Tablet-børn har ingen motorik og fantasi

Børn der spiller for meget på tablets, har ikke motorikken til, at bygge med klodser og ej heller nogen fantasi. Derfor advarer engelske lærere nu mod tablets.

Børn længere end ned i fire-års alderen kan ”swipe” med fingeren og betjene en tablet, men de kan ikke bygge med klodser. Sådan lyder det fra flere engelske lærere i den engelske fagforening Association of Teachers and Lectures. Derfor advarer de nu også om, at man giver børn lov til at spille på en iPad. Det er sket på fagforeningens årlige konference. Det skriver The Telegraph.

Derfor er iPad’en ikke en barnepige

Lærerne mener også, at børnene i stigende grad bliver afhængige af eksempelvis tablets, og noget af det de mister er blandt andet motorikken til at bygge med klodser. Det skriver Jyllands-Posten.dk.

Det er dog ikke kun de engelske lærere der er bekymret. Også fra dansk side har der været kritik af denne populære måde at underholde børnene på. Blandt andet har psykolog Camilla Bechsgaard advaret om, at børnene bruger tablets til at underholde sig selv, da det kan hæmme fantasien og mindske deres menneskelige kontakt, hvilket er meget nødvendigt for børn under fem år.

iPad’en skader fællesskabet i familien

BUPL, den danske fagforening for pædagoger, er ikke af samme mening som de engelske. Faktisk bruger danske børnehaver tablets i dagligdagen, dog skal de bruges med et fagligt og professionelt sigte, ifølge Allan Baumann, der er forretningsudvalgsmedlem i BUPL.

Mere til historien

Statistikken viser, at andelen af engelske husstande, der ejer en tablet, er steget fra 20 procent til 51 procent.

Læs også:
Institutionsbørn opfostres med tablets
Børn skades af forældrenes mobilvaner

Rygter om ny tablet fra OnePlus – OnePlus Pad 2?

KORT NYT: Der svirrer lige nu rygter om, at OnePlus er på vej med en ny generation af deres tablet. Læs de seneste rygter om OnePlus Pad 2 her.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Mobilspil lokker penge ud af børn og unge

Børn kan risikere at blive ludomaner i en alt for tidlig alder ved at spille mobilspil. Sådan lyder advarslen fra Forbrugerrådet Tænk.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Teknologiforståelse kommer på skoleskemaet

Et nyt fag kommer på skoleskemaet. Det skal hjælpe eleverne med at forstå sig på digitaliseringen.

(mere…)
Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

DR sætter fokus på, hvad børn og unge egentlig ser på deres skærm - og alt for meget er ubehageligt. Hvad kan man gøre?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram