Hvilken iPad skal du vælge – købsguide

0

Web-TV: iPad Air, iPad Mini eller den gamle iPad 2. I denne købsguide fortæller vi, hvorfor valget ikke er svært.

Når der skal købes en ny iPad, er spørgsmålet, der melder sig næsten altid: ”Skal jeg købe en iPad Air eller en iPad Mini med Retina skærm”.

Umiddelbart fristes man til at spare lidt penge, og gå hjem fra butikken med iPad Mini, der i sin nyeste udgave har fået den højtopløselige Retina skærm. Men her kompliceres valget yderligere, da Apple også har den første iPad Mini i sortimentet.

Derudover, er der også en iPad 2, der er modellen fra foråret 2011.

iPads og tablets presser computeren i 2014

iPad Air opleves som mini

Air har tabt sig en del, i forhold til de tidligere modeller. Størrelsen er reduceret, særligt tykkelsen og bredden omkring skærmen, er blevet mindre.

Men ikke uvæsenligt er vægten nede på 478 gram, hvor iPad 2 til sammenligning vejer 613 gram. Vægttabet betyder en del, hvis man bruger sin iPad i længere tid af gangen.

Det optimerede design får mange til at tro, at iPad Air faktisk er iPad Mini.

Test: iPad Air er den ultimative tablet

Regnekraften i iPad Air, er dobbelt så kraftig som i sidste års model, og væsentligt kraftigere hvis der sammenlignes med 2’eren.

iPad
iPad Air (Foto: John G. Pedersen)

Købsanbefaling: Fem gode råd

  1. iPad Air er lettere end foregående modeller, og udligner behovet for at købe en iPad Mini, for at få vægt og størrelse ned.
  2. Den oprindelige iPad Mini er uinteressant, fordi dens samlede regnekraft er for lille på den lidt længere bane. Det samme gør sig gældende for iPad 2.
  3. Forskellene i skærmkvalitet ses tydeligt, når de gamle produkter, holdes ved siden af hinanden. Tjek det i en butik før du køber.
  4. Målt på det billigste udgaver, er prisforskellen 700 kroner, mellem iPad Air og iPad med Retina skærm. Spar de ekstra penge sammen. Det bliver du gladest for i længden.
  5. iPad Mini med Retina skærm er interessant for dem, der læser mange e-bøger.

Hvis du vil have en tablet, som ikke er en iPad, så kan vi anbefale dig, at tage et kig på 2013-udgaven af Nexus 7, som vi har testet. 

Mere til historien

I en undersøgelse Epinion har lavet for Microsoft i Danmark viser, at 27 procent mener, at skærmen er for lille på deres tablet. Det understreger måske, at produkter som iPad Mini ikke er store nok.

Rygte: En endnu større iPad

iPad Air og iPad Mini med Retina skærm har samme hardware, med undtagelse af skærmstørrelsen, og begge kan afvikle de samme apps.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer