Hvilken iPad skal du vælge – købsguide

Web-TV: iPad Air, iPad Mini eller den gamle iPad 2. I denne købsguide fortæller vi, hvorfor valget ikke er svært.

Når der skal købes en ny iPad, er spørgsmålet, der melder sig næsten altid: ”Skal jeg købe en iPad Air eller en iPad Mini med Retina skærm”.

Umiddelbart fristes man til at spare lidt penge, og gå hjem fra butikken med iPad Mini, der i sin nyeste udgave har fået den højtopløselige Retina skærm. Men her kompliceres valget yderligere, da Apple også har den første iPad Mini i sortimentet.

Derudover, er der også en iPad 2, der er modellen fra foråret 2011.

iPads og tablets presser computeren i 2014

iPad Air opleves som mini

Air har tabt sig en del, i forhold til de tidligere modeller. Størrelsen er reduceret, særligt tykkelsen og bredden omkring skærmen, er blevet mindre.

Men ikke uvæsenligt er vægten nede på 478 gram, hvor iPad 2 til sammenligning vejer 613 gram. Vægttabet betyder en del, hvis man bruger sin iPad i længere tid af gangen.

Det optimerede design får mange til at tro, at iPad Air faktisk er iPad Mini.

Test: iPad Air er den ultimative tablet

Regnekraften i iPad Air, er dobbelt så kraftig som i sidste års model, og væsentligt kraftigere hvis der sammenlignes med 2’eren.

iPad

iPad Air (Foto: John G. Pedersen)

Købsanbefaling: Fem gode råd

  1. iPad Air er lettere end foregående modeller, og udligner behovet for at købe en iPad Mini, for at få vægt og størrelse ned.
  2. Den oprindelige iPad Mini er uinteressant, fordi dens samlede regnekraft er for lille på den lidt længere bane. Det samme gør sig gældende for iPad 2.
  3. Forskellene i skærmkvalitet ses tydeligt, når de gamle produkter, holdes ved siden af hinanden. Tjek det i en butik før du køber.
  4. Målt på det billigste udgaver, er prisforskellen 700 kroner, mellem iPad Air og iPad med Retina skærm. Spar de ekstra penge sammen. Det bliver du gladest for i længden.
  5. iPad Mini med Retina skærm er interessant for dem, der læser mange e-bøger.

Hvis du vil have en tablet, som ikke er en iPad, så kan vi anbefale dig, at tage et kig på 2013-udgaven af Nexus 7, som vi har testet. 

Mere til historien

I en undersøgelse Epinion har lavet for Microsoft i Danmark viser, at 27 procent mener, at skærmen er for lille på deres tablet. Det understreger måske, at produkter som iPad Mini ikke er store nok.

Rygte: En endnu større iPad

iPad Air og iPad Mini med Retina skærm har samme hardware, med undtagelse af skærmstørrelsen, og begge kan afvikle de samme apps.

Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
5 bærbare batteridrevne FM-radioer til kriser

KØBSGUIDE: En FM-radio på batterier – eller med solceller – skal være en del af danskernes hjemmeberedskab. Her er 5 billige batteridrevne FM-radioer.

(mere…)
7 gode råd til at vælge den bedste powerbank

GUIDE: Læs her hvordan du finder den bedste powerbank, der kan bruges til både telefoner, computere og tablets.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
Powerbank med nødstrøm til hjemmet

GUIDE: Forbliv online ved strømafbrydelser og cyberangreb. Denne powerbank med nødstrøm til hjemmet trækker både køleskab og telefoner.

(mere…)
Min første elbil: Når specs ikke holder i virkeligheden

VIDEO: Der er ifølge vores elbil-tester 3 ting, som er vigtige, når man køber sin første elbil. Se med her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram