Tablet-børn har ingen motorik og fantasi

Børn der spiller for meget på tablets, har ikke motorikken til, at bygge med klodser og ej heller nogen fantasi. Derfor advarer engelske lærere nu mod tablets.

Børn længere end ned i fire-års alderen kan ”swipe” med fingeren og betjene en tablet, men de kan ikke bygge med klodser. Sådan lyder det fra flere engelske lærere i den engelske fagforening Association of Teachers and Lectures. Derfor advarer de nu også om, at man giver børn lov til at spille på en iPad. Det er sket på fagforeningens årlige konference. Det skriver The Telegraph.

- Derfor er iPad’en ikke en barnepige

Lærerne mener også, at børnene i stigende grad bliver afhængige af eksempelvis tablets, og noget af det de mister er blandt andet motorikken til at bygge med klodser. Det skriver Jyllands-Posten.dk.

Det er dog ikke kun de engelske lærere der er bekymret. Også fra dansk side har der været kritik af denne populære måde at underholde børnene på. Blandt andet har psykolog Camilla Bechsgaard advaret om, at børnene bruger tablets til at underholde sig selv, da det kan hæmme fantasien og mindske deres menneskelige kontakt, hvilket er meget nødvendigt for børn under fem år.

- iPad’en skader fællesskabet i familien

BUPL, den danske fagforening for pædagoger, er ikke af samme mening som de engelske. Faktisk bruger danske børnehaver tablets i dagligdagen, dog skal de bruges med et fagligt og professionelt sigte, ifølge Allan Baumann, der er forretningsudvalgsmedlem i BUPL.

Mere til historien

Statistikken viser, at andelen af engelske husstande, der ejer en tablet, er steget fra 20 procent til 51 procent.

Læs også:
- Institutionsbørn opfostres med tablets
- Børn skades af forældrenes mobilvaner

Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

Telefonen er et godt værktøj i skolen, men skal bruges med omtanke. Har du taget debatten om, hvordan dine børn bruger deres telefoner i skoletiden? 

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
iPad Pro med M2-chip kommer måske til efteråret

RYGTE: Det er muligt at vi får en iPad Pro at se i efteråret i 2022

(mere…)
Din iPad er fyldt op! Sådan sparer du plads

GUIDE: Din iPad er fyldt op. Hvad nu? Sådan ser du, hvad der fylder mest på din iPad. Læs hvordan du frigør lagerplads på din iPad.

(mere…)
OnePlus tablet lanceres måske snart

OnePlus har hidtil gjort mest i smartphones og headset, samt TV på det indiske marked. Nu svirrer rygterne om, at OnePlus er på vej med deres første tablet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram