Børn skades af forældrenes mobilvaner

Forældres mobilvaner kan give børn varige mén, sådan lyder det fra en forsker i omsorgssvigtede børn.

Legeplads

Legeplads

Rigtigt mange forældre har efterhånden så travlt med, at sende sms’er, tjekke mails og Facebook, at deres børn risikerer at få varige mén. Sådan lyder advarslen fra psykolog og forsker i omsorgssvigtede børn, Niels Peter Rygaard, til TV 2.dk.

– “Der er ingen tvivl om, at det er skadeligt. Telefonen tager forældrenes opmærksomhed. Og selv om forældrene prøver at skjule det, så mærker børnene det. Børn registrerer med det samme, om deres forældre er til stede,” siger Niels Peter Rygaard.

Ifølge en undersøgelse, der er foretaget af YouGov, så bruger hver tiende dansker mere tid på mobiltelefonen, end på børnene og kæresten.

Social- og følelsesmæssigt kontakt er det vigtigste i børns udvikling, og det forsvinder når fokus er på mobilen.

– “Børn har brug for dialog, øjenkontakt og nærvær. Hele hjernens udvikling er baseret på samspillet mellem forældre og barn. Den udvikling går i stå, hvis man ikke er opmærksom og har et samspil,” lyder det fra Niels Peter Rygaard til TV 2.

I sidste ende betyder det, at børnene udvikler et lavt selvværd, da de ikke føler de er værdsat eller får opmærksomhed. Det resulterer blandt andet i mange bliver hyperaktive, rastløse og udvikler social angst.

– “Børnene kobler fra med falsk kynisme for at undgå følelsen af flere tab. De lukker af for nærhed. I mange tilfælde ender det med, at børnene får en diagnose. Men faktisk burde det i stedet være forældrene, der kom i terapi,” slutter forskeren.

Det gælder børn i alle aldre, og man skal huske at særligt spædbørn har brug for øjenkontakt og nærvær. Mange nybagte forældre har tit så travlt med, at tage billeder af deres børn, at de næsten glemmer at få etableret den første kontakt med barnet.

Mere til historien

Dit mobilbrug kan være en medvirkende årsag til, at dit barn bliver ensomt. Sidder du bare og kigger ned i smartphonen, mens du eksempelvis er på legepladsen med dit barn, så kan dit barn føle sig ensom. Der er tit fokus på børns computerbrug, men hvad med forældrenes?

Var denne artikel noget for dig?

Tilmed dig nyhedsbrevet fra MereMobil.dk, og modtag en ugentlig opdatering på de bedste historier, samt breaking news.

Ja tak. Send mig spændende artikler…

Kan AI sige “nej”? Nej, det kan AI ikke

Det skal være slut med dårlige undskyldninger fra kunstig intelligens. Det har Aalborg Universitet sat sig for.

(mere…)
Red Barnet: Digital regulering er et ”voksenansvar”

Der skal regulering på digitale produkter og det er et voksenansvar, at få styr på. Sådan lyder det fra generalsekretæren i Red Barnet.

(mere…)
Så meget datatrafik bruger dit barn på mobilen

Hvor meget data bruger dit barn på mobilabonnement om måneden? Her er tallene.

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Forsker i opråb: Savner præcision i debatten om “skærmtid”

Skærme i skolen bliver ofte omtalt i generelle vendinger af politikere og debattører, mener eksperter.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram