Mobilen er en trussel mod parforholdet

0

Smartphones er smarte, måske for smarte. Sociale medier, internet, mobilspil og mails kan nemlig stjæle så meget tid, at det kan gå ud over parforholdet.

Det forventes efterhånden, at vi altid er tilgængelige, hvad enten det er via mails, Facebook, Twitter, beskeder eller telefonen. Nogle er så meget online, at de glemmer at være tilstede der hvor de er.

– På mode med mobilfrie zoner

Det er selvfølgelig godt, at vi kan få nyheder når vi lyster, samt generelt bare være i kontakt med folk. Denne “tilgængelighed 24/7” kan være en trussel mod særligt parforholdet.

Telefonen kan snuppe den tid og opmærksomhed, som skulle være brugt på nærvær for hinanden. Derfor er det en god idé at aftale med din partner, hvornår og hvor meget I bruger mobiltelefonen – før det går ud over jeres forhold.

– “Der er en potentiel risiko for, at tiden på telefonen berøver nærværet i parforholdet, og så er der risiko for, at limen, der skal binde parret sammen, forsvinder. I et parforhold har man brug for at opleve de der øjeblikke af samhørighed, hvor man føler, og du er med i mit liv, ligesom jeg er med i dit liv,” forklarer psykolog Mattias Stølen Due, fra Center for Familieudvikling, til DR.dk.

Har man ikke længere disse øjeblikke, hvor man oplever samhørighed, så risikerer man også at glide fra hinanden og en negativ spiral gør så, man måske bruger mere og mere tid på telefonen. Telefonen er også nemmere at forholde sig til, da den ikke stiller krav eller svarer igen, hvilket kan give yderligere afstand i forholdet.

Dog understreger Mattias Stølen Due, at han ikke er bekendt med, der findes evidens for, telefonen har ført til brud i samlivet.

Men bruger den ene – eller begge partner lang tid på telefonen, så anbefaler han dog, at man tager en fælles beslutning om at have aftaler om hvornår telefonen bruges

Mere til historien

Faresignalerne i artiklen ovenover, som viser mobilen kan være en trussel for parforholdet  – og forskeres frygt for at børn kan få varige mén af forældrenes mobilvaner gør også, at man måske skal være mere opmærksomme på ens egne mobilvaner og indføre mobilfrie zoner.

– Børn skades af forældrenes mobilvaner

Tidligere var man tilstede hvor man var. I dag er det ikke unormalt at mange sidder og kigger ned i ens telefon, selvom man er i byen eller har gæster.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer