Pengeby hjælper børn til at forstå økonomi

Tip: Børn kan i spillet Pengeby lege sig til bedre forståelse af penge- og privatøkonomi, så voksenlivet måske indeholder færre økonomiske problemer.

Pengeby, økonomi, danske bank

Pengeby lærer børn om økonomi.

Spillet Pengeby hjælper børn mellem fem og ni år, til at få en større forståelse for penge og økonomi.

Gennem et farverigt tegneserieunivers lærer børnene at overveje, hvad penge skal bruges på, og om hvornår noget er billigt og dyrt. Spillet kommer også ind på klassiske dilemmaer som, at forskelligt arbejde, kan have forskellig værdi.

Også prioritering og opsparing er en del af de mange muligheder i Pengeby, der er udviklet af Danske Bank, i samarbejde med eksperter inden for pædagogik og e-learning.

- iPads giver eleverne dårligere karakterer

Pengeby kan spilles på computeren eller via en app til iPad og iPhone. Spillet henvender sig til 1. 2. og 3. klasse.

Behov for økonomisk forståelse

Noget kan tyde på, at ikke blot børn, men også mange voksne har behov for, at blive bedre til styringen af de mange tal.

Det har aldrig været lettere at optage kviklån af alle mulige slags, og selvom programmer som Luksusfælden forsøger, at advare mod livslang økonomisk katastrofe, er medierne fyldt med triste historier.

De seneste PISA-resultater taler deres tydelige sprog. Danske skoleelever er siden 2009 blevet dårligere til matematik, og mængden af dygtige elever, er blevet mindre.

En undersøgelse som Yougov har lavet for Penge og Pensionspanelet viser, at hver tredje familie har oplevet, mindst en gang det seneste år, at stå med en tom konto, sidst på måneden

Mere til historien

Pengeby er en del af Danske Banks program for finansiel forståelse. Filosofien er, at en grundlæggende økonomiforståelse tidligt i tilværelsen, skaber grundlag for en sund økonomi som voksen. Spillet er fri for logoer og markedsføring fra Danske Bank.

Blandt andet Red Barnet, Medierådet for Børn og Unge og Danmarks Matematiklærerforening, har deltaget i udviklingsarbejdet.

Børn tester sig for psykiske sygdomme på TikTok

Børn og unge diagnosticerer sig selv med blandt andet ADHD via TikTok. Det bekymrer Børns Vilkår.

(mere…)
Mindre skærmtid øger den fysiske aktivitet

Skoleklasses fokus på skærmtid bekræfter ph.d.-afhandling om emnet.

(mere…)
Sirenen - det skal dine børn vide

GUIDE: Inden det nye system til beredskabsmeddelelser i Danmark går i luften bør forældre tale med deres børn.

(mere…)
Forskning: Mindre skærmtid = færre konflikter

Mindre skærmtid til børn med ADHD giver bedre trivsel og færre konflikter i hjemmet. Børn uden ADHD kan måske også hjælpes.

(mere…)
Spilbaserede apps hjælper elever og lærerne

I skoleklasser er der stor forskel på læseniveauet. Spilbaserede læseapps kan hjælpe lærerne.

(mere…)
Skal børn have digitale eller fysiske lommepenge?

En undersøgelse viser, at mange danske børn får lommepenge og selv små børn har betalingskort. Skal lommepenge være digitale eller fysiske?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram