På mode med mobilfrie zoner

En ny trend er på vej. Det er nemlig blevet moderne, at skabe frirum fra de forstyrrende smartphones i hverdagen.

Mobilfri-zone

Mobilfri-zone

Flere og flere er begyndt, at indføre mobilfrie zoner så de kan slippe for de forstyrrende opdateringer, som smartphonen hele tiden giver en.

 – Børn skades af forældrenes mobilvaner

Mange familier er begyndt, at have regler om telefonen ikke skal op ad lommen når man sidder ved spisebordet. Og det kunne se ud til, at det er en helt ny trend på vej. Det skriver DR.dk.

 – Mobilen er en trussel mod parforholdet

 – “Vi har set det fra firstmovers allerede for at par år siden, at de indførte mobilfrie zoner,” fortæller trendforsker og direktør i firmaet FirstMove, Kirsten Poulsen, til DR.dk.

Tendensen er altså nu ved, at sprede sig og de mobilfrie zoner bliver flere og flere – ikke kun i hjemmene, men også på jobbet.

-“Det er gået op for os, at vi ikke kan leve et liv gennem en skærm. Det giver os ikke de værdier, vi efterspørger. Nu er det mere det at være rigtigt sammen, der er vigtigt for os,” forklarer Kirsten Poulsen.

Kirsten Poulsen mener, at virksomhederne også oplever de samme udfordringer, som man gør i hjemmet. Nemlig at de ansatte sidder med mobiltelefonen, hvilket spilder virksomhedens ressourcer.

Telefonen er dog i mange virksomheder et vigtigt værktøj, og kan derfor ikke undværes, men den skal ikke tage fokus.

Syd Energi har så stor succes med deres mobilfrie zoner, at mange andre virksomheder kommer på studiebesøg i Esbjerg for at lære, hvordan de har gjort.

– “De har ti bud, og dem lever de til fulde op til. Og det er inspirerende at se, hvordan de holder momentum og har fjernet al kompleksitet,” siger Jens Andersen, adm. direktør for firmaet Solar, der har besøgt Syd Energi for at lære mere.

Kirsten Poulsen fra FirstMove er heller ikke i tvivl. Hun tror flere og flere vil droppe at have en smartphone, og flere vil have tablet- og smartphonefrie zoner.

Mere til historien

98 procent af alle danskere har mindst en mobiltelefon, mens 63 procent af dem har en smartphone. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Derfor er man også nødt til, at tage disse tendenser alvorligt. Foruden mange glemmer at være tilstede hvor de er, så har det også skabt en frygt for børn bliver ensomme og får mén af forældrenes mobilvaner.
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

(mere…)
Apple Watch runder kæmpe milepæl

I 2015 kom det første Apple Watch i handlen og havde svært ved at indfri forventningerne. Nu har Apple Watch rundet en kæmpe milepæl.

(mere…)
Dårligste smartphone-salg i mere end et årti

Nye tal viser, at smartphonesalget fortsætter med at falde og første kvartal 2023 var det dårligste i mere end et årti.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram