også har forsøgt med både deres eget Bada samt Windows Phone. Et nyt forsøg lurer med Tizen.

Tizen logo

Tizen logo

Smartphone-markedet domineres af Android- og iOS-telefoner, som samlet set har mere end 90 procent af markedet. Og Samsung har også haft stor succes med deres Android-telefoner, men derfor vil de alligevel forsøge sig med et nyt styresystem. Nemlig Tizen, som er blevet til i et samarbejde mellem Samsung og Intel. Det skriver Mobilen.no.

Med i samarbejdet er også kommet flere selskaber i Asien, både teleoperatøren NTT DoCoMo og mobilproducenten Huawei.

Hensigten med Tizen er, at lancere et styresystem, hvor Samsung og de andre selskaber selv kan kontrollere udviklingen. Ved Android er det Google, som bestemmer udviklingen. Det er derfor muligt både for mobilproducenten og operatøren, at lave deres egne tilpasninger.

Rygterne er også allerede begyndt at florere om, at der på den kommende messe Mobile World Congress vil blive præsenteret de første telefoner med det nye Tizen-styresystem. Ligeledes en tilhørende App Store.

 – Hvad er Mobile World Congress (MWC)?

Skal man tro den japanske avis Mainichi, så vil også Samsung præsentere deres første Tizen telefon til årets mobilmesse. Kilder til avisen oplyser endda, at denne allerede vil komme i handlen i marts måned. Dette er samtidig med der, hvor mange også forventer Samsung vil offentliggøre den næste topmodel i Galaxy-serien – Galaxy S5.

 – Samsung Galaxy S5 kommer i handlen i april

Hvis man tjekker Tizens hjemmeside, så kan man også se Mobile World Congress står til at være en kommende event.

NTT DoCoMo har tidligere udtalt, at de ville være klar med en Tizen-telefon i 2013, hvilket dog blev udsat grundet forsinkelser i produktionen-

Det er endnu uvist om Tizens telefonerne er tiltænkt på udvalgte markeder i Asien, eller de også vil blive tilgængelige i Europa.

Mere til historien

Ifølge analysefirmaet IDC, så havde Android ved udgangen af tredje kvartal 2013 en markedsandel på hele 81 procent, mens iOS var nummer to med 12,9 procent.

Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Samsung overvejer firkantet skærm til Galaxy Watch

Samsungs smartwatches i dag har en rund skærm, men det forlyder, at de måske bliver firkantede i fremtiden.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Nye Galaxy A-modeller – mød A55 og A35

Samsung har netop afsløret to nye Galaxy A-modeller, der skal erstattet sidste års populære modeller. Læs mere om dem her.

(mere…)
AI-forvandling: Fra telefoner til hele hjemmet

REPORTAGE: Jeg har været i Frankfurt til World of Samsung-eventen. Jeg så Samsungs 2024 lineup af tv, AV, mobil, smarthome og hårde hvidevarer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram