Mobilen er en trussel mod parforholdet

Smartphones er smarte, måske for smarte. Sociale medier, internet, mobilspil og mails kan nemlig stjæle så meget tid, at det kan gå ud over parforholdet.

Det forventes efterhånden, at vi altid er tilgængelige, hvad enten det er via mails, Facebook, Twitter, beskeder eller telefonen. Nogle er så meget online, at de glemmer at være tilstede der hvor de er.

– På mode med mobilfrie zoner

Det er selvfølgelig godt, at vi kan få nyheder når vi lyster, samt generelt bare være i kontakt med folk. Denne “tilgængelighed 24/7” kan være en trussel mod særligt parforholdet.

Telefonen kan snuppe den tid og opmærksomhed, som skulle være brugt på nærvær for hinanden. Derfor er det en god idé at aftale med din partner, hvornår og hvor meget I bruger mobiltelefonen – før det går ud over jeres forhold.

– “Der er en potentiel risiko for, at tiden på telefonen berøver nærværet i parforholdet, og så er der risiko for, at limen, der skal binde parret sammen, forsvinder. I et parforhold har man brug for at opleve de der øjeblikke af samhørighed, hvor man føler, og du er med i mit liv, ligesom jeg er med i dit liv,” forklarer psykolog Mattias Stølen Due, fra Center for Familieudvikling, til DR.dk.

Har man ikke længere disse øjeblikke, hvor man oplever samhørighed, så risikerer man også at glide fra hinanden og en negativ spiral gør så, man måske bruger mere og mere tid på telefonen. Telefonen er også nemmere at forholde sig til, da den ikke stiller krav eller svarer igen, hvilket kan give yderligere afstand i forholdet.

Dog understreger Mattias Stølen Due, at han ikke er bekendt med, der findes evidens for, telefonen har ført til brud i samlivet.

Men bruger den ene – eller begge partner lang tid på telefonen, så anbefaler han dog, at man tager en fælles beslutning om at have aftaler om hvornår telefonen bruges

Mere til historien

Faresignalerne i artiklen ovenover, som viser mobilen kan være en trussel for parforholdet  – og forskeres frygt for at børn kan få varige mén af forældrenes mobilvaner gør også, at man måske skal være mere opmærksomme på ens egne mobilvaner og indføre mobilfrie zoner.

– Børn skades af forældrenes mobilvaner

Tidligere var man tilstede hvor man var. I dag er det ikke unormalt at mange sidder og kigger ned i ens telefon, selvom man er i byen eller har gæster.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
Forventning: Black Friday vil vare en måned

Som forbruger går du ind i et skal-skal ikke-halvår, hvor din yndlings webshop risikerer at lukke, vurderer ekspert.

(mere…)
Batteriet er det vigtigste i en smartphone

Tæt på halvdelen af danskerne er utilfredse med batteriets levetid i deres telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram