Telia taber mobilkunder - Telenor køber dem

To af de store teleselskaber i Danmark har fremlagt regnskaber.

en pige med en mobiltelefon
Kunderne fra det opkøbte OK Mobil er nu CBB-kunder. Foto: OK/PR

Telia Danmark bløder mobilkunder, mens Telenor køber dem. Det kan være en af konklusionerne på de seneste to regnskaber fra de to teleselskaber.

Ifølge mediet Inputmag har Telia i andet kvartal mistet 11.000 mobilkunder - og det seneste år tabt samlet 54.000 mobilkunder.

Samtidig kan Telenor i sit regnskab notere en samlet stigning i antallet af mobilkunder med 37.000 fra første til andet kvartal af i år. Stigningen skyldes blandt andet opkøb af OK Mobil, som er blevet til CBB Mobil, der hører under Telenor.

- "Vi har set en generel stigning i tilgangen af kunder – både erhvervs- og privatkunder til Telenor og også organisk vækst hos CBB," udtaler Lars Thomsen, Telenors administrerende direktør, i en pressemeddelelse.

en mand i jakkesæt
Lars Thomsen, administrerende direktør i Telenor. Foto: Telenor/PR

Telia kan tjene penge

Telias regnskab for årets andet kvartal viser også, at selskabet kan tjene penge. Omsætningen i andet kvartal er nemlig steget fra 693 millioner kroner til 698 millioner kroner i år. Samtidig er overskuddet i samme periode steget fra 176 millioner kroner til 219 millioner kroner i år.

Telenor kan også tjene penge

Hos Telenor forblev omsætningen i andet kvartal i Danmark nærmest konstant sammenlignet med samme kvartal sidste år. Telenor Danmark havde en omsætning på 986 millioner kroner i andet kvartal i år mod 993 millioner kroner sidste år.

Også hos Telenor blev der tjent flere penge. Resultatet af den primære drift blev øget til 286 millioner kroner i andet kvartal i år fra 256 millioner kroner samme kvartal sidste år.

Det kan meget snart være det sidste rene regnskab vi ser fra Telias hånd. Telia og Norlys er inde i en proces, hvor energikoncernen Norlys vil købe Telia, men knap tre måneder efter salget af Telia Danmark blev meldt ud af energi- og telekæmpen Norlys og Telia Company, er den endelige aftale bag handlen til forventet 6,25 milliarder kroner endnu ikke skrevet under.

Mere til historien

Da Telenor i maj opkøbte OK Mobil forsvandt en del af OK’s sponsorkoncept, der tæller mere end 2.500 foreninger. Læs mere om opkøbet her

Norlys’ repræsentantskab godkender Telia-køb
(mere…)
Telia skifter navn

Inden så længe vil varemærket Telia ikke længere være på det danske mobilmarked.

(mere…)
Unikt streamingtilbud fra CBB

CBB er klar med et aggressivt tilbud. Et billigt mobilabonnement med en stor mængde data og op til 6 streamingtjenester.

(mere…)
Spar penge på TV 2 Play og 5 andre tjenester

CBB har netop lanceret abonnementer med op til 6 kendte streamingtjenester, og der er penge at spare.

(mere…)
Apples tjenester vækster – mens salget af iPhones falder

I det seneste kvartalsregnskab har det været de digitale tjenester, som har hjulpet Apple, da omsætningen for iPhones.

(mere…)
CBB inkluderer Mofibo og Podimo i CBB Mix

Er du til podcasts, e-bøger eller lydbøger? Så kan du nu med CBB Mix også få adgang til Mofibo og/eller Podimo.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram