Pengeby hjælper børn til at forstå økonomi

0

Tip: Børn kan i spillet Pengeby lege sig til bedre forståelse af penge- og privatøkonomi, så voksenlivet måske indeholder færre økonomiske problemer.

Pengeby, økonomi, danske bank
Pengeby lærer børn om økonomi.

Spillet Pengeby hjælper børn mellem fem og ni år, til at få en større forståelse for penge og økonomi.

Gennem et farverigt tegneserieunivers lærer børnene at overveje, hvad penge skal bruges på, og om hvornår noget er billigt og dyrt. Spillet kommer også ind på klassiske dilemmaer som, at forskelligt arbejde, kan have forskellig værdi.

Også prioritering og opsparing er en del af de mange muligheder i Pengeby, der er udviklet af Danske Bank, i samarbejde med eksperter inden for pædagogik og e-learning.

iPads giver eleverne dårligere karakterer

Pengeby kan spilles på computeren eller via en app til iPad og iPhone. Spillet henvender sig til 1. 2. og 3. klasse.

Behov for økonomisk forståelse

Noget kan tyde på, at ikke blot børn, men også mange voksne har behov for, at blive bedre til styringen af de mange tal.

Det har aldrig været lettere at optage kviklån af alle mulige slags, og selvom programmer som Luksusfælden forsøger, at advare mod livslang økonomisk katastrofe, er medierne fyldt med triste historier.

De seneste PISA-resultater taler deres tydelige sprog. Danske skoleelever er siden 2009 blevet dårligere til matematik, og mængden af dygtige elever, er blevet mindre.

En undersøgelse som Yougov har lavet for Penge og Pensionspanelet viser, at hver tredje familie har oplevet, mindst en gang det seneste år, at stå med en tom konto, sidst på måneden

Mere til historien

Pengeby er en del af Danske Banks program for finansiel forståelse. Filosofien er, at en grundlæggende økonomiforståelse tidligt i tilværelsen, skaber grundlag for en sund økonomi som voksen. Spillet er fri for logoer og markedsføring fra Danske Bank.

Blandt andet Red Barnet, Medierådet for Børn og Unge og Danmarks Matematiklærerforening, har deltaget i udviklingsarbejdet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer