Teleaftale på Fyn giver nu pote

Endnu et mobilhul er nu lukket på Fyn til stor glæde for den lokale feriepark.

– “Jeg har svært ved at tro på, at det skal blive til noget nu. Jeg har snart ventet i 10 år. Der bliver talt så meget om det, men så snart det skal blive til realiteter, så kryber de udenom,” udtalte ejeren af Bøsøre Strand Feriepark, Helle Aalkjær, til DR P4 Fyn tilbage i august 2015.

Baggrund for udtalelsen var den manglende mobildækning hos Bøsøre Strand Feriepark, og at 9 fynske kommuner netop havde præsenteret et nyt samarbejde med Teleindustrien omkring forbedret mobildækning.

Mobilmast, telemast

Mobilmast på Nordfyn.

Den femstjernet feriepark har i et årti døjet med elendig mobildækning på grund af den meget afsides beliggenhed ligeud til Storebælt på det østlige Fyn . Selvom ejeren af ferieparken havde tilbudt at stille jord til rådighed for teleselskaberne, så ville ingen selskaber opsætte en mobilmast, og dækningen forblev dårlig til stor gene for ferieparkens gæsterne og ansatte. Utallige henvendelser til både teleselskaber, Svendborg kommune og telemyndigheder havde heller ikke givet bedre dækning.

Men efter de 9 fynske kommuner gik i dialog med teleselskaberne via teleselskabernes brancheorganisation, Teleindustrien, er der kommer lidt mere gang i opsætningen af nye mobilmaster. Samarbejdet udmøntede sig i en detaljeret plan med fælles retningslinjer, som skulle gøre det lettere at sikre god mobildækning på hele Fyn, og samtidig ensrette kommunernes behandling af byggeansøgninger, lejepriser samt nedbringe den tid det tager at etablere en ny mobilmast.

TT-netværket leverer miraklet

Efter en ventetid på et årti skete der den 12. januar et mindre “mirakel”, da Telenor rejste en 42 meter høj mobilmast på Bøsørevej 40. Det rapporterer Fyens.dk

For Helle Aalkjær betyder den nye mobilmast enden på en lang og sej kamp for bedre mobildækning, og for gæsterne på Bøsøre Strand Feriepark betyder den nye mobilmast endelige fuld signal på mobiltelefonen.

– “Det er virkelig en ny verden, der åbner sig. Men vigtigst af alt betyder det, at vores virksomhed er blevet fremtidssikret, siger hun til Fyens.dk, og tilføjer med et glimt i øjet: – “Min mand er dog lidt utilfreds, fordi jeg nu kan få fat i ham overalt – nu er der ikke længere nogle gemmesteder”.

Mere til historien

Vores nysgerrige læsere kan læse detaljerne omkring samarbejdet er beskrevet på Teleindustriens hjemmeside.

Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Telia taber mobilkunder – Telenor køber dem

To af de store teleselskaber i Danmark har fremlagt regnskaber.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram