Tablet-børn har ingen motorik og fantasi

1

Børn der spiller for meget på tablets, har ikke motorikken til, at bygge med klodser og ej heller nogen fantasi. Derfor advarer engelske lærere nu mod tablets.

Børn længere end ned i fire-års alderen kan ”swipe” med fingeren og betjene en tablet, men de kan ikke bygge med klodser. Sådan lyder det fra flere engelske lærere i den engelske fagforening Association of Teachers and Lectures. Derfor advarer de nu også om, at man giver børn lov til at spille på en iPad. Det er sket på fagforeningens årlige konference. Det skriver The Telegraph.

Derfor er iPad’en ikke en barnepige

Lærerne mener også, at børnene i stigende grad bliver afhængige af eksempelvis tablets, og noget af det de mister er blandt andet motorikken til at bygge med klodser. Det skriver Jyllands-Posten.dk.

Det er dog ikke kun de engelske lærere der er bekymret. Også fra dansk side har der været kritik af denne populære måde at underholde børnene på. Blandt andet har psykolog Camilla Bechsgaard advaret om, at børnene bruger tablets til at underholde sig selv, da det kan hæmme fantasien og mindske deres menneskelige kontakt, hvilket er meget nødvendigt for børn under fem år.

iPad’en skader fællesskabet i familien

BUPL, den danske fagforening for pædagoger, er ikke af samme mening som de engelske. Faktisk bruger danske børnehaver tablets i dagligdagen, dog skal de bruges med et fagligt og professionelt sigte, ifølge Allan Baumann, der er forretningsudvalgsmedlem i BUPL.

Mere til historien

Statistikken viser, at andelen af engelske husstande, der ejer en tablet, er steget fra 20 procent til 51 procent.

Læs også:
Institutionsbørn opfostres med tablets
Børn skades af forældrenes mobilvaner

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer