Lad telefonen forblive offline

Er du sammen med andre mennesker, så er det ikke i orden at tjekke telefonen. Det svarer et flertal af danskere i en ny undersøgelse.

Samsung Galaxy S5 og Gear 2 (Foto: Samsung) miljø billede

Samsung Galaxy S5 og Gear 2 (Foto: Samsung)

Mange danskere er efterhånden blevet ret afhængige af deres smartphone – nogen endda på et niveau, hvor de ikke længere selv kan styre det. Og det kan være svært at ignorere telefonen, hvis en sms eller notifikation tikker ind på telefonen.

 – På mode med mobilfrie zoner

 – “Vi er i bund og grund nogle nysgerrige aber, og vi kan ikke lade være med at tjekke, hvad det er for nogle meddelelser og impulser, der kommer fra telefon,” siger internetpsykolog Anders Colding-Jørgensen.

Han mener dog ikke, at der er en gylden regel for, hvornår telefonen skal ignoreres.

– “Det kommer helt an på situationen og de mennesker, du er sammen med. Det vigtigste er at prøve at fornemme, om de andre er med på at tage en telefonpause, eller om de bliver irriterede. Og hvis du er i tvivl, kan du altid bare spørge dem,” lyder det fra Anders Colding-Jørgensen.

 – Flere danskere bliver smartphone-afhængige

Er du sammen med andre mennesker, så er det en god idé at tænke dig en ekstra gang om, inden du hiver telefonen frem, det viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov for MetroXpress.

Hele 44 procent har svaret, at de kun synes det er i orden, man tjekker sin telefon, når man er sammen med andre i nødstilfælde, eller hvis man venter et vigtigt opkald. Mens 22 procent svarer, at det ikke er i orden.

 – Derfor bliver du afhængig af din smartphone

30 procent ser dog ikke noget problem i, at telefonen får opmærksomheden fremfor de mennesker, man er sammen med gør. 4 procent har svaret ”ved ikke”.

Undersøgelsen baserer sig på interviews med 2004 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 21.-23. marts 2014.

Mere til historien

Er du selv mere eller mindre afhængig af din smartphone og kigger mere ned i den end har opmærksomheden på gæster eller dem du besøger? Mange vil måske i hvert fald have godt af, at tænke lidt over hvordan og hvor meget tid de bruger på deres smartphone.

En undersøgelse fra Ericsson, som blev frigivet i december 2013 viste, at vi i gennemsnit tjekker telefonen 150 gange om dagen.

Læs også:
Mobilbrug i undervisningen er respektløst
Mobilen er en trussel mod parforholdet

Kan AI sige “nej”? Nej, det kan AI ikke

Det skal være slut med dårlige undskyldninger fra kunstig intelligens. Det har Aalborg Universitet sat sig for.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
Forventning: Black Friday vil vare en måned

Som forbruger går du ind i et skal-skal ikke-halvår, hvor din yndlings webshop risikerer at lukke, vurderer ekspert.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram