På mode med mobilfrie zoner

En ny trend er på vej. Det er nemlig blevet moderne, at skabe frirum fra de forstyrrende smartphones i hverdagen.

Mobilfri-zone

Mobilfri-zone

Flere og flere er begyndt, at indføre mobilfrie zoner så de kan slippe for de forstyrrende opdateringer, som smartphonen hele tiden giver en.

 - Børn skades af forældrenes mobilvaner

Mange familier er begyndt, at have regler om telefonen ikke skal op ad lommen når man sidder ved spisebordet. Og det kunne se ud til, at det er en helt ny trend på vej. Det skriver DR.dk.

 - Mobilen er en trussel mod parforholdet

 - "Vi har set det fra firstmovers allerede for at par år siden, at de indførte mobilfrie zoner," fortæller trendforsker og direktør i firmaet FirstMove, Kirsten Poulsen, til DR.dk.

Tendensen er altså nu ved, at sprede sig og de mobilfrie zoner bliver flere og flere - ikke kun i hjemmene, men også på jobbet.

-"Det er gået op for os, at vi ikke kan leve et liv gennem en skærm. Det giver os ikke de værdier, vi efterspørger. Nu er det mere det at være rigtigt sammen, der er vigtigt for os," forklarer Kirsten Poulsen.

Kirsten Poulsen mener, at virksomhederne også oplever de samme udfordringer, som man gør i hjemmet. Nemlig at de ansatte sidder med mobiltelefonen, hvilket spilder virksomhedens ressourcer.

Telefonen er dog i mange virksomheder et vigtigt værktøj, og kan derfor ikke undværes, men den skal ikke tage fokus.

Syd Energi har så stor succes med deres mobilfrie zoner, at mange andre virksomheder kommer på studiebesøg i Esbjerg for at lære, hvordan de har gjort.

- "De har ti bud, og dem lever de til fulde op til. Og det er inspirerende at se, hvordan de holder momentum og har fjernet al kompleksitet," siger Jens Andersen, adm. direktør for firmaet Solar, der har besøgt Syd Energi for at lære mere.

Kirsten Poulsen fra FirstMove er heller ikke i tvivl. Hun tror flere og flere vil droppe at have en smartphone, og flere vil have tablet- og smartphonefrie zoner.

Mere til historien

98 procent af alle danskere har mindst en mobiltelefon, mens 63 procent af dem har en smartphone. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Derfor er man også nødt til, at tage disse tendenser alvorligt. Foruden mange glemmer at være tilstede hvor de er, så har det også skabt en frygt for børn bliver ensomme og får mén af forældrenes mobilvaner.
Smarthome-produkter sælger som varmt brød

KORT NYT: Salget af smarthome-produkter går godt og det vurderes, at 130 millioner hjem har mindst én smart-højttaler nu, det viser en ny rapport fra analysefirma.

(mere…)
Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
Smartphone-salget falder over hele verden

Salget af smartphones faldt i årets første kvartal med 11 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

(mere…)
Skal han bringe et nyt mobilbrand til Danmark?

NAVNENYT: En succesfuld mobilchef skifter til konkurrenten. Markedet taler om endnu et mobilbrand i Danmark.

Thor Gøtz bliver chef for OnePlus i Danmark
Thor Gøtz på 41 år har ledet Huawei til succes i Danmark. Seneste har han forøget Motorolas udbredelse. Nu skal OnePlus' varemærket have en tur (Grafik: MereMobil.dk)

Fra den 1. maj 2022 sætter Thor Gøtz sig i chefstolen hos OnePlus i Danmark. Titlen bliver Country Manager.

41-årige Thor Gøtz kommer fra en tilsvarende stilling hos Motorola, som i dag er det tredjestørste mobilvaremærke i Danmark, hvis man kigger på antallet af solgte enheder over de seneste seks måneder, ifølge GFK.

Tidligere var han chef for Huawei i en femårig periode. Huawei endte under hans ledelse, som et af de mest succesfulde mobilbrands i Danmark, inden handelskrigen mellem USA og Kina lukkede festen.

Overfor MereMobil.dk bekræfter Thor Gøtz jobskiftet, som han dog ikke har yderligere kommentarer til.

OnePlus skal sælge bedre

Ifølge kilder i markedet bliver opgaven hos OnePlus at sælge flere telefoner. OnePlus laver gode produkter, som ofte høster fine anmeldelser, men mobilproducenten har haft svært ved at sælge telefoner til den brede befolkning.

Ser vi på salgstallene fra analysefirmaet GFK, havde OnePlus en markedsandel på 4,4 procent i januar 2021 og 3,8 procent i januar 2022. Alt imens Motorola er kommet ud af næsten ingenting til 4,6 procents markedsandel i den samme måned, viser rapporten fra GFK.

I december 2020 mod december 2021 var billedet det samme; OnePlus roder stadig omkring 3,0-3,5 procent af styksalget i Danmark mens Motorola går frem.

Kommer Oppo til Danmark?

OnePlus er gode til at lave larm – blandt andet via deres fanskare, som har fulgt varemærket i mange år. Nu skal Thor Gøtz hjælpe med til at gøre OnePlus folkeligt.

Omrokeringerne i OnePlus kan tyde på, at varemærket Oppo introduceres i Danmark, erfarer MereMobil.dk. Oppo er rundt omkring i verden et betydeligt større varemærke end OnePlus. Begge mærker ejes af den samme koncern.

Det vil være oplagt at lade Oppo komme ind som lowend- og mellemprisvaremærket – eller at gøre OnePlus til det billige mærke og lade Oppo stå for highend-produkterne.

Oplysningerne er ikke bekræftet og Thor Gøtz ønsker ikke på nuværende tidspunkt at forholde sig til spekulationerne, da han stadig er ansat hos konkurrenten.

LÆS OGSÅ: OnePlus og Oppo smelter sammen

I sommer blev OnePlus opslugt af Oppo, hvor OnePlus nu er et søstervaremærke til Oppo.

Sidder på 17 procent

Det er techgiganten BBK Electronics der står bag OnePlus og Oppo, men de kører også varemærkerne Vivo og Realme.

På verdensplan sad Oppo, Vivo og OnePlus samlet på 17 procent af smartphonesalget i fjerde kvartal 2021, ifølge Counterpoint Research.

Konkurrenten Xiaomi har med kun ét mobilbrand, Xiaomi, 12 procent af markedet. Samsung sad på 19 procent og Apple 22 procent i fjerde kvartal 2021.

Konkurrenten Xiaomi er i gang med at opbygge en dansk organisation og satser også på at blive en dominerede spiller på mobilmarkedet her i landet.


Mere til historien

Den største mobilproducent på det danske marked er Apple med en markedsandel på 50-60 procent. Samsung er nummer to med omkring 30 procent, ifølge GFK.

Apple reducerer allerede i iPhone SE produktionen

iPhone SE er næsten kun lige landet i handlen, men allerede nu forlyder det, at Apple reducerer kraftigt i produktionen.

(mere…)
Din næste iPhone kommer måske fra Indien

Din næste iPhone vil i nærmeste fremtid meget vel være samlet i Indien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram