Tablets vælges fremfor computer

0

Salget af tablets stiger fortsat og der er nu mere end to millioner tablets rundt i de danske hjem.

Apple iPad 2
Apple iPad 2 (Foto: Apple)

Da Apple tilbage i 2010 præsenterede deres første iPad vakte den megen skeptis, hvad skulle man dog med endnu en ny enhed, som var en sammensmeltning af PC’en og smartphonen? En tablet var ikke andet end en forstørret smartphone, som end ikke kunne ringe.

iPads presser computeren i 2014

Men alle skeptikere og kritikere har måtte bide det i sig og forbrugerne har talt. Tablets er uden tvivl kommet for at blive. Alene i Danmark er der nu mere end to millioner tablets i de danske hjem. Det anslår den årlige undersøgelse fra Branchen Forbruger Elektronik i hvert fald. Det skriver Dr.dk.

Ifølge undersøgelsen, der er udarbejdet ud fra en interviewundersøgelse af omkring 2.000 danskere, så blev der i 2013 solgt 660.000 tablets, hvilket er en stor stigning fra 2012.

Salget af Android-tablets oversteg iPad i 2013

Det betød også, at salget af tablets oversteg salget af computere. Og denne udvikling ventes at fortsætte.

– “Tablets er meget billigere og så er de meget nemmere at gå til. Så vi ser, at de personer, der har et relativt lille behov, vælger en tablet frem for en computer og ikke som et supplement. Tablets kannibaliserer helt sikkert computeren,” siger Laila Kelp Rasmussen, der er direktør i Branchen ForbrugerElektronik.

iPad Air – den ultimative tablet

Mere til historien

Undersøgelsen viser også, at salget af smartphones også i 2013 var høj. Det var nemlig stort set uændret i forhold til året før, hvor der blev solgt 1,2 millioner. Salget af almindelige mobiltelefoner, de såkaldte feature phones, var 75.000 styk.

Læs også:

Fem IT-tendenser for 2014 (kommentar)

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer