Telia i Danmark opkøbes af Norlys

Telia i Danmark bliver solgt til Norlys, hvis de sidste detaljer falder på plads.

Telia
Telias hovedindgang i København (Foto: MereMobil.dk)

For 6,25 milliarder danske kroner har Norlys opkøbt Telias danske forretning, oplyser Norlys i en pressemeddelelse. Norlys overtager 1,5 millioner kundeforhold.

Norlys skriver, at de målrettet har arbejdet på en adgang til det danske mobilmarked. Det er lykkedes og købet er således resultatet af en treårig lang proces.

OPDATERET: Telia skifter navn til Norlys


Norlys overtager:

  • 1,5 millioner kundeforhold
  • 4.300 mobilmaster og 50 % ejerandel i TT-netværket
  • 31 butikker og 650 medarbejdere
  • En omsætning på 3,7 mia. kr.

De sidste detaljer mangler

Der mangler en afsluttende proces inden handlen er endelig.

En af betingelserne for handlen er en "tilfredsstillende due diligence og godkendelse fra Norlys' repræsentantskab samt konkurrencegodkendelse i Danmark," skriver Norlys.

Pengene til opkøbet af Telia Danmark kommer via et frasalg af 35 procent af Norlys' fibernetdivision til et fransk / hollandsk investorkonsortium.

- "Fiberfrasalget og mobilopkøbet er en del af en samlet proces, der reelt er selvfinansierende, og som skaber en helt ny strategisk platform for Norlys," siger Niels Duedahl, administrerende direktør i Norlys i pressemeddelelsen.

Stor telefusion gik galt

Det er ikke første gang, at Telia indgår i forberedelser til et salg. I 2015 blev en sammenlægning af Telia og Telenor skrinlagt. Det skete fordi teleselskaberne ikke kunne nå til enighed med EU Kommissionen om fusionen.

Efterfølgende mente Forbrugerrådet Tænk, at den droppede storfusion var en god nyhed for forbrugerne.

Gennem årene har 3 Danmark og Telia også været nævnt i sammenhæng, uden dette er blevet konkret. I dag har 3 vokset sig større end Telia målt op antallet af mobilkunder.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

TT-netværket er Telia og Telenors fælles mobilnet i Danmark. Begge teleselskaber udnytter således de samme masteposition. Dem er der 4.300 af i Danmark.

Norlys’ repræsentantskab godkender Telia-køb
(mere…)
Telia skifter navn

Inden så længe vil varemærket Telia ikke længere være på det danske mobilmarked.

(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Stofa skifter navn til Norlys

Kunder hos Stofa vil i nær fremtid få besked om navneskiftet til Norlys.

(mere…)
Telia taber mobilkunder - Telenor køber dem

To af de store teleselskaber i Danmark har fremlagt regnskaber.

(mere…)
Norlys lancerer nyt tv-produkt

Norlys lancerer et nyt landsdækkende tv-produkt, hvor kunderne får større frihed til at vælge kanaler og streamingtjenester.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram