Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

en familie i sofa kigger på skærm
Fra 2022 til 2023 steg dataforbruget med 17 procent, ifølge teleselskabet Telenor. (Foto: Telenor/PR)

Danskerne taler mindre i telefon og sender færre sms’er. Til gengæld sætter dataforbruget igen rekord.

Det konstaterede teleselskabet Telenor i en pressemeddelelse på årets sidste dag.

Telenor har udpeget de tre datoer, hvor dataforbruger i løbet af året var helt oppe at ringe.

Det var den 29. oktober, den 19. november og den 3. december. De tre datoer har desuden én ting tilfælles: De er alle sammen søndage.

Den 29. oktober stritter ud med et par ekstra faktorer: Vi gik over til vintertid og havde dermed en ekstra time til rådighed. Og så ramte nyheden om “Friends”-stjernen Matthew Perrys død nyhedsfladen. Hans død kan meget vel have sat gang i ekstra streaming af den ikoniske “Friends”-serie, skriver Telenor.

Dataforbruget er dog i det hele taget tydeligt præget af streaming. Således var der ekstra gang dataforbruget under sommerens Tour de France. Her kunne teleselskabet notere, at dataforbruget på alle tourens løbsdage toppede allerede om eftermiddagen.

Især under den danske tour-helt Jonas Vingegaards enkeltstart den 18. juli klokken 17.00 blev alle rekorder slået. Der steg dataforbruget steg 130 procent fra det ene øjeblik til det andet, skriver Telenor. Det var især kunder, som streamede i udlandet, og Telenor har aldrig tidligere målt et så højt dataforbrug på én dag blandt kunderne i udlandet.

Kigger man på søndagene, så bruger Telenors kunder mest data søndag klokken 21.45, det peger ifølge teleselskabet på, at streaming er den helt store drivkraft bag det høje forbrug.

– “Den tendens bliver kun forstærket af, at stadig flere går over til at få internet leveret til deres hjem via 5G i stedet for de kablede forbindelser, og den udvikling kommer uden tvivl til at fortsætte,” udtaler Jesper Mølbak, der er netværksekspert hos Telenor, i pressemeddelelsen.

Jesper Mølbak tilføjer, at de færreste tænker over, hvilken rolle mobilnetværket spiller for vores samfund og hverdag.

– “Men det er det, der forbinder os til hinanden og til alt det, der betyder noget.”

2023 satte ifølge Telenor altså igen rekord, når det gælder danskernes brug af data. Rekorden sættes på trods af et allerede bemærkelsesværdigt højt dataforbrug i 2022. I 2023 blev der brugt mere end 210.000.000 GB, hvilket er en stigning på 17 procent i forhold til 2022.

Med andre ord, så vil den samlede mængde data brugt i 2023 kunne understøtte nonstop Teams-møder i mere end 12.000 år, noterer Telenor.

LÆS MERE: 5 tips til at forlænge levetiden på din smartphone

Mere til historien

For at kunne imødekomme danskernes stigende dataforbrug er Telenor inden længe i mål med en omfattende opgradering og modernisering af sit mobilnetværk, der er Danmarks største med 4.200 mastepositioner fordelt ud over hele landet.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
De mest solgte telefoner i 2023

HITLISTE 2023: Her kan du se, hvilke telefoner der solgte bedst i 2023 hos teleselskaberne.

(mere…)
Er Årets Mobil 2023 alt det?

PODCAST: Bliv klogere på Årets Mobil 2023. Lyt med og hør mine første tanker om tech i 2024.

(mere…)
De mest læste anmeldelser i 2023

Vi elsker smartphones og andre ”smarte” produkter, som vi bruger meget tid på er at anmelde. Du kan her se, de mest læste anmeldelser i 2023.

(mere…)
Her er Årets Mobil 2023

Vinderen af læserafstemningen ”Årets Mobil” er fundet. En sikker sejr. Velfortjent, synes jeg. Hvad tænker du?

(mere…)
Godt nytår! Og tak for 2023

Rigtigt godt nytår og velkommen til 2024. Vi håber, at du er kommet godt ind i det nye år og klar til mange flere tech-nyheder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram