Hvilket smartwatch skal du vælge - Sony eller Samsung?

TEST: I 2014 kommer vi til at se flere elektronikenheder, der ligner smykker. Hvis du vil prøve fremtiden netop nu, hedder det Sony eller Samsung. Vi har fundet det bedste smartwatch.

Samsung Galaxy Gear

Samsung Galaxy Gear (Foto: Samsung)

Et smartwatch er en ny gadget-kategori, som flytter en række af funktionerne fra smartphonen ud på armen. Det betyder man ikke alene kan se hvad klokken er, men også kan forholde sig til SMS’er, mails og indgående opkald.

- Video fra fortiden – når science fiction møder virkeligheden

Den første generation er kommet i handlen i 2013. Både Samsung og Sony er med på vognen, så hvad skal du vælge? Jeg har testet begge, og kommer her med en anbefaling.

Generelt skal du vide, at et smartwatch stort set kun kan vise klokken, hvis ikke telefonen er i nærheden.

Samsung Galaxy Gear – et power-ur

Samsung Galaxy Gear

Samsung Galaxy Gear (Foto: Samsung)

Galaxy Gear fra Samsung er uden tvivl det vildeste smartwatch lige nu. Ikke nok med at skærmen på 1.63 tommer er  mega flot, så sidder der også et 2-megapixels kamera på urremmen. Det gør, at du ved enhver lejlighed kan tage billeder, uden at telefonen skal op af lommen. Hvis dette ikke er nok, kan der også optages videoklips af 15 sekunders varighed, i noget der minder om HD-kvalitet.

 - Samsung Galaxy Gear – det første skridt er svært

Endnu vildere er det, at Gear har indbygget højtaler og mikrofon, så du kan besvare opkald direkte fra armen. Det både lyder og er vildt, men det fungerer ganske fornuftigt.

Desværre er Samsungs smartwatch hverken støv- eller vandtæt, så anvendelsen som sportsur er udelukket. Desuden virker denne gadget kun med udvalgte Samsung-produkter, som blandt andet Note 3 og Galaxy S4. Strømtiden er til 2-3 dage.

 - Samsung måske snart klar med Galaxy Gear 2

Samsung Galaxy Gear har en vejledende pris på omkring 2.400 kroner.

Vurdering: 3 ud af 6 stjerner

Sony Smartwatch 2 – en allround gadget

Sony Smartwatch 2 (Foto: Sony)

Sony Smartwatch 2 (Foto: Sony)

Skærmen på Sony Smartwatch 2 er  1.6 tommer, hvilket gør den en lille smule mindre end Samsungs, og opløsningen er knap så flot at se på. Til gengæld benyttes en særlig skærmteknologi, der gør det muligt, at se hvad klokken er, uden skærmen er tændt, blot der er lidt lys fra omgivelserne.

Dette er genialt da det sparer strøm, og du kan derfor vente med at oplade til efter 3-5 dage, alt efter brug.

Sonys ur er anden generation, og derfor findes der en omkring 200 applikationer, som kan anvendes med uret, væsentligt mere end på Samsungs.

Smartwatch 2 kan benyttes som sportsur, så du på Endomondo kan se hvor langt du har løbet, direkte på urets skærm, og Sony lover, det kan ligge på 1 meter vand i 30 minutter, uden at tage skade.

Det er ikke muligt at tage billeder eller føre samtaler på armen, men derimod kan det bruges med alle Android-telefoner, som kører styresystemet Android 4.0 og fremefter, hvilket nok er det største argument for, at købe Sony Smartwatch 2, hvis man ønsker at prøve konceptet af.

Sony Smartwatch 2 koster omkring 1.000 kroner.

Vurdering: 4 ud af 6 stjerner.

Sony eller Samsung?

MereMobil.dk Anbefaler

Skal du vælge smartwatch anbefaler MereMobil.dk at du køber Sony Smartwatch (januar 2014)

Samsung Galaxy Gear har den vildeste hardware, og er den fedeste wearable-gadget på markedet netop nu. Sony Smartwatch 2 har derimod en bredere understøttelse, og sidder bedre på armen.

Smartwatches er kommet for at blive, så du kan roligt vente til de næste generationer lander i 2014.

Køb Sony hvis du vil prøve konceptet af. Samsung vælger du, hvis du vil prøve fremtiden af allerede nu.

Min anbefaling er, at Sony Smartwatch 2 ud fra en allround betragtning, er det bedste køb i januar 2014.

Samsung Galaxy Gear
Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
Apple Watch Ultra 2 – læs detaljerne her

Et nyt high-end Apple Watch har set dagens lys. En af nyhederne er en 50 procents lysere skærm, men også en meget mørk skærm.

(mere…)
Apple Watch Series 9 - ny cool dobbelttryk-funktion

Her er nogle af nyhederne i Apple Watch Series 9. Dobbelt-tryk er en ny måde at betjene uret på.

(mere…)
Samsung på vej med ny produktkategori

Samsung kan være på vej ny produktserie. Der er måske tale om en fingerring med smartfunktioner.

(mere…)
Stiga A1500 test | sådan er den trådfrie robotplæneklipper

TEST: Ingen kanttråd - men effektiv GPS-kortlægning! Din græsplæne bliver mega flot med Stiga A1500 robotplæneklipperen. Men..!

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram