iPad’en skader fællesskabet i familien

0

Sammenholdet og kommunikationen kan beskadiges af de nymodens elektroniske enheder, det mener familievejleder Lola Jensen.

Barn med iPad i Fisherprice-cover (Foto: Fisherprice)
Barn med iPad i Fisherprice-cover (Foto: Fisherprice)

Den årlig undersøgelse fra Branchen ForbrugerElektronik viser, at salget af iPads og tablets i 2013 oversteg salget af computere.

 – Tablets vælges fremfor computer

Dette er både godt og skidt. Familievejleder Lola Jensen er ude og advare om, at den ødelægger det interne sammenhold i familien, hvilket resulterer til vi taler mindre sammen.

– “Det går ud over fællesskabet i familien, at vi hele tiden sidder med vores iPads,” siger Lola Jensen til BT.dk.

Salget af Android-tablets oversteg iPad i 2013

Kritikken har de sidste dage gået på, at børn i alderen 3-5 år får skadet deres indlæringsevne senere i livet, hvis de har et overdrevnet forbrug for iPad, tablets, smartphones og lignende.

 – Institutionsbørn opfostres med tablets

Men Lola Jensen advarer, at det ikke kun er indlæringen, som iPad og deslige skader. Tendensen går på, at de nye elektroniske midler overtager noget af den familiehygge, som mange tidligere har haft.

– “Før i tiden når familier kørte på ferie til Gardasøen, så sad børnene bagi og sang rundesang og legede andre forskellige lege,” siger Lola Jensen, og forklarer, at der er sket et skifte her. Og fortsætter: -“Det bedste sted man kan få en god samtale, er i bilen, fordi der er alle parter bundet til stedet, men der har iPaden gjort, at hvert barn på bagsædet sidder i sin egen verden.”

Børn under 3 år bruger digitale medier

Men sidder forældrene også med en elektronisk-enhed, så kan det skade kommunikationen forældre og børn imellem, da forældrene så ikke lytter til det, som barnet siger. Disse situationer har altid været, men iPad og smartphones har forstærket denne manglende koncentration.

Lola Jensen siger også, at der dog er positive ting ved iPad, tablets og smartphones. De kan være et fremragende læringsredskab i skolen, ligesom det også kan være en god ting at børnene i tilspidsede situationer kan blive underholdt.

Mere til historien

Tidligere i år har undervisningsministeren også været ude og brokke sig over måden, som skoleelever bruger deres mobiltelefon i undervisningen – og en holdningsændring er påkrævet.

Læs også:

Lær børnene at programmere med iPad-applikation

WEB-TV: iPad – men hvilken? Læs vores købsguide

iPads giver elever dårligere karakterer

Pengeby hjælper børn til at forstå økonomi

 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer