Dit Dankort ender i en app på mobilen

Mobilbetalingen giver konkurrence til Dankortet, men kortet bliver i fremtiden integreret i apps på smartphonen.

Mobilen tager over for dankortet (Foto: MereMobil.dk)

Mobilen tager over for dankortet (Foto: MereMobil.dk)

Danskerne har taget mobilbetaling til sig. I 2020 vil halvdelen af alle betalinger foregå fra en mobiltelefon, sådan lyder spådommen fra Bo Nilsson, administrerende direktør i Nets, i hvert fald.

Danske Banks kunder kan nu bruge Swipp

Dankortet har siden 1980’erne været en tro følgesvend for mange danskere og Dankortet er også grunden til, at Danmark i dag kan betegnes som et ”betalingskorts-land”. Med mobilbetalingens indtog er Dankort i den form vi kender det – mere udfordret end det tidligere har været.

– ”Vi er så glade for, at danskerne i mange år har taget Dankortet til sig. Det er i dag det mest brugte betalingskort med over 75 procent af transaktionerne,” siger Bo Nilsson, der er administrerende direktør i Nets, som administrerer og ejer Dankortet til DR.dk.

I Danmark er det særligt løsningerne MobilePay og Swipp, der er i kraftig vækst. Men også andre løsninger dukker op – både fra ind- og udland.

– ”Der er ingen tvivl om, at vi hos Nets har en forventning om, at der vil være flere og flere transaktioner, som bliver foretaget på mobilen. Det betyder, at Dankortet bliver et virtuelt kort, som bliver lagt ind som en form for app på mobiltelefonen. På den måde vil betalinger foretages langt ude i fremtiden,” siger Bo Nilsson.

Nets oplyser, at de ikke har planer om selv at udgive en Dankort-app. Det er op til andre udbydere, at skabe denne digitale tegnebog, eller en ”wallet”, som det også kaldes. Man kan forestille sig mobildankortet ligger inde i eksisterende apps som MobilePay, Swipp eller en helt tredje.

De regionale banker og lokale pengeinstitutter har meldt sig klar til at lave en app til det mobile Dankort.

Swipp erkender MobilePay er overlegen

Selvom Bo Nilsson forventer, at omkring halvdelen af alle transaktioner i 2020 foretages fra en smartphone, så tror han ikke det betyder plastikkortet forsvinder helt.

Den kontaktløse funktionalitet i Dankortet er første skridt på vejen til Dankortet måske bliver en applikation eller lignende på din smartphone.

Her scanner og betaler du selv

Mere til historien

Nets har netop offentliggjort deres børsprospekt, som er det første skridt på vej mod børsnoteringen. Dette er planlagt til den 27. september.

MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
MobilePay er nede (opdateret: virker igen)

MobilePay / Vipps oplyser, at tjenesten netop nu er nede og de arbejder på at løse problemet.

(mere…)
Brugerne utilfredse med ny MobilePay-app

MobilePay har udsendt stor opdatering, som radikalt ændrede design og funktioner. Utilfredsheden vælter ind!

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
MobilePay forandres markant

Nyt design og vigtige nye funktioner rammer tirsdag MobilePay. Få overblikket her.

(mere…)
Ny MobilePay-app på vej – pas på fup og svindel

MobilePay er i næste uge klar med en ny app og derfor ventes det, at du den kommende tid skal være opmærksom på fup og svindel.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram